Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Är jag rasist och invandrarfientlig om jag inte blundar för detta?”


INSÄNDARE PÅ HÖGLANDSNYTT Allt sedan min barndom har det som gett mig störst glädje varit att vistas i skog och mark och uppleva naturens under. Därmed har jag också fått vördnad och känt stor ödmjukhet inför den. Därför har jag alltid känt att det är min skyldighet att vårda och förhindra skadegörelse.

Under bär- och svampperioden rör jag mig mer än normalt i naturen. Vanligen på ett område motsvarande en cirkel med en diameter av en mil. Inom detta område har jag färdats eller strövat på varje skogsväg och stig.

Under de senaste åren har våra skogar ”besökts” av människor från andra länder vars avsikt är att plocka och sälja bär för att få en inkomst som de ej har möjlighet till i hemlandet. I början var det främst vietnameser som inte gjorde stort väsen av sig och sällan skräpade ned.

Under de två senaste åren har människor från öststaterna kommit i stor mängd. Dessa människor har tyvärr inte den känsla och andakt för naturen som en stor del av svenskarna får med sig som barn (givetvis inte alla).

När jag nu ger mig ut på skogsvägarna där dessa människor sökt och plockat bär ser deras rastplatser ut som sophögar. Men inte bara detta utan oftast har deras skräp spritts ut så det ligger som ett ”pärlband” av plast, muggar, flaskor, klädesplagg etc etc längs den väg de färdats.

Dessa människor må vara fattiga, men jag vill inte acceptera detta som en förevändning, att jag skall blunda och godta deras brist på respekt för såväl naturen som människorna i det land de besöker. Inte ens av mig anordnade grillplatser med tillhörande grillgaller etc och ved har fått vara orörda utan dessa har man tagit med sig.

I dag har vi en i stort sett havererad invandringspolitik. Jag accepterar inte att vi ovanpå detta också skall hålla god min när man skändar naturen.

Jag ser positivt på att naturens gåvor kommer till nytta, men jag vägrar att göra det på bekostnad av att våra skogar blir sophögar. Därför kräver jag att myndigheterna tar ansvar för att denna skändning av vår natur upphör.

Olle Ljungbeck

Höglandsnytt

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Ett tips Olle är att du fotograferar förödelsen och skickar bilderna till gammelmedia och SweCon, Avpixlat och liknande sidor.

  Vilka som först publicerar dem blir en intressant fråga.

  Själv skickade jag inte två bilder av en vandaliserad grillplats för allmänheten, till vår lokaltidning för några år sedan. De publicerades och vips var jag 200 kronor rikare.

 • Mariah_Magdalena

  Med 40 miljoner nybyggare i landet kommer det inte att finnas någon allemansrätt i framtiden.

  • Allanoskar

   Helt rätt slutsats. Den tiden är snart förbi.

  • thomas59

   Allemansrätten ger dig inte rätt att bygga läger, skräpa ner och plocka metall och diesel.
   Avskaffar vi allemansrätten så får du inte gå ut och då får zigenarna vara ifred.
   Eller hur tror du polisen skall göra, du ringer och talar om att det ligger ett läger här och dom burar in dig för olaga intrång

   • bibo57

    Inte om det ärpå ens egen mark!

    • Andersonszkan

     Enligt Allemansrätten får man lov att ströva fritt i skog och mark, tälta ett dygn på samma ställe och plocka bär och svamp – däremot  får man INTE anordna gruppaktiviteter som tex orienteringar, naturvandringar eller ägna sig åt kommersiell bär- och svampplockning utan markägarens tillstånd. Man får heller inte lov att trampa upp stigar eller anlägga grill- och lägerplatser ta med sig stenar eller bryta kvistar på levande trän.

