Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Afghansk 18-åring utvisas till Italien


SNYFTARE Häromdagen hade Ali varit och spelat fotboll med några kompisar i Malmö. När han kom hem för att byta kläder väntade polisen på honom. Polisen visste att han hade fyllt 18 och nu utvisas han till Italien.

För en vecka sedan verkade allt ljust för Ali som är flykting från Afghanistan. Han gick i skola, spelade fotboll och hade många kompisar. Han hade bara tre veckor kvar innan han kunde söka uppehållstillstånd i Sverige. Men nu sitter han på en låst avdelning i Åstorp och väntar på utvisningen. Ali ska till Italien, detta sker enligt Dublinförordningen. Italien var det första landet som han sökte asyl i.

Alis kompisar på Hassela är inte glada för utvisningen. De menar att Italien inte tar hand om sina flyktingar och att många andra europeiska länder inte lämnar ut sina flyktingar dit.

– Det finns inte något sådant generellt beslut gällande Italien. Man prövar detta i fall till fall. Däremot skickar vi inte tillbaka folk till Grekland på grund av att deras asylsystem havererade för några år sedan, säger Therese Lindström enhetschef på Migrationsverkets Dublinenhet.

När Ali greps så hade han med sig en kompis, men eftersom hans kompis endast var 17 år kunde polisen inte hålla kvar honom. Han håller sig gömd i dag för att vänta in rätt tid att söka uppehållstillstånd. Men Ali som precis hade fyllt 18 blev kvarhållen i polisens arrest och skickades senare till utslussningsboendet i Åstorp.

– Vi kunde aldrig tro att det skulle gå så fort, säger hans kompis Emma Lantz som jobbar ideellt med flyktingbarn på Hassela.

Ali och Emma Lantz

Ali skriver i ett vädjande mejl till Emma Lantz och frågar: ”Varför kan jag inte få stanna i Sverige. Varför är det krig i mitt land”. Hans resa genom Europa har gått via Grekland och Italien.

Resan till Sverige beskriver Ali som mycket svår. I Grekland vågade de inte stanna eftersom så många flyktingar blev misshandlade och till och med dödade.

Efter det betalade de sina sista pengar till maffians flyktingsmugglare som skulle ta dem till Italien. Båten var så trång att en person dog under den tumultartade resan.

Genom hela Europa har Ali och hans kompis blivit illa behandlade av polisen. Enligt Ali har de fått utstå misshandel och trakasserier vart de än har kommit.

När de äntligen hamnade i Sverige så har han kunnat etablera sig. Han har skaffat många vänner och har fått bra hjälp. Hans stora intressen har varit att spela fotboll och lära sig svenska. Men i början av veckan tog hans vistelse ett abrupt slut. På måndag lämnar han svensk mark.

Men enligt Therese Lindström på Migrationsverket så ska han bara dit för att få sitt uppehållstillstånd prövat. Det är enligt henne en rent juridisk process som ska klaras av. Om han får uppehållstillstånd kan han sedan återvända till Sverige.

Skånskan

Relaterat:
Demonstration i Malmö mot gripandet av två illegala Afghaner

 • resenaren

  Man blir så trött! Skall alla lagar och regler åsidosättas så fort det gäller folk från Mena. Snyfftartiklerna dropper in med rasande fart i media, så fort en arab, afgan eller somalier blir ålagd att följa lagen.
  Alla andra utomeruropeer skall söka uppehålstillstånd, så varför är det så synd om Menafolk?
  Han har ju fått asyl i Italien, men skon klämmer väl för att det inte finns samma ekonomiska fördelar i Italien, så då tar man sig till slaraffenlandet Sverige! I Italien kan man ju t.o.m. bli ålagd att arbeta för sitt uppehälle och det ingick förmodligen inte i kalkylerna när man drog iväg från hemlandet!

  • thomas59

   Han kommer nog tillbaka med vändande flyg.
   och här har vi en kille som kan spela boll
   tänk om man utvisat Zatan

   • resenaren

    Ursäkta mig! Jag var inte medveten om att fotbollskunnighet var ett asylskäl :-(

    • boonkaan

     Kanske inte asylskäl, men det kommer ju in negrer och lite av varje numera, som ska tävla for sverige! Personligen skulle jag inte jubla om en neger som inte talar svenska och tävlar for sverige får guld i nån sport. Jag vill ha, som FR säger, etniska svenskar och inte nån jävla import av dom som ska tävla for MITT LAND…

     • snuffid

       Ja det är enbart jobbig när dom presenterar en SVENSK vinnare som inte kan ett ord svenska och antagligen analfabet. 

   • snuffid

     Då har vi inte vetat vem han är.

 • Oberst

  Jag gråter. NOT!!!!

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  ”Alis kompisar på Hassela är inte glada för utvisningen. De menar att Italien inte tar hand om sina flyktingar”

  Vad dom igentligen menar är man inte för allting gratis där direkt…..

  • boonkaan

   Undrar vad dom menar med, tar inte hand om?? Håller med dej. dom vill ha allt serverat och det får dom av reinfeldt och gänget, medan svenskar på sjukhus, ålderdomshem och skolor ska spara pengar, medan det sätts storbildstv och datorer på rummen till dessa skäggbarn….fyfan vilken skandal. Och ännu en gång, jag är så glad att jag lämnat sverige, nästa noas ark, som kommer att gå under. Men jag beundrar er som bor kvar.

 • Rita_B

  Detta är exakt vad som borde göras med de flesta som kommer hit.Varför det inte görs har jag ännu inte fått klarhet i. Ska vi följa reglerna eller ska vi inte?

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Och så var de bara 1 miljon…

 • boonkaan

  Han kommer att få PUT snart!!!  Så forbannat ynkligt är sverige numera, så har vi ytterligare en socialbidragstagare i rullan. 

 • snuffid

  Hur mycket kostar alla flygresor ut ur landet, någon som vet?

 • ren_svensk

  Jävla dalt. Målet för parasiten har varit Sverige hela tiden. Jag blir så förbannad på detta j-vla  dalatnde och fuskande. Helvete!!!!!!

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Kvalificerat dravel och ren smörja. Ut med aset,helst till Grekland! Tycker skarpt om den beskrivning parasiten snyftar fram om Grekland. Killen behöver lite tukt och vett i livet.
  För övrigt. Vad är fel på Italien? Åtskilliga människor drömmer om en resa till vackra Italien men kommer aldrig ens dit.

 • Suecote

  Ibland lämnar svenska poliser sitt kaffe och munkar och gör sitt jobb som normala poliser…  ”Ibland lämnar Fantomen sin grotta…” osv :) Undrar hur länge det dröjer innan han är tillbaka i bidragsparadiset igen.