Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Dömd till fängelse för att ha brutit fastan


ISLAMISERINGEN En ung man har dömts till tre månaders fängelse för att ha ätit offentligt i gamla stan i Rabat i Marocko under muslimska fastemånaden Ramadan.

Det skriver franska tidningen Libération. Mannen greps av polisen under måltiden och domen föll i fredags, skriver tidningen som citerar nyhetsbyrån AFP. Under förhören ska mannen ha sagt att han åt offentligt för att det ”är en del av hans individuella frihet”. Det uppger Abdelhamid Amine, vice ordförande i den marockanska människorättsorganisationen AMDH.

Islam är statsreligion i Marocko och enligt paragraf 222 i strafflagen kan den som offentligen bryter fastan under Ramadan straffas med upp till sex månaders fängelse. Domen kan överklagas.

På Facebook finns gruppen ”Masayanich”, som nyligen startats av unga marockaner för att ”försvara rätten för icke-troende att inte fasta”.

”Masayanich” betyder ”vi fastar inte” på marockansk arabiska.

SVT

  • http://www.facebook.com/people/Andreas-Medic-Någon/717740196 Andreas Medic Någon

    Problemet med dom att dom inte accepterar ”individuella frihet” det finns bara en frihet och det är att lyda koranen och sharia till 100% och hårda straff för den som gör nått som är förbjudet enligt koranen och sharia. Dom struntar väl totalt i om man är troende eller icke när man bor i en stad som har sharia

  • PETER NYMAN

    Individuell frihet det är avskaffat i SVERIGE det har Expo och facket ordnat tillsammans med Hamilton,här gäller den mainstream som sätts av Expo,facket och Hamilton

  • Denoroligedemokraten

    Kommentar under fel rubrik så därför tog jag bort den.