Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Lögnaktig somalier frias från våldtäktsförsök


SOMALIER SOMALIER En 27-årig somalier som dömdes för våldtäktsförsök i tingsrätten frias nu av hovrätten. Domstolen menar att det inte kan bevisas att somaliern avsåg utföra en våldtäkt när han försökte slita av kläderna på en kvinna på Jörn.

Den 27-årige somaliern Abdi Hassan Fidow kom till Sverige i början av juli 2011. Han ansökte om asyl och hävdade att han var flykting.

Migrationsverket kontrollerade hans identitet och det kom då fram att han anlände till Italien redan 2004. Verket beslutade då att han skulle sändas till Italien, men det ville inte Abdi Hassan Fidow som sökte upp ett annat av Migrationsverkets kontor. Där ansökte han på nytt om asyl, men nu under namnet Mahan Hassan Gadow.

Nu upptäcktes inte detta hos Migrationsverket, och somaliern blev därför placerad vid en så kallad flyktingförläggning på Tjörn i väntan på att någon tjänsteman skulle få tid att titta på hans ärende.

Vid flyktingförläggningen försökte dock Abdi Hassan Fidow våldta en kvinna. Han tryckte upp kvinnan mot en vägg, slet sönder hennes t-shirt och försökte även slita sönder hennes byxor med ena armen. Med den andra höll han ett strypgrepp om kvinnans hals. Dessförinnan hade han under en stund försökt krama kvinnan, ta henne på brösten samt pussa henne.

Han hade även gjort juckande rörelser med sin egen kropp framför henne och på knagglig engelska gjort gällande att han ville ha sex med henne. Tydligen skedde detta i ett TV-rum då det fanns ett antal andra personer närvarande, och dessa ingrep och tillkallade Migrationsverkets personal som ringde polisen. När polisen kom till platsen drog somaliern ett finger över halsen samtidigt som han sa att han skulle skära halsen av alla.

I Uddevalla tingsrätt dömdes Abdi Hassan Fidow skyldig till misshandel, olaga hot, försök till våldtäkt, hemfridsbrott, sexuellt ofredande och skadegörelse. Andra så kallade flyktingar och de poliskonstaplar som kommit till platsen för att ingripa vittnade mot honom, och påföljden blev rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Abdi Hassan Fidow hävdade till sitt försvar att han var flykting och har rätt att leva i Sverige eftersom det är ett land som är till för alla. Detta ansåg dock inte Uddevalla tingsrätt som beslutade att han ska utvisas till Italien så att de italienska myndigheterna får besluta om somaliern är flykting eller inte.

Somaliern saknar dock uppehållstillstånd i Italien och de italienska myndigheterna verkar inte så pigga på att ta emot honom, eftersom de inte har svarat på vare sig Migrationsverkets eller tingsrättens förfrågan om mottagande av somaliern.

Abdi Hassan Fidow överklagade tingsrättens domslut och menade att hans mänskliga rättigheter blivit kränkta och att hans internationella skydd som flykting inte prövats i Sverige. Han ville inte heller bli dömd för våldtäktsförsök eller misshandel men om han blev det ville han i så fall ha ett tidsbestämt fängelsestraff. Han ville inte under några omständigheter utlämnas till Italien.

Hovrättens ledamöter, juristerna Christina Fleur och Stefan Olsson samt nämndemännen Liselott Åkerfelt och Evert Samuelsson ansåg att det var bevisat att han tagit struptag på kvinnan samt hotat alla närvarande. Däremot ansåg de inte att det var bevisat att han haft för åsikt att våldta kvinnan, att han rivit sönder hennes t-shirt kan enligt ledamöterna ha berott på att han kanske hade för avsikt att gå längre i sina gärningar än misshandel, men eftersom han blivit avbruten så är detta inte ställt utom rimligt tvivel.

En jurist, Boel Oldenstedt, hade dock en avvikande mening och ansåg att somaliern skulle fällas även för försök till våldtäkt i likhet med tingsrättens beslut.

Alla var överens om att somaliern skulle dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt därefter utvisas till Italien. De ansåg alla att hans beteende var så pass farligt att han inte bör tillåtas stanna kvar i riket.

Realisten

Relaterat:
Asyltanten Abdi Fidow från Somalia åtalas för våldtäktsförsök

 • denaknakejsarna

  Forserum…

 • Andersonszkan

  ”Somaliern saknar dock uppehållstillstånd i Italien och de italienska myndigheterna verkar inte så pigga på att ta emot honom, eftersom de inte har svarat på vare sig Migrationsverkets eller tingsrättens förfrågan om mottagande av somaliern.
  Alla var överens om att somaliern skulle dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt därefter utvisas till Italien. De ansåg alla att hans beteende var så pass farligt att han inte bör tillåtas stanna kvar i riket.”

