Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ali Bisharah hoppas på en bra framtid i Sverige


ASYLINVASIONEN Antalet flyktingar som söker asyl i Sverige just nu är ovanligt många, mycket på grund av kriget i Syrien. I Kalmar län kommer Migrationsverket även i år öppna tillfälliga asylmottagningar på campingar. I början av veckan kom de första asylsökande till Lundegårds camping på Öland.

En av dem är Ali Bisharah som är palestinier från Gaza. – Jag hoppas på en bra framtid för min familj. I mitt land finns ingen framtid, bara krig, säger han.

Ali Bisharah

Ali Bisharahs barn sover lugnt om natten nu, långt från oroligheterna i Gaza. Familjen är återförenad för första gången på länge. För Ali Bisharah själv är det lite värre med nattsömnen, men han hoppas att få stanna i tryggheten i Sverige.

Men alla är inte glada över att ha kommit hit till campingen. En man jag talar med är orolig för att det är långt till sjukhus eftersom hans dotter har epilepsi.

– Det är katastrof, säger han.

Än har alla sommarens gäster inte lämnat Lundegård, några tyska turister spelar minigolf utanför receptionen.

Här har Migrationsverket satt upp hälsoundersökning och om några veckor börjar skolan för barnen. Till Lundegård kommer mest barnfamiljer i år. Totalt planerar Migrationsverket att ta emot omkring 750 asylsökanden vid tillfälliga boenden i länet. Omkring 500 på Lundegård och 250 på Lysingsbadet i Västervik.

Mats Krzmar är platsansvarig för Migrationsverkets enhet på campingen. Han berättar att en del asylsökande blir förvånade över att hamna på en camping.

– Ofta när de kommer i början är de lite förvånade och även lite missnöjda, men när de har bott här ett tag och när det är dags att stänga till våren vill de inte flytta härifrån.

Vad beror det på?

– Ja det är ju närheten till Migrationsverket och vården och skolan.

SR

Relaterat:
Skandalomsusade Lundegård Camping öppnar som asylboende igen

 • Andersonszkan

  ”I mitt land finns ingen framtid, bara krig, säger han.”

  Då ska jag tala om för dig att dina barn hamnat på fel ställe; den dagen socialbidragen börjar tryta och det kommer inte att dröja länge, så kommer det att finnas ”bara krig” här också – tack vare alla bidragsturister från din kultursfär.

  STACKARS ÖLÄNNINGAR!

 • PETER NYMAN

  Det är klart att dom känner sig missnöjda att behöva bo på något så enkelt som en SVENSK campig,att dom placeras så illa har redan resulterat i 8 do anmälningar.Givetvis måste dom ha lika hög standard som hemma,hit har dom kommit för att få sin försörjning resten av livet,inte för att behöva bo på så simpla ställen Expo har tagit upp saken och Ullenhag tillsätter en utredning

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Jag hoppas inte på någon bra framtid för dig här. Åk hem till ditt eget land, mohammedan!

 • SM811

  ”– Ofta när de kommer i början är de lite förvånade och även lite missnöjda…”
  Den meningen säger allt. Passar det inte åk tillbaka. Det skall inte komma massa invandrare som skall ställa krav. Vad har de fått för bild av Sverige innan de kom hit.? Bidrag och åter bidrag och bo i egna lägenheter. Om det nu är så eländigt i era hemländer släng då eran kultur och allt annat elände och anamma det svenska som har fungerat hur bra.