     Vad gäller zigenare som tältar olagligt på ens mark så vidtar polisen inga åtgärder innan dom har ett tingsrättbeslut att stödja sig på – det kan faktiskt vara så att det finns ett muntligt avtal mellan parterna som zigenarna hänvisar till. När man har ett tingsrättsbeslut i sin hand kan man tillkalla Kronofogdemyndigheten för handräckning med att avhysa dom. Kronofogden tar då kontakt med polisen som är skyldig att avvisa dom olagliga hyresgästerna – så är gången enligt svensk lag.

     Vi hade ett sånt fall i Lerum eller Alingsås för inte så länge sedan där ett gäng travellers, irländska asfaltläggare hade slagit läger i en kvinnas trädgård och det var dessa besked hon fick när polisen kom dit. Hon fick vackert vänta tills dom behagade åka vidare och själv städa upp efter dom.

  • Andersonszkan

   Med 40 miljoner Nybyggare i landet kommer ingen svensk att vilja sätta sin fot i den svenska naturen (läs soptippen) längre.

 • Solsken

  Vi får skapa en naturreligion och då får ingen skända den. 

  • 585961

    Och odugliga svenskfientliga dåliga MP tiger som vanligt när allvarliga saker sker, odugliga när det verkligen gäller vår natur, SD 2014

  • Erik_den_Helige

    Bra!
   .
    Jag ska omedelbart börja skissa på en ”helig bok” men först ska jag…
   .
   Seriöst, jag ska fundera på saken men kommer inte att skriva ner nått föens till helgen.

 • nitohu

  Myndigherna ta ansvar ??  Olle, du är nog lite väl optimistisk där.

 • AliAnsen

  Det finns hopp om bättring. Fast det fattas ännu lite, men snart…..
  C och KD under fyra procent i NOVUS väljarbarometer.

  V       5,8 (+-0)
  S     34,8 (+1,0)
  MP   9,5 (+0,2)
  C      3,8 (-1,3)
  KD    3,1 (-0,8)
  FP    5,7 (+0,1)
  M    30,2 (+0,7)
  SD   5,9 (+0,2)

  • j_london

   Nej min vän… ledsen att behöva göra dig besviken. Det finns inget hopp om bättring. Åtminstone inte något parlamentariskt hopp… Se ovanstående kommentar!

   • Oxis

    Det enda hoppet är en revolution, som borde starta i Dalarna, dra med sig Borlänge och sedan sprida sig över resten av landet.

    • j_london

     Det tycker jag låter som en mycket, mycket förnuftig idé. Den bästa jag hört på år och dag!

     Dalkarlarna har ju rutin på det där med uppror… det fick ju Gustav Vasa kännas vid.

     Och det är på tiden landsförrädaren, Quisling-lärljungen och landsförrädaren Reinfeldt och hans förbannade Sverigefiender får smaka på samma medicin och kastas ut från riksdag och regering.

     Efter att de kastats ut, står en dryg halv miljon (eller mer) muslimer på tur! Tillsammans med alla andra utländska parasiter som inte har i detta land att göra…

     Så låt oss en gång för alla göra slut på sötebrödsdagarna för både 7-klöver politiker, muslimer och utländska snyltgäster!

 • bibo57

  Och detta varken kan- eller ska ingå i någon allemansrätt! Rovdrift på vår natur ska vara kriminellt.

  • Rolexus

   Vårt land bryts ner på ALLA sätt. Jag är FRUKTANSVÄRT upprörd över hur massinkräktare skitar ner överallt där de befinner sej. Vi svenskar har ju blivit så drillade att vara snälla mot vår omgivning och absolut inte skräpa ner i skogen. Till och med bara en äppelskrutt tar emot att slänga ute i backen fast den förmultnar så småningom.

