Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Två män rånade med pistol i Malmö


PERSONRÅN Med en pistol hotades två män på Grynbodgatan i Malmö vid tvåtiden, natten mot söndagen.

Under pistolhot tvingades de lämna ifrån sig sina guldhalsband. Polisen sökte efter gärningsmännen, men utan att lyckas gripa någon. Att råna med pistol är ganska ovanligt. Detta är ett grovt rån, säger inre befäl vid polisen i Malmö. De två rånade männen fick inga fysiska skador vid överfallet.

Det har förekommit en del olika former av guldhalsbandsstölder i Skåne under sommaren, allt från bedrägerier där framför allt äldre lurats prova falska guldhalsband, medan deras egna äkta plockats av dem till att personer fått sina halsband ryckta från halsen eller som inatt hotats att lämna dem ifrån sig.

Inre befäl i Malmö tror att de ökande halsbands stölderna beror på att det är lätt att se att någon har ett halsband på sig. Men mobiltelefonstölderna har inte minskat till förmån för halsbanden.

– Det vanligaste är att gärningsmännen frågar vad klockan är för att få rånoffret att plocka upp sin mobil. Sedan rycker man mobilen och springer. Ingen har armbandsur längre, säger inre befäl.

Sydsvenskan

 • kirre

  Blattar som rånar andra blattar. Det är bara nysvenskar som bär guldkedja runt halsen.

  • Theobservermum

   Ja är det två som rånas samtidigt på sina guldkedjor är det ett säkert tecken på att det är nysvenskar.

 • Bolivera

  Har inte dialogpolisen lost problmen annu.Och psykologerna och sosiologerna
  Och feministerna och expo och och och alla andra forbannade forstasigpaare.
  Har inte heller sigenardamen Mona Muslim nagon losning.Nej visst nej,detta
  ar ju vad hon vill ha.

 • Andersonszkan

  ” – Det vanligaste är att gärningsmännen frågar vad klockan är för att få rånoffret att plocka upp sin mobil. Sedan rycker man mobilen och springer. Ingen har armbandsur längre, säger inre befäl.”

  Själv skulle jag aldrig komma på tanken att plocka fram min mobil eller armbandsur om några blattar kom fram och frågade vad klockan är och om jag blir tvungen att stanna vid rödljus och det är blattar i närheten så låser jag dörrarna, precis som Göteborspolisen rekommenderade för flera år sedan (dom uttryckte sig naturligtvis inte på det sättet men det fattar väl en treåring att det inte är åldringar med rullatorer som man ska vara uppmärksam på).

  • BirgittaSvenne

   Ett boktips, Kaffe med Rån av Catharina Ingelman-Sundberg. En härligt humoristisk bok, samtidigt kritisk och i många stycken mitt i prick. Huvudpersonerna äldre med huvudet i behåll och någon med rullator. (Kom att tänka på den då du skriver rullator.)

   • Andersonszkan

    Tack för tipset :)

 • Oberst

  Gräv bort Malmö.