Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Flyktingboende ändrar rutiner efter kritik


FLYKTINGBOENDE Trots att personer som börjar arbeta på hvb-hem ska kontrolleras i belastningsregistret glömdes det bort när två handledare anlitades på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Österbybruk. Nu ändrar boendet sina rutiner.

Under en inspektion på Östero, boendet för ensamkommande flyktingbarn, framkom att två handledare hade anlitats på konsultbasis utan att de kontrollerats i belastningsregistret. Kravet på kontroll i belastningsregistret gäller oavsett om personer har anställs eller anlitas som konsulter. Socialstyrelsen riktar nu kritik mot socialnämnden i Östhammars kommun.

I ett yttrande till Socialstyrelsen svarar socialnämnden att man är medveten om de regler som gäller och medger att missar har skett. För att undvika liknande händelser i framtiden har rutinerna skärpts. Personer som anställs eller anlitas ska i fortsättningen visa upp sitt registerutdrag innan de börjar arbeta.

Socialstyrelsen riktar även kritik mot att de ensamkommande flyktingbarnens hälsoundersökningar inte fanns dokumenterade i deras journaler. Hälsoundersökningarna förvarades som separata dokument i en pärm för varje ungdom. Dessutom fanns inga inskrivningsbeslut dokumenterade i journalerna.

I yttrandet skriver socialnämnden att man för personalen betonar att händelser som läkarvård ska journalföras. Även rubrikerna inskrivning respektive utskrivning har införts i journalsystemet.

FAKTA:
Östero öppnade i mars 2011. Åtta behandlingsassistenter anställdes inför öppnandet. De ensamkommande flyktingbarnen, som alla är pojkar, kommer från länder som Afghanistan, Somalia och Marocko. Pojkarna har utbildat sig på Bruksgymnasiet i Gimo. I höst slussas de första ungdomarna ut till eget boende.

UNT

 • boonkaan

  Hur vore det om dom skulle ta upplysningar om skäggbarnen istället?? Men det är väl rasistiskt? Hälsar klappsvensken. Snälla, anmäl mej inte för rasism, för klappsvensk är väl lika jävla rasistiskt som klappturk?? Eller???

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  På denna lilla ort. Med en matbutik eller två. Stackars Österbybruk.

 • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

  Finns väl knappast några som helst asylskäl för en marockan, förutom i landet Absurdistan förståss.

 • Oberst

  Ändra rutiner? Jag anser att Sverige ska ändra rutiner och stoppa importen.

 • Bolivera

  Denna oordning ar val avsiktlig for att det inte skall ga att hitta nagonting om
  eller nar systmet havererar.Nar den dagen randas ar det saledes bara att 
  sparka ut varenda en utan undersokning.

 • Pingback: Hot mot boende för ensamkommande flyktingbarn « Sweden Confidential