Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Sexdömde läkaren Lukman Ersan förlorar läkarlegitimationen


SEXDÖMD LÄKARE I maj dömdes läkaren, Lukman Ersan från Örebro för nitton fall av sexuellt ofredande. I juli hade han kontakt med ett bemanningsföretag om ett nytt jobb. Nu förlorar han sin läkarlegitimation.

Lukman Ersan var verksam bland annat på en vårdcentral i Eskilstuna. Åren 2008–2010 gjorde han sig skyldig till nitton fall av sexuella ofredanden på tio olika patienter. Kvinnor som besökt läkaren för besvär med leder, fötter, bihålor och knän, samt kraftig förkylning, blev av läkaren utsatta för undersökningar i underlivet.

I maj dömdes han av Eskilstuna tingsrätt till två års fängelse. Tingsrättens dom är överklagad till Svea Hovrätt och har därför inte vunnit laga kraft. Lukman Ersan är frisläppt i väntan på rättegång i hovrätten.

Straffet skulle egentligen ha blivit högre, men tingsrätten tog hänsyn till att mannen sannolikt skulle förlora sin läkarlegitimation. Vilket han nu gör.

Socialstyrelsen begärde i juli att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, skulle dra in den dömde läkarens legitimation. Socialstyrelsen menade att Lukman Ersan allvarligt missbrukat det förtroende han fått genom sin läkarlegitimation.

Ärendet brådskade, eftersom Lukman Ersan nyligen haft kontakt med ett bemanningsföretag om en ny tjänst. Något Socialstyrelsen blev varse då bemanningsföretaget kontaktade dem för att få uppgifter om läkaren.

HSAN har nu kommit med sitt beslut: Legitimationen dras in omedelbart och kommer att vara indragen tills dess att HSAN slutligt prövat frågan om hans behörighet att utöva läkaryrket. Detta görs inte förrän det finns en dom som vunnit laga kraft. Därefter kan läkarens legitimation eventuellt dras in slutligt.

HSAN tar därmed ingen hänsyn till läkarens egen förklaring, att det var bemanningsföretaget som tog kontakt med honom och erbjöd en tjänst, och att han tackade nej till erbjudandet eftersom han inte fick ett entydigt svar från Socialstyrelsen om det var okej.

Folket

Relaterat:
Sexdömde läkaren Lukman Ersan söker nya jobb

Den dömde är:

 • Lukman Haj Ersan 1971-04-02 Hjortronstigen 3 i Örebro till fängelse i 2 år för Sexuellt ofredande. Han driver även ett eget företag som heter Medichorda AB.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Äntligen en GOD nyhet!

  • j_london

    Jo… Men de är alltför få. Inte fler än att de ryms på högra handens fem fingrar, och ändå blir det fingar över…

 • http://pikd.myopenid.com/ pikd

  En så störd typ ska inte få ansvara för andras hälsa, och bör även beläggas med näringsförbud. Bedrägerier tycks ligga i hans natur så f*n vet hur hans deklarationer ser ut.

 • Strandnypon

  Rätt beslut, han kan inte umgås med patienter på ett sunt sätt.
  De medicinska kunskaperna kan komma till nytta i andra arbeten, t.ex. i ett laboratorium.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Oops, då kommer vi strax ha en till ”flykting” utan papper i sverige som märkligt nog kan lite svenska och som kommer påstå sig vara läkare. Han kommer få göras en test och vips så har han läkarleg med nytt namn.  Han lär iaf inte behöva köra taxi…

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  ”Straffet skulle egentligen ha blivit högre, men tingsrätten tog hänsyn till att mannen sannolikt skulle förlora sin läkarlegitimation”.  Vad bra. Om jag riskerar att förlora jobbet kan jag få mitt straff sänkt eller inhiberat då? Den här luckan kände jag inte till. I princip kan man gå och dunka skiten ur någon och be att bli frikänd därför att man riskerar att förlora jobbet. Vad f-n har vi för rättsystem egentligen?

  • Pantertanten

   Jag var tvungen att läsa det flera gånger för att förstå vad det stod. Vi har inget rättsystem, det bevisas gång på gång i detta Kalle-Anka-land!

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Han ingår med säkerhet i importskaran av NYA BERIKARE som Sverige så väl behöver enl.våra politiker.

 • YOTHI_TARZAN

  För honom är det bara att åka till ett MENA land så kan han fortsätta som läkare

  • Oberst

   Ja, bara vi slipper aset.

 • Nadina53

  Känner någon till om han får fortsätta att bedriva sin egen firma- som läkare?
  Det spelar ingen roll om han är svensk eller utländsk läkare. Han har förbrukat vårt förtroende och bör fråntas sin legitimation för alltid,
   

  • AliasDL

   Blir han av med läkarlegitimationen definitivt lär han inte kunna arbeta som läkare!

 • Broktorp

  Det är märkligt! De enda gångerna en läkare blir av med legitimationen så är det om denne knarkar, super eller som här, begår sexbrott.

  Däremot kan de felbehandla patienter i all evighet utan att bli av med sin legitimation. Jag tror inte ni kan hitta en läkare som blivit av med legitimationen p.g.a. att han/hon är värdelös som just läkare och om ni hittar en är det undantaget som bekräftar regeln.