Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Man misstänkt för människorov greps på Arlanda


MÄNNISKOROV I härvan där en butiksägare, från Örebro, rånades och rövades bort har nu ytterligare en misstänks gripits. Han greps på Arlanda efter att ha varit försvunnen utomlands och anhållen i sin frånvaro.

Mannen misstänks för människorov, grovt rån och grovt vapenbrott. – Det finns nu sex misstänkta i det här målet, säger kammaråklagare Tyko Gullmo i Karlstad.

Det var i juni affärsägaren från Örebro överfölls då han skulle göra en cigarettaffär utanför Karlstad. Den senast gripne har redan häktats och sedan tidigare sitter fyra personer i häktet. En är släppt på fri fot.

Åtalet mot de häktade skulle ha lämnats den här veckan men åklagaren har begärt ytterligare två veckors förlängning av utredningstiden.

– Mycket återstår i utredningsarbetet, säger Tyko Gullmo.

Vad har de misstänkta sagt i förhören?

– Det vill jag inte gå in på eftersom sekretess gäller.

I juni åkte butiksägaren från Örebro, och fem andra, till Värmland efter kontakt med en person som erbjöd ett större parti cigaretter. Affärsägaren och kontakten i Karlstad gjorde upp om en mötesplats.

Åklagare Tyko Gullmo har tidigare bekräftat att 250 000 kronor är en summa som förekommer i utredningen om cigarettaffären.

– Men om det överhuvudtaget existerade några cigaretter är osäkert, det kan ha varit en fälla, säger Gullmo.

När butiksägaren och hans sällskap kom till mötesplatsen blev de överfallna misshandlade och rånade. Affärsägaren tvingades under vapenhot bort från platsen, blev skjuten i benet och instoppad i bagageluckan på en bil som kördes därifrån.

Polisen larmades och startade sökandet. Mitt i natten hittades bilen med den skadade mannen. Senare greps tre misstänkta och efter en tid ytterligare två och nu den sjätte.

NA

Relaterat:
16-åring häktad för människorov, grovt rån och grovt vapenbrott

Rånad misshandlad skjuten och nedtvingad i bagageutrymmet