Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fängelse för Boliviansk adoptivpappa som våldtagit dotter under flera år


BARNVÅLDTÄKT 34-årige Orlando Rodriguez boende i Älta dömdes i tingsrätten mot sitt nekande för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande av sin dotter till sex års fängelse.

Domstolen fann det styrkt att 34-åringen utsatt dottern för systematiska övergrepp över flera års tid, med början då hon var nio år gammal. Flickans biologiska pappa var död och 34-åringen kom, sedan han inlett en relation med hennes mamma, att adoptera henne och bli hennes vårdnadshavare.

Övergreppen hade uppdagats i samtal med skolkurator då flickan var i 15-årsåldern. Tingsrätten ansåg att de uppgifter hon lämnat under förhör kunde läggas till grund för bedömningen. Dessa stöddes även av uppgifter från andra familjemedlemmar, som uppgav att 34-åringen haft ett närgånget beteende mot målsäganden och det framgick även att parterna ofta varit ensamma i den gemensamma lägenheten.

Åtalet var därmed styrkt. Att brotten begåtts mot en egen dotter, påbörjats i ung ålder och pågått under flera års tid ansågs försvårande och påföljden bestämdes till sex års fängelse. 34-åringen ålades även att betala 400 000 kronor i skadestånd. Såväl åklagaren som den tilltalade överklagade. Hovrätten gör nu emellertid endast den ändringen att kränkningsersättningen sänks med 50 000 kronor. I övrigt fastställs underinstansens dom.

Utdrag ur domen:
Orlando Flores Rodriguez reste från Bolivia ensam till Sverige under år 2004. Hans hustru och barnen kom i slutet av året därpå. Familjen bodde i början av vistelsen i Vällingby. De flyttade efter en tid till en ny bostad i Hägersten. Familjen åkte till Bolivia den 16 augusti 2010. De återvände till Sverige i augusti 2011.

Den första månaden bodde de hos D varefter de flyttade till och bor alltjämt i Älta hos E. Orlando Flores Rodriguez och B, som gifte sig borgerligt 2001, gifte sig under vistelsen i Bolivia i kyrkan. A protesterade mot giftermålet. A blev vid ett tillfälle före vigseln av en bror till Orlando Flores Rodriguez konfronterad med uppgifter om att Orlando Flores Rodriguez inte var hennes riktiga pappa.

När A var i Bolivia bodde hon hos sin morfar och mormor och gick i skolan. Hon hade en pojkvän. Skolan kallade föräldrarna till samtal eftersom det fanns synpunkter på hennes uppförande. Familjen märkte en tydlig förändring hos A. Hon isolerade sig och var tvär.

När det blev klart att familjen skulle återvända till Sverige reagerade hon kraftigt. Hon ville stanna kvar i Bolivia. Efter att familjen återvänt till Sverige var A fortfarande ojämn i humöret. Hon rättade sig inte efter föräldrarna och drog sig undan. Hon uttryckte dagligen en önskan om att få återvända till Bolivia.

På grund av föräldrarnas oro sökte de kontakt med kuratorn på skolan. A träffade kuratorn första gången den 30 mars 2012. Vid det andra besöket i april berättade hon om att hon utsatts för sexuella övergrepp. Information om detta lämnades från skolan till socialtjänsten varefter en polisanmälan gjordes.

Kammaråklagare Eva Wallberg yrkade inte på
att mannen skulle utvisas vid fällande dom.

Svea hovrätt dömer:

 • Orlando Flores Rodriguez 1977-10-03 Oxelvägen 26 i Älta, medborgare i Bolivia till fängelse i 6 år för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande.
 • Mål nr B 6204-12

Mats Floden tillerkänns ersättning av allmänna medel med 48 790 kr. Emma Didriksson tillerkänns ersättning av allmänna medel med 60 713 kr i hovrätten och med 161 917 kr för jobbet i tingsrätten. Kajsa Sandström tillerkänns ersättning av allmänna medel för arbete som särskild företrädare med 68 704 kr. ”Kostnaden för målsägandebiträdet och försvaret ska du som skattebetalare stå för”.

 • Tomtomaso

  Kastrera fanskapet!

  • snuffid

    Som första åtgärd!

  • thomas59

   http://www.clasohlson.com/se/Sekat%C3%B6r/Pr407921000

 • snuffid

  Alla dessa invandrare måste vara rena guldgruvan för åklagare och advokater, för att inte tala om socialkuratorer.

 • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

  Han ska inte utvisas. Han ska få känna folkets vrede den dagen han muckar. . 

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Åklagaren ansåg väll han hade starka sexuella band till sin dotter, så det gick inte utvisa han….  Känns mer och mer som personalen i domstolarna måste vara hämtade från närmsta mentalsjukhus.

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Ser Orlando R ut som bilden i artikeln ? i så fall är han lätt att känna igen.

 • svartamalin

  Fy för denna fega Eva Wallberg som är så rädd att hon inte vågar stå upp för lag och rätt, som är stiftade i detta land,när utvisning är påföljd för detta allvarliga brott. Svenskt rättsväsende är farligt för oss medborgare och en ekonomisk katastrof. Galna människor på vardera sidan skranket:(!

 • kirre

  Ett solklart utvisningsfall. Svensk medborgare lär han väl inte få bli i första taget.

  • Bolivera

   Dar tar du fel.Jag har forsokt anmala en bolivian som fatt svenskt medbogarskap pa falska grunder.Men svaret jag fick av invandrarverket,pa knappt begriplig svenska,var att den som val kommit in ar ororbar,och och att dom regelmassigt
   bryter mot gallande lag.Detta var mer an 10 ar sedan men jag tror att dert
   samma galler nu ocksa.

   • svartamalin

    Det stämmer. Jag besökte migrationsverket och bevisade att en person var här på falska grunder. Men handläggare Kent Karlsson upprepade likt en goja-”man skall tro på den personens ord”och skurken fick PUT…Detta var på migverket,Norrköping för många år sedan och Kent Karlsson är befordrad med säkerhet p.g.a inkompetens. Sverige är galet land:(!

    • Bolivera

     JAS; ar onodiga utgifter.Sverige behover ingen krigsmakt for Serige ar sin egen varsta fiend.Det ar val snart dags for utlanska TV-program om pajaslandet .

     Den 27 augusti 2012 00:01 skrev Disqus :