Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Dom för dödsmisshandel i Ludvika fastställd


KULTURBERIKNING Straffet för 23-årige Erick Mwinkeu som misshandlade tvåbarnspappan Tommy Lundén till döds i centrala Ludvika 16 december står fast.

Högsta domstolen konstaterar att det inte framfört något som ger skäl att meddela prövningstillstånd. Erick Mwinkeu får därmed sitta av sina fem år för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Dödsmisshandeln var följden av ett oplanerat möte mellan två grupper kamrater i centrala Ludvika som firade jul- respektive födelsedagsfest. Och ett eller några förflugna ord.

En av den omkomnes kamrater stannade till och utbytte förolämpningar med 18-årige Isse Liban Muse. Möjligen utdelades någon knuff dem emellan.

Erick Mwinkeu tilldelade då dödsoffret och hans kamrater var sitt kraftigt knytnävsslag. Alla tre slogs medvetslösa. I domen konstateras vidare att både han och 18-årige Isse Liban Muse sparkade den då redan medvetslöse Tommy Lundén som avled av skadorna.

Falu tingsrätt dömde Erick Mwinkeu till tre års fängelse för grov misshandel i tre fall, grovt vållande till annans död och för två andra misshandelsfall.

Tingsrätten ansåg dock inte att de sparkar som bevisligen träffat offret bevisat vara utdelade av de båda åtalade. 18-årige Isse Liban Muse frikändes helt i tingsrätten.

Svea hovrätt såg saken annorlunda, dömde båda för att ha sparkat Tommy Lundén och därmed 18-årige Isse Liban Muse till nio månaders fängelse. Straffvärdet bedömdes till det dubbla men straffet rabatterades med tanke på hans ungdom. Erick Mwinkeu fick fem år, även han med ett års rabatt motiverat med att han dessutom förvisas ur riket på livstid.

Erick Mwinkeu har efter att först ha nekat helt till vad han åtalats för hävdat nödvärn. Han begärde därför prövningstillstånd i HD. Han överklagade där även misshandel av två kamrater vid helt andra tillfällen men återtog överklagandet i de båda fallen i väntan på besked i HD.

Domen hade i de fallen redan vunnit laga kraft när HD på fredagen beslutade att inte bevilja något prövningstillstånd. Därmed är fallet definitivt avslutat.

DD

Relaterat:
Afrikan vill bli frikänd för dödsmisshandeln i Ludvika

Afrikanerna fick skärpta straff för dödsmisshandeln i Ludvika

Högsta domstolen faställer straffet för:

 • Erick Mwinkeu Mushitu 1989-02-23 Tre krokars gata 13 i Ludvika, medborgare i Kongo till fängelse i 5 år för grovt vållande till annans död, grov misshandel och misshandel. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2022-03-19.
 • Isse Liban Muse 1993-12-16 Brunnsvik Grangärdevägen 79 i Ludvika, medborgare i Somalia till fängelse i 9 månader för grov misshandel.
 • Mål nr B 4422-11

 • kirre

  Borde ha blivit utvisning också för somaliern. Inget hade hindrat rätten att besluta om det.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Ja det är så att man börjar gråta…

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  5 år för att döda en svensk ?  Vad har straffet blivit om en svensk gjort det samma minst 12 år.

 • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

  Denna man försvarade Daniel Swedin med ”nazist”

  http://www.dt.se/nojekultur/kronikor/1.4375271-varfor-sa-tyst-om-politiskt-vald-
   

  • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

   Maud Olofsson är ett större hot mot Sveriges inre säkerhet än Svenska Motståndsrörelsen. Därför sitter hon nu i karantän i sitt torp.

  • Naughtyboy

   Ja alla vet väl Daniel riazats bakgrund som hotfull aggressiv motståndare vid ett SD möte i Dalarna

  • denaknakejsarna

   Det största hotet mot Sveriges inre säkerhet finns idag överallt.

 • diedummenschweden

  En ”dansk lösning” hade väl varit närmast till hands..
  Dvs deportering!

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Med automatisk 2/3-delsfrigivning är han en fri afrikan om mindre än 3,5 år med alla möjligheter att uppehålla sig olagligt i Sverige inkl. fri sjukvård och stöd från vänsteraktivister och media. Det för att ha slagit ihjäl en svensk man och ofrivillig sponsrare av den mångkriminella importen.

  SD 2014

 • Tomtomaso

  Vi har ju sålt ut Sverige tidigare. Svensk industri, teknik, vattenkraft det är bara och räkna upp vad som har försvunnit ifrån vårt land. Varför inte sälja ut fångvården till lämpligt land där man blir bestraffad efter principen ”öga för öga…” Det är en vinn vinn situation. Vi tjänar på det och världen blir befriad ifrån ännu en våldsverkare.

 • snuffid

  I Norrland kallar vi sådana här gamla tanter för ”pladdertackor”.

 • Naughtyboy

  4 år…… 4 år…… För att brutalt dödat en pappa till 2 barn som blir faderlösa
  Kommentarer överflödiga…

 • Bolivera

  Man undrar vilken sorts idioter som sitter i domstolarna.Om dom domer
  efter gallande lag maste lagen andras.Men det kanske galler samma som
  i invandrarverket dar dom oppet erkanner att dom regelmassigt bryter mot
  gallande lag.

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Är det så konstigt att somalier ”trakasseras” i Forserum? Vem vill bo bland mördare o våldtäktsmän? Det är konstigare att inte fler svenskar säger ifrån.

  • surkart

   Nu verkar det inte vara trakasserier utan mer pojkstreck. Men när pojkstreck utföres av svenskar blir det till rasism. Utföres pojkstrecken av berikare så är det just pojkstreck! Man måste lära sig det mediala språket i ”det nya Sverige. Orwell skulle blivit grön av avund inför ”Det nya Sverige” om han levt!

 • Ludde73

  Ja tyvärr så kan inte detta kallas ett straff då vederbörande kommer uppleva högre standard i fängelset är i sitt hemland under en kort tid. Ett hån mot offret och hans anhöriga.

 • Sverigefritt

  Domen är ett hån mot offret, offrets anhöriga, Sverige och etniska svenskar.

  Jag är trött på negrer som kommer hit och mördar!

 • 4tomas4

  Var och en kan (och bör om det står rätt till) påverka sina närmaste att deras tidigare företrädare inte förtjänar deras röst och endast det parti som värnar om Sverige bör få deras röst. Övriga kommentarer överflödiga.

 • denaknakejsarna

  9 månader, utländsk medborgare och ingen utvisning. Och den som blir utvisad får återvända senare i livet. Vad fan ska vi ta oss till?

 • farsartat

  Utan massinvandring hade Tommy levt. Sorgligt, men sant.

  • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

   Så är det. Dessutom är det ju så att det är politiker och myndigheter som har Tommys blod på sina händer. Deras långa rader av beslut och åtgärder ledde till den rasistiska avrättningen.

 • Mister_Bister

  Utvisning är väl inget straff.
  Han får ju åka ”hem”.
  Om jag är i Somalia och råkar sparka ihjäl någon får jag knappast åka ”hem”.
  Släng bort nyckeln istället.

 • NE_Mannen

  Fem år  är i detta fall inget straff, det är en allmosa, utvisning i tio år blir alltså bara fem år, utvisas för gott ska det stå inget annat. Vadå livstids utvisning 2022 ??????

 • Oberst

  Detta dåd är bland det svinigaste och fegaste man kan tänka sig. Straffet är en spottloska i de anhörigas ansikten.