 • j_london

  Bra Olle Ljungbeck. Själv har jag också en djup, medfödd känsla för naturen – ibland på gränsen till ”religiös”.
  Det gör precis lika ont i mig som i dig, då jag jag vandrar längs mina bardoms stigar, och ser sådant som du just beskriver…

  Men dessvärre Olle, någon hjälp från ”myndigheterna” kan vi aldrig mer räkna med i muslimträsket Sverige. Aldrig mer…
  Allra minst då det gäller naturen, då den i dag inte längre har någon prioritet. De så kallade ”myndigheterna” har fullt upp med allt annat skit som den fullständigt havererade invandringen och våldgästningen förorsakat det som en gång kallades för Sverige.
  I dag har islamistiska pestloppor och muslimska parasiter från arabländerna i Asien och Afrika tagit över kommandot i vad som numera blivit muslimträsket Sverige.
  Och om något skall bli gjort, måste vi nog bilda en exilregering och sedan försöka återta vårt land genom en egen invasion av specialutbildare marktrupper.

  Lyckas vi inte med detta, är muslimträsket Sverige kört för tid och evighet. det där med att SD skall ställa Sverige tillrätta – är inget annat än infantila fantasier. SD kan inte göra ett skvatt, så länge man inte får minst 51 procent av väljarnas röster. Innan det blir verklighet har Swedistan hunnit islamiseras flera gånger om-

  Utsikterna för att röstutfallet blir till Sveriges och svenskarnas fördel så, är lika optimistiskt som att försöka hitta snöbollar i helvetet!

  • Erik_den_Helige

    Sant det du skriver. Men det verkar som om ”vanligt” Folk börjar dra sig mot SD och SD-väljarna mot SvP eller ND.
   .
   Vem vet, det kanske blir riktigt intressant 2014

 • gteborgaren

  I dalaskogarna går det hett till i mötet mellan urbefolkningen och ”bärplockarna”.
  Ett Forserum i kubik som verkar ha gått riksmedia förbi.
  http://www.dt.se/brottsplats/1.5037260-fler-hot-mot-barplockare

  • j_london

    Väldigt vad den där Kalle Anka-polisen tycker mycket… Bättre om han bjöd hem zigenarna för att campa i trägården.

   Förresten… det där med träden var riktigt bra gjort!

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Rasist, absolut inte. Född med sunt förnuft, absolut.

 • ogudaktig

  Den s.k. främlingsfientligheten uppkommer när man bjuder in en främling i sitt hem och som då rånar och misshandlar dig.

  • Erik_den_Helige

   Jag tror att Dostojevskijs Idioten handlar om något liknande…
   .
   PS
   .
   Du glömde våldtar.

 • PETER NYMAN

  Tyvärr Olle är du hellt ute och cyklar i din sista mening myndigheter ta ansvar,dom bryr väl sig inte om detta Dom bryr sig inte om 6500VÅLDTÄKTER men nu bryr dom sig verkligen om 70 Zoomalier som har blivit utsatta för ett helt samhälles rasism,en kommite tillsätts för att ta reda på hur hela Forserum kunde bli rasister.En uteslutning från facket för alla Forserumsbor förbereds av Expo och facken,Det gäller inte Zoomalierna då det bara är två som arbetar.

 • Erik_den_Helige

  I MENA och bland resande folk finns bara två soptippar… höger och vänster sida om vägen.

  Gäller för övrigt även greker, turkar, Italienare och andra exotiska folk

 • Oxis

  Olle!
  Om du ogillar detta och det som bilden visar kan du vara en stolt rasist och en stolt främlingsfientlig person.
  Låt inte kulturvänsterns invektiv slå ner dig, slå tillbaka! Var stolt över din uppfattning och dina åsikter!

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Hög tid att låta allemansrätten enbart gälla för oss svenskar,givetvis under förutsättning att är rädda om naturen !

 • Solsken

  Är ofta i skogen. Jag är inte rädd för björn, varg eller lo men dessa minibussar fulla med svartmuskiga lortiga män skrämmer mig. Idag blängde de bara och åkte igen men vad hade jag gjort om jag hade blivit
   ensam med dem långt ute i skogen? F-n säger jag.