Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Somalisk 6-åring försvunnen i Gislaved


FÖRSVUNNEN FLICKA Den sexåriga flickan Kalif Bushra försvann vid 13-tiden på tisdagen från en lekpark i Gislaved. – Flickan är på besök här, och talar ingen svenska. Det är lite oklart om hon hade sällskap med någon i lekparken, säger Jan Lagerqvist, presstalesman på polisen i Jönköpings län, till TT.

Larmet om att Kalif Bushra saknades kom vid 16-tiden. Ett stort polisuppbåd med hundar letade sent på eftermiddagen, tillsammans med allmänheten. Polisen har också skickat en helikopter till Gislaved.

– Ett vittne har sett flickan leka på Gullvivaskolans skolgård i Gislaved. Enligt polisen är man inte säker på om hon lekte ensam eller med ett annat barn, säger Jan Lagerqvist, presstalesman på polisen i Jönköpings län.

I nuläget finns det inga misstankar om att ett brott ska ha begåtts i och med flickans försvinnande.

Kalif Bushra är ursprungligen från Somalia och är klädd i en rosavit klänning, rosa sommarjacka, bruna och vinröda sommarskor och möjligtvis ett par blå tajts. Flickan har håret uppsatt i två flätor.

Än så länge har polisen inte fått in några tips från allmänheten. Den som har information om vart flickan kan vara ska ringa LKC i Jönköping på 11414 eller ta kontakt med en polis på plats.

Expressen

 • http://profiles.yahoo.com/u/XPROUKPZYMBUCTVZZ5E2GXEKEE Per

  På radio i morse sa dom att flickan var från Tyskland.

  • Allanoskar

   Jag såg en liten ”mädchen”, med gula lockar, framför mig. Så dumt av mig, men det är så vi fungerar i medias förljugna värld.

  • snuffid

    Hon kanske har passerat Tyskland på väg hit.

 • Svensktolerans

  Och ingen anklagar föräldrarna för att vara oansvariga lämna en 6 årig somalisk flicka som inte kan svenska utan översyn på lekplatsen?

  Inte ett ord om föräldrarna, är det inte konstigt?

 • Steenson

  Nu tycks inte skitmedierna ha problem med att gå ut med signalement eller opixlade bilder!?

 • Allanoskar

  Dessa somalier. Ständiga problem och kostnader för samhället. Ingen vill ha dem i Afrika heller, vad jag har förstått. Inte ens deras eget land…

 • Broktorp

  Läste på SVT:s text-TV om den försvunna flickan där det stod att hon var från Tyskland. De uppgifterna ger genast associationen att det är en liten vit flicka som talar tyska inte att hon är liten svart och talar somaliska!
  Varför i hela friden skriver de så?

  • Bolivera

   Dom ar sa vana att juga sa det gar av bara farten.

 • j_london

  Det råder ingen som helst tvekan: mångkulturen skapar jobb.

  Den totalt misslyckade och fullständigt havererade massinvandrings-industrin håller muslimlandet Sveriges samlade räddningstjänst, tillsammans med administrationer och myndigheter fullt sysselsatta varje dag.

  Dygnet runt, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år…  Och det är kanske på detta sätt som politikerna menar att massinvandrings-industrin skapar jobb och håller arbetslösheten bland de etniska muslimsvenskarna* nere.

  *ETNISKA MUSLIMSVENSKAR är den stora grupp svenskar som ingår bland de 94 procent som i senaste riksdagsvalet 2010 röstade för ytterligare islamisering och att Sverige skall förvandlas till ett muslimhelvete.

 • antondavid21

  Nu tycker jag att vi ska komma ihåg att det är ett oskyldigt barn som har försvunnit. Det är djävligt synd om barnet och jag hoppas att det ordnar sig positivt.
   Men jag måste fråga en sak eller två……..hur kommer det sig att föräldrarna inte ens visste vilka kläder stackarn hade på sig eller vem hon var tillsammans med . Värför fanns ingen vuxen människa närvarande när en 6 årig unge var ut och lekte…..det är inte klok…..Föräldrarna måste ta en stor del av skulden om nåt har hänt…men jag misstänker att dom kommer att skylla på samhället.

  • Tigeraldrig

   Föräldrar ?????????????????????????????
   somaliska barninnehavare kan inte kallas ”föräldrar”
   Så skuld, skyldigheter och ansvar kan man glömma, allt är samhällets fel.
   De sämsta av mödrar är dessa ”föräldrar” som lämnar barnen och hamnar i bidragslandet som vi bor i.

  • gubbstrutten

   Har man 10-12 ungar springande runt benen och 2-3 i magen, så är det lätt att tappa bort något.

 • PETER NYMAN

  Här var det inte svårt med ett Zoomaliskt signalement.Vi får hoppas att dom finner flickan,välbehållen

 • Pantertanten

  Dom har tydligen hittat igen henne nu. Ungefär där hon ”försvann”. Stort polispådrag för att förldrar och vuxna omkring inte tar ansvar och släpper ut en 6-åring ensam!

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Ja,tänka sig det är verkligen upp och nervända världen. Jag hade ju hållt utkik efter en Tysk liten tjej om jag bott i omgivningarna och försökt vara en god medborgare och hjälpa till. Det var ju så de sa. En tysk liten tjej på sex år är försvunnen. Nja,inte riktigt va? Inte lätt att veta vad man letar efter när signalement inte uppges korrekt. Sanslöst!

  • Oxis

   I början när de beättade om detta på SR var det en zoomalisk flicka, bosatt i Tyskland men sedan ändrades det till en flicka från Tyskland. Men de som bara hörde det sista tittade förmodligen efter en liten Mädchen med brunt hår i flätor och ljus hy.
   Så fel det kan bli när signalementet inte stämmer. Man kanske aldrig hittar flickan på grund av felaktigt signalement.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Alla har ju spanat efter en Tysk flicka …..vilket innebär att PK Sverige får ta på sig en stor del av skulden om hon inte hittas.

  Tack igen , vår kommunistiska mytomanmedia.

 • http://www.facebook.com/people/Kam-Asshfucpig/100001319584379 Kam Asshfucpig

  Flickan är hittad välbehållen ! Det var verkligen inte medias förtjänst.
  Flickan sa att hon hörde polisens hundar som spårade henne , men att hon trodde att det var vargar …. ( eller kanske hyenor ? finns det vargar i Somalia ? )