Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Skolan ska anpassas efter elever med olika bakgrund


DU BETALAR Göteborgs kommun måste blir bättre på att kompensera för att elever har olika bakgrund. Det menar Robert Hammarstrand (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Varför saknar så många elever i Göteborg behörighet till gymnasiet, jämfört med snittet i regionen? – Det finns en enkel förklaring. Det som i dag avgör hur det går i skolan är vilken utbildningsbakgrund ens föräldrar har och hur länge man har varit i Sverige.

Till exempel Kungsbacka och Lerum har en befolkning som är mer högutbildad och som varit i Sverige hela livet. Det är strukturella orsaker som avgör. Vi ser det också tydligt såväl på stadsdelsnivå som på skolnivå.

Om det fortsätter vara så kommer ju Göteborg bli ännu mer orättvist. Vad gör kommunen för att jämna ut skillnaderna?

– Vi måste blir bättre på att kompensera för att eleverna har olika bakgrund. I 2013 års budget har vi som ett prioriterat mål att se till att likvärdigheten ökar. Vi kan inte acceptera en samhällsutveckling där din framtid avgörs av dina hemförhållanden.

– Vi håller på att ta fram en modell för systematiskt kvalitetsarbete som ska implementeras under 2013, för att analysera varför det gick som det gick på en viss skola. I vissa fall syns skillnader mellan två skolor i samma stadsdel och med samma förutsättningar, men där de presterar olika. Analysen måste göras på stadsdelsnivå och det ställer höga krav på politikerna.

Socialdemokraterna har länge haft makten i Göteborg. Varför har ni inte gjort en sådan analys tidigare?

– Vi har inte varit tillräckligt bra på det tidigare, men nu tar vi tag i det.

Göteborgs fria

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Som jag förstått så hänger det på inavel och IQ nivån hos dessa individer och det har dom inte mycket att skryta med när det kommer dithän :)

  Ska våra myndigheter inbilla sig att man kan sätta sig ner och
  diskutera med dessa sopor och få till en förståelse hur vi lever och verkar i Sverige så har dom inte fattat ett endaste dyft!

  Vi måste prata samma språk som som själva för diskuterar man med en blatte så saknar dom alla slags motargument och när det kommer till en viss nivå typ en 8 årings uppfattningsnivå, så tar invandraren till våld och skriker ”knolla din mamma” typ

  Ska vi dalta med packet eller lära dom sitta och veta hut?
  Det finns inga andra sätt att få in någon slags diciplin i dessa berikare än att använda precis samma kommunikations medel som dom själva , alltså nävarna och våldsverkan.

  Allt annat är som att rapa luft i deras öron….

  Stoppar vi inte invandringen helt och tar hand om asen som förstör vårt land ända in i märgen så finns det snart inget hopp för det svenska samhället som jag en gång kände till!

  • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

   utmärkt skrivet vi delar samma åsikter..

   det finns en orsak till att det vuxit fram diktaturer som styr med järngrep med sharia som rätesnöre, mohamed insåg tidigt att desto fler de var desto lättare blev det att erövra, han brydde sej inte om folket de var endast ett redskap att nå målet och är än idag, för att kunna bibehålla makten över folket krävs ett underkastat lättmanipulerat folk..

 • Mariah_Magdalena

  Kommer att sluta med att varje nygyggarelev får en egen lärare att springa runt honom för att serva…

 • etnofil

  Tjaaa…

  Även en blind höna kan ju ibland se om det är dag eller natt.

  Vad är det som gör att inte den genomsnittlige kommunalpolitikern kan se skillnad på ljus och kompakt mörker? När ska de ideologiska broilrarna tillstå att de har sett varför
  skutan redan kommit långt ur kurs?
  Det går inte att lösa problemet utan att erkänna dess orsaker.

  Stäng gränserna för ytterligare invandring, och ut med packet som inte gör sig förtjänta av sveriges hjälp.

  Sluta gräva ”den svenska graven”!

  Jag vill inte bli ihågkommen som en av dem som lät Sverige gå under…

 • SM811

  Robert Hammarstrand (S) bör nog fundera om inte han skall ställa sin plats till förfogande för analys om var problemet ligger har han tydligen inte kapacitet för  att se. Har du inte lärt dig av någonting att det hjälper inte med resurser. Finns skolor som hur mycket resurser som helst men det blir inte bättre resultat för det. Fundera lite, kan det kanske vara  förmågan att lära sig som är låg. Inget konstigt med det men ack så farligt att säga för er verklighetsfrånvända sju(k)klöverpolitiker. Försök att lära en kulstötare att hoppa höjdhopp. Inge resurser i världen kommer att hjälpa. Är det så svårt för dig att inse?

 • thomas59

  Ja analfabeter som inte kan svenska, inte vill lära sig svenska och har sin IQ som skonummer (39-45) har det svårt i skolan.

 • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

  Varför går det ALLTID bra gnälla om olika bakgrunder när det är synd om invandrarna?

 • SM811

  Robert Hammarstrand (S) läs detta också. En liten fundering kanske sedan är på sin plats? http://www.sydsvenskan.se/malmo/sa-tycker-utflyttarna-om-invandrare/

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Att det hela tiden är en fråga om att vi ska anpassa oss till invandringen som pågår!?
  Är det inte så att det är tvärtom?
  Varför är inte politiker förankrade i verkligheten utan vill helst sitta och diskutera om vilka regelverk som ska gälla i villa-förorterna? 

  Jag fick veta då jag påstod att invandrare är överrepresenterade när det kommer till våldtäktsstatistik, att jag ljuger och att jag inte lever i 2000 talet av en ledande politiker i Hyltebruks folkparti!

  Hur kan det komma sig att en folkvald politiker inte känner till fakta när hela övriga norden känner till det?
  Hur kan man förneka problematiken och sitta och dravla om välfärd som ska bekostas av den enskilde individen MEN det ska inte gälla invandrarna som VI etniska svenkskar ska betala för.

  Man börjar undra varför dom är folkvalda och vad det är som gör att man inte väljer mer handlingskraftiga riktiga män? 
  Skolan ser ut som den gör pga av invandrare och det är ingen tvivlan ställd om det faktumet.
  All försämran av välfärden och det som sker i samhället vill jag påstå har med invandringen att göra och vi har bara sett toppen av isberget.

  Sd är en del av det svenska samhället som ser sanningen och inte böjer sig för dom övriga partiernas floskler
  Det enda politiska hopp vi har för att få stopp på eländet som pågår, nedmonteringen av det svenska samhället i förmån för det multikulti samhälle där vi etniska svenskar kommer att i minoritet och få rätta oss efter sharia lagar i framtiden om detta får fortgå! 

 • diedummenschweden

  Man skall inte kasta pärlor för svin!

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Svenskar, lämna Göteborgs Stad och svält ut de ideologiska blattarna ur kommunhuset. Utan svenskar som betalar skatt för idiotin kommer den kommunen att självdö inom ett år.

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Kommer inte att hjälpa när dessa elever hellre driver runt, gör småkriminella saker hellre än att gå i skolan.

  Enda skillnaden är att de elever som faktiskt vill gå på gymnaiset inte kommer att komma inte med bra förutsättningar.

  Borde vara tvärtom, satsa på de elever som är intresserade av en framtid istället för att aktivt förstöra för andra…..

 • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

  Hur ska man anpassa skolan efter det ”svenska” då?

 • Just1Ficks

  Ta saken i era egna händer och se till att kommunalvalet 2014 blir en händelse som ruskade om Sverige. Politikerna blir ju de som ni själva har valt. Hur många politiker gör det som medborgarna vill ? Nästan inga alls. Av gammal tradition röstar ju folk på de som dom alltid röstat på, i st f att rösta så att de blir bra. Det är ni själva som ser till vilka personer som ska styra o ställa i Gbg från hösten 2014.

 • 585961

  I Baylan S  vill ju införa korsbefruktning i skolorna , stackars föräldrar och barn och lärare som måste utsättas för detta barabari med obildbara inavelsungar som inte vill och inte kan lära sig något annat än kasta sten och bränna skolor och vara uppe på nätterna och höra djävulskap, hoppas ni röstar rätt 2014 SD

 • mnilsson99

  ”där din framtid avgörs av dina hemförhållanden.”
  Men så har det väl alltid varit hur ska man kunna sudda ut hemförhållandena.

 • Harold_the_Barrel

  Det fria skolvalet kan pajasen Robert Hammarstrand inte göra så mycket åt. I Katrineholm tar svenskar ut sina barn ur den kommunala skolan och sätter dom i den nyöppnade Kunskapsskolan med 90% svenska elever.

  Svenska folket vill INTE ha den mångkulturella skolan som pajasen Robert Hammarstrand utåt säger sig önska.

  Robert Hammarstrands ev. egna barn är undantagna vilket är regel när en hycklare talat.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Att anpassa skolan för dom sämsta eleverna (analfabeter från Somalien?). Är att bra sätt sänka utbildningen för en hel jävla generation. Luktar PK nissar lång väg det här.

 • Oberst

  Inget ska anpassas efter icke-svenskar. De ska anpassa sig efter svenska förhållanden. Nä, ännu bättre: De ska inte in i Sverige alls.

 • 585961

  Alla invandrare som inte anpassat sig i Sverige  och lärt sig svenska och skaffat sig ett arbete inom ett år ska automatiskt skickas tillbaka och detta ska gälla även kvinnor  , kan inte skylla på ungar det finns dagis, så ut och arbeta eller stick ”hem” vi svenska skattebetalare vill inte försörja idioter och kriminella från andra länder längre