Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Ingen dans på rosor utan busskort”


KRAVMASKINERIET Enligt Migrationsverkets chef i Söderhamn, Lars Ulander, grundas beslutet att dra in busskorten på att myndighetens arbete ska standardiseras. Det ska helt enkelt vara lika villkor för alla asylsökande, oavsett var i Sverige de uppehåller sig.

Och hittills har Hälsingland varit ett av få ställen där Migrationsverket delat ut gratis busskort. – De enda reserättigheterna asylsökande har är till planerade möten med oss. Det är ingen dans på rosor och nu blir det värre. Jag önskar att vi kunde vara mer generösa, säger Lars Ulander.

De asylsökande som har långt till närmsta livsmedelsbutik eller hälsocentral får nu ett kort med tio enkelresor varje månad, som hela familjen ska dela på.

Asylsökande har emellertid fortfarande möjligheten att få ett busskort, om det finns speciella behov. Då krävs en individuell ansökan till Migrationsverket.

– Det är svårt att säga vilka premisser som skulle kunna resultera i ett busskort. Men det räcker inte med att man vill kunna ta sig till fotbollsträningar. Däremot kommer vi vara generösa mot utsatta grupper, till exempel handikappade och äldre, säger Lars Ulander.

Enligt Migrationsverkets chef i Söderhamn kostade systemet med gratis busskort till asylsökande 1,4 miljoner kronor perioden januari till och med maj, 2012. Ungefär 950 asylsökande, lejonparten i Hälsingland, hade då tillgång till busskort.

HH

Relaterat på HH:
Indragning får skarp kritik från pastor

 • FuckFace666

  Åh nej!!! Har de blivit av med benen när de sökte asyl. Stackarna! Inte ett öga är torrt… :/

  • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

   Ja, tänk vad hemska de är på Migrationsverket som hugger benen av asylanterna ….

  • Andersonszkan

   Att ta sig till Sverige från mörkaste Somalia är ingen konst, men att ta sig till affären i Sverige bjuder tydligen på omänskliga strapatser :)

 • SveaLydig

  Ett speciellt behov vore om bussen  tog med dem på en hemlig spännande resa till hemlandet, annars en promenad på några kilometer mår de bara bra av .

  • Andersonszkan

   Hahaha…….just nu efter en månads nattligt frossande är dom i skriande behov av motion – låt dom promenera hela vägen hem.

 • Pingback: Busskort till asylsökande? « Sverige är inte världens navel!

 • Bolivera

  Man undrar hur lange det drojer innan cirkus Sverige slar vantarna i bordet?

 • elefantter

  Hot, vandalism, misshandel, äggkastning, knarkhandel osv
  så kommer ni snart att bli erbjudna att ta över och sköta hela busseriet helt på egen hand.

 • http://www.facebook.com/people/Gunhild-Larsson/100003462692025 Gunhild Larsson

  Behöver busskort. De behöver och behöver och kräver.. Så jä–la trött på deras fula små plakat de håller i och kräver. Min dotter har fel på sin höft och kan inte gå till skolan men då avståndet är för kort för att kommunen skulle betala henne ett kort så får jag betala det själv. Funderar på att skriva en skylt med texten , behöver busskort och ställa mig utanför kommunhuset. Sen ska jag se sådär tafatt ut också. Tror jag lägger till lite brytning i talet med..

  • Andersonszkan

   Glöm inte att färga håret svart och smeta in dig med brun skokräm…..

 • Laesare

  Kors i taket, man drar in en förmån! Det händer då inte ofta ….

 • ren_svensk

  Det enda busskort de ska ha är en enkel biljett hem och det ska de betala själva.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Svenskar som inte ens har råd att betala sin hyra blir utkastade på gatan med löften om ”kanske” hjälp inom 3 månader.
  Dessa parasiter skall bara ha och ha o ha. Nej fy f*n. De har inte bidraget med att öre till Sverige och många av dem kommer heller aldrig! att göra detta.
  De skall vara jäkligt glada över att de får komma hit och passar det inte så åk hem då! 

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Det ska väl bara samma villkor för alla bidragsförsörjda, inte bara asylsökande. 

  För några år sedan drogs bidrag till SL-kort in för alla som får försörjningsstöd i Stockholms kommun, trots att de flesta har krav på sig att söka jobb. Men jag undrar om det även gäller nya invandrare. Någon kanske kan undersöka saken. 

 • PETER NYMAN

  Denna givmildhet av skattepengar gör att pensionerna inte kan höjas det framkommer under budget förhandlingarna som pågår nu.Inte kan student-bostäder byggas då asylsökare måste ha bostäder och ökad dagpeng anhörig innvandringen behöver även dom bostäder och försörjning så sjukvård och äldre boende måste skjutas på framtiden

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  det gick bra att ta sej hela långa vägen till sverige utan busskort…

  kan man skymta även besparingskrav från migrationsverket ev ligger bakom ”standardiseringen”, läget förvärras snabbt nu i sverige, botten i skattekistan börjar träda fram fler och fler inser att sveriges ekonomi inte går ihop,, överallt där staten/kommunen kan skära ner och sparbeta görs detta vilket drabbar främst sjukvård, skola, och andra viktiga samhällstjänster där man borde göra precis tvärtom öka anslagen men nej trots att vi tar in minst 60,000 pers/år (en mindre stad) som fördelas ut och belastar befintliga verksamheter som redan har krav på nedskärningar och är förtvivlade…..

 • BirgittaSvenne

  Asylsökande, våra framtida pensionsräddare, av bilden att döma är det nog snarare en pensionär som blir räddad.

 • http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/ Torxen

  Är det inte billigare och framför allt säkrare (för oss svenskar) om de satt i läger och kontakterna med diverse myndigheter skedde på plats?

 • ghost22

  Väkligheten har kommit i kapp i Söderhamn också!
  Skönt och se att Migrationsverket gör något åt kostnaderna
  fast det är bara en droppe i havet dom sparar.

 • Saxtorparen

  Vi ?
  Sen när delar vi ut busskort till pensionärer.
  Du gubbfan behöver inget busskort och vi behöver inte dig .

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Det bästa vore väl att erbjuda samtliga enkel biljett till respektive hemländer !

  • http://www.freesweden.info/blog vinterbadaren

   Jepp. En spark i arselet och ner i lastrummet på vändande bananbåt.

 • NE_Mannen

  De kan gott traska hem till sina ursprungsländer via treriksröset och under resans gång försörja sig på bärplockning. Inga skattepengar till ******.

 • 585961

  Förbannade gubbdj-el  som har mage att tigga busskort , svenska pensionärer får inga busskort eller gratis taxi (som vissa invandrare får) utan får snällt ta av sin lilla pension om dom ska någonstans, dessa kravmaskiner  får ta av sitt  rundliga bidrag som vi skattebetalare redan betalt till skithögen , varför ska vi betala två ggr , han borde för överigt ta sitt pick och pack och övriga släktbidragstagare och sticka tillbaks därifrån han kom, ingen har nytta av gamla gubbar och gummor det anser regeringen de ska kastas utför ättestupa så fort som möjligt, SD 2014