Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Akut bostadsbrist för invandrare med uppehållstillstånd


ASYLINVASIONEN Allt fler med svenskt uppehållstillstånd saknar egen bostad. Runt 150 personer i Skaraborg som har fått uppehållstillstånd bor fortfarande i asylboenden. Det är över en fördubbling jämfört med förra året.

Sandra Jansson är teamledare på mottagningsenheten vid Migrationsverket i Skövde, och enligt henne beror den här utvecklingen på två saker: – Dels kommer det fler asylsökanden än vad det gjort tidigare, dels tar det längre tid att hitta kommunplatser till de som har fått uppehållstillstånd, säger hon.

Bristen på kommunplatser innebär en svår prövning för de berörda.

– Det blir en lång väntan för de som fått uppehållstillstånd. De vill planera för framtiden och komma igång med sina liv, men det är svårt när man inte vet vart man kommer att hamna i Sverige, säger Sandra Jansson.

Trots att man utökat Migrationsverkets asylboenden med 300 tillfälliga platser på vandrarhem så är det fullt. Och samtidigt finns det alltså redan 150 personer som redan har fått uppehållstillstånd som bor kvar i asylboenden – en siffra som mer än fördubblats under det senaste året.

– Man bor i ett temporärt boende trots att man har fått uppehållstillstånd, och i värsta fall kan man bli kvar i upp emot ett år. Det är tråkigt för de här personerna eftersom det blir ytterligare ett år av väntan efter att man varit igenom hela asylprocessen, säger Sandra Jansson.

Ansvaret för att hitta bostäder ute i kommunerna till personer som fått uppehållstillstånd ligger hos Arbetsförmedlingen, men det är ett arbete som går trögt. Samtidigt letar Migrationsverket efter fler asylboenden eftersom flyktingströmmen förväntas öka efter striderna i Syrien.

– Jag tror att man räknar med att det behövs ett antal tusen platser till i landet, säger Sandra Jansson.

SR

 • TorgnySund

  Det är höjden av oansvarighet att önska människor välkomna till Sverige, som inte har någonstans att bo. Kräv ordnad bostad innan dörrarna öppnas till fri invandring. Politikerna borde skämmas. Vi kommer att minnas varje en av er i september 2014. Lita på det!

 • pica_pica

   Och kommunerna som har upptäckt att det inte räcker med två år innan invandrarna har lärt sig svenska och kan försörja sig går på knäna och begär mer pengar av staten. Får de inte mer pengar vill de nog inte ta emot flera. Gummisnodden som töjts ut så länge kommer snart av smälla av?
  Men de ansvariga politikerna har säkert räknat ut hur detta ska lösas?

 • PETER NYMAN

  Som Jansson säger det tar hårt på dom att inte få en lägenhet,det kan försena deras önskan att komma i arbete och betala sin skatt som alla andra SVENSKAR

 • Andersonszkan

  En lågavlönad busschaufför med 6-årig folkskola förstår att när bussen är full så stänger man dörrarna, men våra Högt Vördade Pajasbyråkrater med sina Fantastiska Universitetsutbildningar begriper inte en så enkel sak utan tycks tro att ju fler man släpper in desto mer platser blir det på bussen – bara alla passagerarna hjälper till.

  Och en så banal sak som att bussen stannar om bränslet tar slut begriper dom naturligtvis inte heller; deras politiker har ju sagt åt dom att det får plats 40 miljoner passagerare på den svenska bussen.

  • Oxis

   Det är lite grann som Jesus och bröden och fiskarna.

   • Andersonszkan

    Ja, med den skillnaden att Jesus faktiskt lyckades utfodra 3000 människor med 3 bröd och fem fiskar (sen kan man ju naturligtvis undra hur länge dom där fiskarna legat i solen).

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  bostadsbrist lär det bli i grekland med,, ot greklands muslimer samlar sej för protester mot ny gryning.. eller visar de musklerna, snart kaos imellan immigranterna/muslimerna och de bofasta..
  http://vladtepesblog.com/?p=52301 

 • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

  Det är fullt i Sverige – men kulturmarxisterna kör systematiskt över glesbygder, se ex med Forserum hur bra det resulterade i

  Sverige är just nu mellan 2012.2014 i ett sjukt läge med massinvandring

  Vet riksdagen SD kommer öka som tusan och förstöra dras framtida planer?

  Men hur i HELVETE är lösningen fylla på med fler? Det bevisar öka befolkningen är prioritet nr 1

  Om sedan vita svenskar ska bli minoritet återstår att se

 • kokoo

  Bostadsbrist ??? Det finns massor av sängplatser i SAGERSKAPALATSET  F.Reinfeldt bor tydligen ensam i en jättebostad det är slöseri med skattepengar att inte utnyttja de.tillfälle.

 • Oberst

  Dessa individer ska öht inte vara i Sverige.

 • Swemyth

  Höj skatten och bygg mer!
  Och du, jobba hårdare imorrn! Somalierna är på väg!

 • Lynxan

  Undrade just varför mitt barn med två utbildningar och ett aktivt arbetsliv sen 14års ålder inte kan få tag i lägenhet! Kanske ska råda ungen att emigrera till Finland lr Australien?? För här lär det inte finnas någon framtid för avkomman lr kommande ättlingar.. Ganska sorgligt då vi är några av dem där ”etniska svenkar som inte finns” min ätt har funnits i detta land innan det blev Svea rike!! Vi var med och byggde välfärden men nu pissar dem på oss som känner en stolthet över vår kultur och våra förfädrer!! Tror etablissemanget att vi är en fårskock som går att valla runt utan att vi bryter oss ut,att vi inte tar strid för vårat arv?! Regeringen håller oss för menlösa korkade mähän men historien har visat att vl böjer oss bara tills vi inte kan uthärda vår förnedring mer och då tar vi strid för våran rätt och våra barns framtid! Jag tänker inte vara en kuvad bandhund utan tänder längre ”/ Näste som kallar mej svennehora kommer jag polisanmäla för rashat muhahahh