Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

P-botsligan idel arabiska tungvrickarnamn


AB BLUFF & BÅGNu kommer du få betala dina p-böter annars tar Kronofogden bilen. Det är regeringens nya taktik på hur de ska komma åt bilmålvakterna i Sverige. Ett förslag som borde kommit för 20 år sedan från det tröga svenska tröskverket.

Myndigheterna har under åratal försökt sätta dit bilmålvakterna, som är särskilt aktiva i det mångkulturella Malmö. Visst är det förvånande att det handlar om Malmö igen. Det kan man väl inte tro i det väl fungerande Malmö med deras starka socialdemokrat, Ilmar Reepalu, som självutnämnd domherre. Varför är Malmö stad med cirka 40 procent invandring och full av araber alltid i topp av de negativa listorna? Finns det en koppling tro? Eller är det en myt, Herr Ullenhag?

Skatteverket har nu, ihop med Trafikförsäkringsföreningen, jobbat ihop för att trycka dit de tio värsta bilmålvakterna i personlig konkurs. Vad hände? Jo de upptäckte att de bara fortsatte som vanligt igen. Ekobrottsåklagare försökte med bokföringslagen – noll resultat.

Men nu tar regeringen till lagändringar för att rätta till problemen på cirkusen. Chefsrådman Björn Hansson i Malmö har jobbat fram ett förslag där stat och kommun ska äga rätten att flytta och beslagtaga felparkerade bilar med stora skulder. Fordonets rättmätiga ägaren får tillbaka bilen när skulderna till kommun eller stat har inbetalats.

Metoden har redan prövats med framgång i Malmö. För sex år sedan gick Kronofogdemyndigheten och Malmös kommunala parkeringsbolag tillsammans till attack mot bilmålvakterna. Malmös p-vakter fick alla registreringsnummer till målvakternas bilar inlagda i sina handdatorer. Så fort man hittade en intressant bil felparkerad slog p-vakten larm.

Då ryckte en kronofogde ut och nöp bilen till myndigheten och bilen gick sedan ut på exekutiv auktion. Detta fungerade bra – ett litet tag. Men de invandrade arbetsskygga nysvenskarna kom på botemedel mot myndigheten. De kom in med papper som visade att bilen hade sålts några timmar innan bilen hade tagits i beslag och kronofogden fick lämna tillbaka bilarna.

– Det kom folk och hämtade bilar varenda dag, förklarade Christer Davidsson, teamledare på Kronofogdemyndigheten i Malmö.

Den nya lagen löser detta genom att p-skulden kopplas till bilen. Kravet förs in i vägtrafikregistret, så att det lätt kan kontrolleras av alla. Denna så kallade panträtt gör det också svårt att sälja bilen. Vem vill köpa en bil med skulder långt över taket – skulder som en ny bilägare måste betala? Lagändringarna skulle ha presenterats redan i januari månad. Först nu börjar utredningen bli klar.

I mitten av oktober väntas utredningen vara klar för en remissrunda. Någon gång nästa år väntas lagen träda i kraft. Regeringen har dröjt med åtgärder mot bilmålvakter, trots färdiga förslag sedan 2009, något som är ytterst märkligt, men denna regering verkar inte bry sig om så mycket om någonting.

SDS

 • Fryke

  Detta är som det står ett sent påfund.
  Men det är väl Beatrice Ask och hennes föregångare som hindrar lagstiftning.
  Man blir så jävla trött på dumskallarna i regeringen och deras rent ut sagt patetiska handlingskraft – ingen stake i någon av 7-klövern verkar det som.

  Sedan detta när ex 10-åringar kan ha 1000-tals kronor i parkeringsböter… VAD är det för jävla idioti att en bil står skriven på ett barn och att den bilen dessutom fått böter???
  Vilket minderårigt barn i vårt land har körkort? Dumskallar i regeringen igen..
  Det skulle väl för fan bara skrivas över på föräldrarna då det är DOM som har ansvar över sina barn – föräldrarna bär annars ekonomiskt ansvar och får dessutom BARNBIDRAG för att ta hand om sina yngel..
  Och vem tror logiskt att barnen kört bilen? Jo våra politiker så klart..
  Hur jävla dum måste man vara för att bli med i 7-klövern? Det kan inte röra sig om många IQ alls har jag på känn…

  • Orbitni

   Då tar vi det igen: Svenska lagar är skrivna för svenskar med svensk uppfattning om vad som är rätt och fel, svensk uppfattning om vad som är skamligt, svensk uppfattning om brott och straff. Ingen svensk skulle komma på tanken att låta sin 10-åring drabbas av utmätning och stora skulder. Men har man att göra med folk (!) med diametralt annan uppfattning om lag, ordning och sunt förnuft blir det så här. Och det har svenska politiker så innihelvete svårt att ta till sig (även om de skulle vilja…)

 • StefanTenn

  Det hade gått utmärkt att snabbt stifta en lag som sedan ändras eller förbättras. Nu ges brottslingarna gott om tid att fortsätta felparkera samt utnyttja bilarna i försäkringsbedrägerier, typ uppbrunna i förortens återkommande upplopp och bilbränder.

 • abdullaabdulla

  Men idag kan inte någon under 18 år stå som ägare till bilen, det är ju bra iaf, synd att inte alla svennar vet om det, va en kille i gävle som blev blåst nyligen av en blatte från uppsala, höll på att bli en dyr affär, köpet gick ej igenom hos transportstyrelsen , då hade det redan hunnit blive 5 p-böter på den.

 • abdullaabdulla

  blatten var under 18 år skulle jag ju ha sagt mä

 • Tomtomaso

  Om jag skulle lura staten på denna summa pengar i obetalda skatter eller andra avgifter, så skulle jag bli anhållen. häktad, fängslad ”efter dom” utöver detta så skulle jag få näringslivsförbud. Vad händer med dessa personer? Kommer dom att få ett livslångt bidrag ifrån kommunen så kallat socialstöd eller vad händer med dessa personer. Är det synd om dom eller? 

  För min del så handlar det om deportering. Skicka tillbaka dom till sina hemländer. Jag vill inte ha dom här.  

 • Oberst

  Regeringen är medskyldig till detta.

 • 585961

  Regeringen är ena muslimrövslickare,  de borde veta hur dessa muslimer fungerar flör länge sedan och satt dit  de djä-la  islamskitarna