  Törs vi gissa att vården kommer att bli mycket långvarig och att vi kommer att få behålla honom till döddagar?

 • PETER NYMAN

  Han är väl inte den ende Zoomalier somhar ett så pass farligt beteende att DOM inte bör tillåtas stanna kvar i SVERIGE och lögnatighet är väl ett Nationelt ZOOMALISKT kultur drag

 • Andersonszkan

  ”Somaliern saknar dock uppehållstillstånd i Italien och de italienska myndigheterna verkar inte så pigga på att ta emot honom, eftersom de inte har svarat på vare sig Migrationsverkets eller tingsrättens förfrågan om mottagande av somaliern.
  Alla var överens om att somaliern skulle dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning samt därefter utvisas till Italien. De ansåg alla att hans beteende var så pass farligt att han inte bör tillåtas stanna kvar i riket.”

  Törs vi gissa att vården kommer att bli mycket, mycket lång och att vi kommer att få behålla honom till döddagar?

  Men låt oss inte hänga läpp, han är en investering som ska säkra våra pensioner och rädda oss svenskar fån att dö ut för att vi är för lata för att föröka oss eftersom vi bara tänker på våra jobb och skatter hela dagarna.

  Låt oss göra en snabbkalkyl på vad vi kommer att tjäna på denne pensionsräddare:

  Mediankostnaden för ett ensamkommande baaaaaaaaaaaaaarn ligger på 7000:- per dygn, så låt oss utgå från denna siffra.

  Hassan kommer att klamra sig fast vid det svenska smörgåsbordet med näbbar och klor, så låt oss gissa på en livstidsinvestering – han är nu 27 – om 60 år är han garanterat hos sina 72 oskulder i himlen – låt oss snabbt räkna ut vinsten….60 gånger 356 gånger 7000 = JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄVL-RS  BIIIINGOOOOOO…VI HAR VUNNIT…..14 MILJONER 520 TUSEN KROOOONOR!!!!!

  Hoppas nu att inte italienarna ser det här och kräver tillbaka honom – konstigt att dom inte svarade i telefon när Migrationsverket eller Pajastingsrätten ringde – nåja, dom får väl skylla sig själva :(

  • Pantertanten

   Dom ringde inte. Dom vet inte hur man ringer utomlands.

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Ah… en ny praxis när det gäller brott? Så länge den kriminella blir stoppad innan brottet är fullbordat så är det inte alls säkert att han tänkte begå brottet. Kanske hade han bara inte förstått de sociala koderna resten av mänskligheten har? Kanske har han inte förstått att i sverige är det inte så där jätteok att ta kvinnor på brösten (för att kvinnan inte hade de kläder han ansåg kvinnor ska ha för att slippa bli tagna på brösten?) Inte får han någon vägledning om hur man bör uppföra sig i en främmande kultur av domen heller….

 • Mariah_Magdalena

  ”Däremot ansåg de inte att det var bevisat att han haft för åsikt att våldta kvinnan, att han rivit sönder hennes t-shirt kan enligt ledamöterna ha berott på att han kanske hade för avsikt att gå längre i sina gärningar än misshandel, men eftersom han blivit avbruten så är detta inte ställt utom rimligt tvivel”.

  Really……??!!

 • antondavid21

  Abdi Hassan Fidow hävdade till sitt försvar att han var flykting och har rätt att leva i Sverige eftersom det är ett land som är till för alla. 
  Ja du……tänk er att det är så dom resonerar
  Sverige är ett land som är till för alla. Det går miljontals asylsökare runt om i världen som har den åsikten. Inte är det ett tillflyktsort för behövande flyktningar…..nej det är ett land till för alla där man kan bete sig som man vill utan represallier. Jag undrar om politikerena förstår innebörden av just detta kommentar…….det säger allt….det motbevisar allt dom propagerar…..och visar vad slöddret egentligen tycker……….Ja, Sverige är ett land till för alla oavsett om det är redan befolkad , HAR SINA EGNA LAGER OCH DEMOKRATI…….det skiter vi i för vi har lika mycket rätt att vara där som alla andra

 • El Cid

  ”Abdi Hassan Fidow hävdade till sitt försvar att han var flykting och har rätt att leva i Sverige eftersom det är ett land som är till för alla” – No comments needed