 • Erik_den_Helige

   Det är klart att om alla driftiga och någorlunda besuttna personer lämnar ett land så kommer det gå åt helvete!* Svensk migrationspolitik bidrar till brain-drain av underutvecklade länder (och vissa hyfsat utvecklade så som Polen) som behöver alla driftiga och utbildade personer dom kan få tag på. Vi tar ju bara emot läkare, ingenjörer och professorers så att det bara blir ett nybyggarland kvar; var och en sin lyckas smed.
  .
  Jag har sagt det förut och kommer att säga det igen – Svensk migrationspolitik gynnar BARA kriminella så som människohandlare, drogkarteller, pirater/sjörövare, svart handel med farligt gods, terrorister, mördare, det internationella monopol kapitalet, SIDA, röda korset, FN, EU, Kina osv
  .
  Jag vet inte hur länge denna dårskap ska få fortsätta ostraffad men inte länge till och när ”pendeln” svinga tillbaka så kommer det att få franska revolutionen att framstå som pappslöjd.
  .
  * seriöst, vi kan inte acceptera detta och inte att inavlade analfabeter med en världsåskådning som vi lämnade för 15 000 år sen kommer hit
  .
  Det blev lite blandat – ironi, åsikter, fakta och rena tramset men vad gör man inte för att få tiden att gå.

 • http://www.facebook.com/people/Gunhild-Larsson/100003462692025 Gunhild Larsson

  Han är från Gaza. Då har Sverige importerat mer antisemitism..

  • evelinasand

   Han var rätt rund, gubben. Jag trodde de led svårt av matbrist där nere i Gaza.

   • Bolivera

    Nej for fan dit kommer ju Ship to Gasa med fornodenheter

 • Nybrobo

  Ölänningarna minns väl hur bra det gick förra året när de var asylboende på Lundegård. Handlarna i området blev ju ”berikade” alla dagar i veckan

 • TorgnySund

  Hoppas kan han väl alltid, men då rekommenderar jag att han lämnar tron där han kom ifrån. Jag och mina likasinnade kommer inte att vilja gå kurs i hans tro, seder och bruk. Vi ser vad som händer med Sverige, på grund av dessa, och ingen politiskt tillrättalagd kurs kommer att ändra det vi ser och hör av egen kraft.

 • Denoroligedemokraten

  Kul att de får ta del av multikulti på nära håll. 

 • nitohu

  Han borde lite mer sanningsenligt ha sagt;  I mitt land finns ingen framtid, bara Islam.

 • j_london

  Den där förbannade araben Ali Bisharah skall inte vara alltför säker…
  - I mitt land finns ingen framtid, bara krig, säger han.

  Med tillräckligt många Ali- och Muhammedmuslimer i muslimträsket Sverige, finns här heller ingen framtid. Och det dröjer inte så länge förrän det blir krig här också.
  sanna mina ord.

  Berätta för mig… här och nu – någon,  vilket land som inte har krig, där islam styr och det där det förekommer dessa vidriga muslimer…

  Slutligen: samme arab hoppas på en bra framtid i Sverige…
  – Jag hoppas på en bra framtid för min familj.

  Ja, men det beror ju på honom själv… beroende på stort kapital han har med sig i bagaget, och vilken akademisk (i landet efterfrågad) utbildning han har. Och hur många språk han behärskar så han kan kommunicera. Och vilket efterfrågat yrke har arabens fru…?

  Eller väntar araben på att svenska skattebetalare skall mata och försörja honom och hans familj! Jag har en känsla av att både herr och fru Arab snart sitter och ”jobbar” på SFI – medan arabungarna varje vecka kan glädjas åt hemspråksundervisning i arabiska.

  Detta satans muslimträsk till Sverige är alldeles åt helvete. Jag spyr på alltihop! Tvi…

  • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

   Jag håller med dig. FY FAN säger jag bara. Jävla pack! Jag spyr också varenda jävla dag!!!

   • j_london

    Den dagen tillräckligt många spyr… det är då det händer. Redan nu är det allt fler som börjar må riktigt ordentligt illa.

    Och då kommer det inte att vara roligt att tillhöra förrädarregeringen eller vara parasiterande arab eller zoomalier på svenska skattekronor.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  missnöjda?

 • j_london

  Det ser ut som bilden på tjocke Ali är tagen precis efter det att han fått sitt kontokort av Migrationsverket, laddat med svenska skattekronor…

 • Swemyth

  Bisarra i efternamn? :)

 • Pingback: Mångmiljonvinst på flyktingar för Lundegård camping som får 25 000 kr/mån för 18 m² – UPPDATERAD