Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Skånekortisar om uppeldade moppar, väpnat rån och fängelse för knogjärn1,5 års fängelse för knogjärn

MALMÖ 

I samband med att en tidigare ligist ville avsluta sin kriminella karriär och börja sköta sig, berättade han öppet om sina rån i rätten då han dömdes för rånen. Tack vare det så åkte en av hans medkumpaner dit också. Deras krets på 30-talet gängkriminella i Arlöv pekade då ut 20-åringen som ”tjallare”.

I juli blev 20-åringen prejad av en 21-årig vän till kumpanen mitt i Arlöv. 20-åringen gick ut för att hälsa, och 21-åringen hälsade med vänster hand. När 20-åringen vände sig om träffades han av ett knogjärn från högerhanden i ansiktet och fick sedan motta fler slag och sparkar. ”Vem är du som snitchar mina vänner? Detta är inte över än!” sa 21-åringen, enligt åtalet.

Knogjärnet knäckte två ben i ansiktet på 20-åringen, vilket medförde soppa och mosad mat i veckor. 21-åringen som slog dömdes till 1,5 års fängelse, för övergrepp i rättssak och grov misshandel - hans gängkompis som vittnade falskt är nu misstänkt för mened. Alla är sedan tidigare kända av polisen

Mopeder uppeldade i anlagd brand

BURLÖV

Fyra mopeder och en cykel som stod bredvid ett cykelskjul förstördes i en anlagd brand på Rapsvägen i Burlöv timmen efter midnatt. Även cykelskjulet sveddes av lågorna innan brandmännen relativt enkelt kunde släcka. Enligt polis och brandkår på plats som talade med Sydsvenskans fotograf så är branden troligtvis anlagd.

Notorisk tjuv med preparerad jacka

LÖDDEKÖPINGE

Den notoriska tjuven, en 31-årig kvinna, stal varor i fyra olika butiker i Center Syd. Tjuven hade en specialpreparerad jacka och voilá – skor, leksaker, kläder och andra prylar värda 1 900 kronor försvann in i jackan. Lunds tingsrätt dömde kvinnan till skyddstillsyn. Förra hösten stal hon från tio olika butiker i Lund värt 2 600 kronor. Enligt tingsrättens dom ska kvinnan också genomgå ett beteendeprogram inom frivården.

Väpnat rån i Helsingborg

HELSINGBORG

En ensam maskerad pistolbeväpnad gärningsman försökte på onsdagskvällen råna en mataffär i Helsingborg. Personalen hotades och en kund fick ett slag i huvudet med det pistolliknande föremålet innan sprang rånaren därifrån. Om han fick något med sig i rånet är ännu oklart, uppger Helsingborgspolisen. Kunden skadades inte allvarligt. Ingen misstänkt är gripen.

Alla nyheter från Sydsvenskan

 • ledsenfarmor

  Vad säger man?

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Medborgargarden och en klubb där alla medlemmar har något slag igenkännande tecken då man är på en plats och ser något brottsligt inträffa. Och det är ju i princip på alla platser invandrare vistas så kan man bara genom att se sig om veta att det finns personer i närheten som oxå griper in om det behövs. Så att man går samman och visar dom var skåpet ska stå… :)  Ett förslag som man säkert kan ansöka statliga bidrag för eller? ;) Hahahaha…

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Man kan söka bidrag och få det. Man kallar det för studiecirkel i ”Praktiskt tillämpad fysik”.

 • YOTHI_TARZAN

  Medborgargarden är en lösning – men det har gått för långt – ska vi klara Sverige idag så måste vi ha undantagstillstånd och utegångsförbud i Rosengård och liknande.

 • kaamins

  Ja jag håller med , medborgargarden måste införas , eftersom våra politiker och rättsväsende skiter i oss.
  Hur när och var ?

 • PerAnders64

  Bara början gott folk!

 • Bolivera

  Dessa daltande idioter lar sig aldrg nagot.Det ar hog tid att infora
  fangelser i Sverige i stallet for dom nuvarande rekreationshemmen.