Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Låt dina barnbarn få veta att du gjorde något för frihet”


INTERVJU Det tyska magasinet ”Citizen Times” har idag en stor artikel om Ingrid Carlqvist, journalist och författare, som tillsammans med Lars Hedegaard, upphovsman till danska Trykkefrihedsselskabet samt historiker, journalist och författare har startat Dispatch International.

I morgon den 30 augusti kommer ett gratis testnummer ut av den nya veckotidningen Dispatch International som lanseras för fulla muggar. Utgivarna definierar tidningen som nationellt konservativ och kommer att publicera den regelbundet från den 3 januari 2013. En bred täckning som omfattar både nationell och internationell politik, säkerhet, ekonomi, klimat, kultur och mycket annat tillkännagavs av Lars Hedegaard, en av de chefredaktörer.

Websidan Tryckfrihetssällskapet i Sverige har Ingrid Carlqvist tillsammans med Lars Hedegaard. Citizen Times talade med Ingrid Carlqvist som är ansvarig för den svenska upplagan av tidningen.

Ms Carlqvist, imorgon kommer ni att lansera den nya veckotidningen Dispatch International. Berätta varför det blev nödvändigt?

- Mediesituationen i hela Europa har blivit ett hot mot liv, frihet och strävan efter lycka. De traditionella medierna har glömt sin roll att granska och ”tukta” den styrande eliten. De ser det som sin uppgift att utbilda och forma medborgarna att anpassa sig till sin egen uppsättning av förutfattade meningar om hur det borde vara.

Jag tror att situationen är värre i Sverige än i något annat europeiskt land. Och folk börjar märka att journalisterna styr dem. Nya undersökningar visar att journalistiken är det minst betrodda yrket i Sverige, endast 24 procent säger att de har förtroende för vad journalister rapporterar.

Dispatch International kommer att publiceras på danska, svenska, engelska och tyska samtidigt. Finns det särskilda skäl för detta?

- Svenska och danska är givna, eftersom Lars är dansk och jag är svenska. Engelska är det största andraspråk i Europa och många människor kan läsa och förstå det och naturligtvis det fungerar i USA, Kanada och Australien också.

Tyska är det största inhemska språket i Europa och därför är det naturligt att publicera på tyska också. Vidare kommer vi att försöka översätta Dispatch International till ännu fler språk men bara att hantera fyra språk är en stor uppgift och vi måste växa innan vi kan göra det.

I Danmark och Sverige kan du prenumerera på en tryckt version varje vecka. Finns det verkligen en chans för en ny gammal hederlig tryckt tidningen i dessa tider?

- Vi hoppas verkligen det! Både Lars och jag älskar papperstidningar och vi tror att det finns fortfarande en hel del av oss kvar där ute. Men om de flesta föredrar e-versioner av tidningen, måste vi tänka om.

Kan jag köpa Dispatch International vid kiosken också?

- Nej, det kan du inte. Du måste prenumerera på antingen pappersversionen eller e-versionen. På vår hemsida kommer du att kunna läsa en eller två fria artiklar, men de flesta kommer att vara begränsade till dem som prenumererar. Utan pengar kan vi inte ge dig de viktiga nyheterna som du förtjänar.

citizentimes

 • loofon

  Det här blir spännande  :o )

  Jisses vad MSM kommer att vrida och vända på allting för att förringa, ignorera, ljuga om och stigmatisera denna nya tidning som kommer att göra en journalistisk insats och inte fungera som ett propagandaorgan för 7-klövern.

 • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

  Tänk om dessa inblandade bildade parti

 • TorgnySund

  ”I Have a Dream” … att alla som vill göra något för Sverige, sig själva, föräldrar, barn och barnbarn, ska ta chansen att genom Dispatch International, bli en del av något större och viktigare än att bra vara åhörare. Det räcker inte att stå brevid och nicka igenkännande åt utvecklingen i Sverige, Europa och Världen. Vi har alla en historia att berätta, i stort som smått, som kan få en resonans Internationellt via Dispatch International. Berätta för Dina Nära och Kära, att du bryr dig om gemenskapen och glädjen att föra dina och deras tankar och önskningar vidare. Berätta Din Historia!

 • PETER NYMAN

  HÄR KAN MAN BARA OCH TACKA

 • Andersonszkan

  Jag håller tummarna och tar en prenumeration om det inte blir för dyrt :)

 • Fiona1177

  För egen del kommer jag att ta papperstidningen, och sedan – efter att jag läst den – se till att lämna den på lämpligt ställe för andra att läsa.

 • BettanB

  Beställde i måndags. Hoppas jag hinner få provexemplaret. Beställde papperbilagan.

 • wimarg

  Tagit en halvårs prenumeration :-)

 • Grimhild

  även jag har prenumerat pappertidningen:) hoppas att de överlever

  • PolarenPer

   Hur gjorde du?

 • geeezen

  Var kan man ansöka om prenumeration??

  • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

   http://dispatch-international.com/sv/content/prenumerera-nu

 • PolarenPer

  Hur gör man för att prenumerera?

  • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

   http://dispatch-international.com/sv/content/prenumerera-nu

  • http://www.facebook.com/people/Ola-Holm/100001544555188 Ola Holm

   Helt fantastiskt! skaffar en prenumeration medebums!!! och som sagt när jag läst den färdigt så glömmer jag den på ett lämpligt ställe!

 • http://www.facebook.com/people/Tommy-Jonsson/525181442 Tommy Jonsson

  Den tidningen ska det bli skoj att läsa. Jag skall låna ut den till flera vänner som jag misstänker kommer att gilla den skarpt.

 • Bolivera

  Detta har jag vantat pa och for en tid sedan fanns en lank for att prenumerera 
  som jag skickat ut till alla i min bekantskapskrets.

 • Pingback: Ingrid Carlqvist och Lars Hedergaard hos Michael Coren « Sweden Confidential