Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Hovrättsfallet med Lars Vilks


TERRORPLANER ”Nu är det dags att vi tar tag i detta på allvar! Vi spränger vår ilska mot dem med handlingar!” Ett utdrag ur kampsånger som de två somalierna och irakiern, Abdi Mahamud, Salar Mah- mood och Abdi Mohamud sjunger, nerladdat på en av de åtalades dator.

Som vi skrev igår så gick Lars Vilks-målet igår upp i hovrätten, och där hade åklagaren med sig ytterligare bevisning – i form av extremistiska hymner som fanns på en dator hos en av de misstänkta. Men advokaterna anser inte detta vara av vikt, och tror på samma utgång som i tingsrätten. ”Hymnerna är nerladdade till 24-åringens mp3-spelare samma dag som gripandet”, säger åklagare Agnetha Hilding Qvarnström.

När förhandlingarna i hovrätten påbörjades igår hade åklagaren Agnetha Hilding Qvarnström med sig en ny bevisning; två så kallade nasheeder, hymner, som uppmanar muslimerna att “mobilisera arméer” för att försvara profeten Muhammeds heder.

- De är nerladdade till 24-åringens mp3-spelare samma dag som gripandet, säger åklagare Agnetha Hilding Qvarnström.

Agnetha Hilding Qvarnström ägnade en ganska stor del av sakframställan åt att ge en bild av de misstänktas intresse för religiös extremism, bland annat genom hymnerna samt filmer och föreläsningar och andra ljudklipp som bland annat hittats på 24-åringens dator. Åklagaren pratade också allmänt om den muslimska extremism som finns.

- Jag tycker att det finns en risk med att presentera målet utifrån den aspekten. Effekten kan ju bli att man påstår att alla muslimer som blivit upprörda över teckningarna skulle vara beredda att verkställa väldigt få extremisters allvarliga hot mot Lars Vilks. Så är det ju inte, säger 27-åringens advokat Thomas Olsson.

Varken Thomas Olsson eller 24-åringens advokat Urban Gilborne tycker att det finns skäl för hovrätten att ändra tingsrättens dom, och lägger till en mening som i våra öron inte låter speciellt trovärdig.

- För det första så har han min klient HAFT nasheederna. Ingenting som framkommit visar att han faktiskt lyssnat på dem. Har han gjort det så är det sånt som man kan lyssna på utan att ha radikala åsikter. Och min klient är ju kurd. Han kan ingen arabiska så han förstår inte ens vad de sjunger, säger 27-åringens advokat Thomas Olsson.

Var är de, som såsom ­Al-Moatasem gjorde, rör trupper och krigar för en örfilad muslimisk kvinna?!

Och profeten Muhammed, Gud välsignar honom, blir ­förnedrad och kränkt offentligt dagligen!

Och trupper rör sig inte för hans skull!

Ordet är svärdets ord

Tills orättvisan har ­rättats till.

De föraktliga har upphöjts

Den starka viljans ­budbärare.

Om muslimska kalifatet hade funnits och muslimerna var starka och stolta, då hade krig startades på grund av det som har hänt!

Relaterat
Mordplanerna mot Vilks upp i hovrätten idag

Xpressen

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Ännu en gång PROBLEM med MUSLIMER. Utvisa dem omg från vårt land vi behöver inte sådana personer i västvärden.

 • pungrat

  Vilka eländiga stackare dessa advokater är. Konsekvensen av dessa skithögar till advokater säger är, att nerladdning av barnporr är helt legitimt. 

  • Bolivera

   Kanske forr eller senare vantar en snara aven pa dessa 
   landsforradaradvokater.

 • Andersonszkan

  Bevisningen verkar vara något tunn – hade det inte varit bättre att  lägga pengarna på ökad spaning efter illegala utlänningar istället?

  Om dom här raketforskarna verkligen ville döda Lars Vilks så hade dom gjort ett nytt försök och då hade förhoppningsvis Säpo tagit dom.

 • http://swedenconfidential.wordpress.com Sweden Confidential

  Man får väl sjunga vad man vill, däremot är det väl inte tillåtet att planera att mörda folk.

  • Bolivera

   I Sverige ar det tillatet att planera mord om man ar muslim.Men att
   sjunga nationalsangen ar kriminellt.Ar det inte dags att rensa upp
   i detta trask av landsforradare?

 • PETER NYMAN

  Man får inte sjunga vad man vill i SVERIGE.Men att en kurd lyssnar på terror och mord hyllande musik är fullt tillåtet.Detta hör deras religion till där mord och terror samt barnmisshandel och kvinno förtryck hör till vardagen,och dom som tycker att mord våldtäkter eller kvinnoförtryck är fel kallas rasister

 • Pingback: Åklagaren i Vilksmålet vill ha somalierna och irakiern i fängelse « Sweden Confidential