Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rosengårds bild som ghetto ljuger – storsatsningar på gång


ROSENGÅRD I RAMPLJUSET Dick Fredholm, kommunikationschef Rosengård stadsdelsförvaltning, ska nu ta chansen att bredda bilden av Rosengård. Det planeras flera stora samtida satsningar på området, vilket är unikt.

Just nu pågår en ekonomikonferens på MalmöMässan i Hyllie, där Rosengårds ”fördomar och visioner” finns med på agendan. Tusentals tjänstemän och förtroendevalda inom kommuner, landsting och regioner i Sverige finns nu samlade på mässan för den ekonomiska konferensen Kommek. Dick Fredholm som är moderator för seminariet ”Dom kallar oss ghetto! – Men verkligheten är en annan” finns med på mässan.

– Vi tar alla chanser vi kan för att bredda bilden av Rosengård, säger Dick Fredholm, kommunikationschef Rosengård stadsdelsförvaltning.

På seminariet för ”Dom kallar oss ghetto! – Men verkligheten är en annan” finns stadsdelschefen Eva Ahlgren, riksdagsledamoten Luciano Astudillo och Göran Cars, professor i samhällsplanering, där de håller diskussioner om de satsningar och förändringar som pågår i Rosengård.

– Det är unikt att det görs flera stora satsningar samtidigt. Ett mål är göra att stadsdelen till ett bra val, det är ingen förort mer än mentalt och det behöver vi förändra, säger Dick Fredholm.

Under två dagar, med start igår onsdag, finns 45 seminarium att välja mellan, där tonvikten ligger på ekonomi och styrning.

Det känns lite som att hälla vatten på en gås när man lägger ner ofantliga summor på ett sådan område som just Rosengård. ”Ett mål är göra att stadsdelen till ett bra val”. Det är väl snarare så att klientelet som inte vill sitta på samma bänk som lagboken sitter borde bytas ut innan statsdelen kan bli ett bra.

Ur programhäftet

Nfo

 • http://www.swedenconfidential.info/ AnnaKonda

  Självklart är Rosengård framtidens melodi. Det är det absolut svenskaste som finns. Hur kan det finnas så dumma människor som tror något annat? Ghetto??

  Tänk om alla svenskar hade fått växa upp i så trygga områden som Rosengård, då hade Sverige inte haft alla dessa problem som vi nu fightas med.

  Dick Fredholm är inte bara en idiot, han är dessutom en värre ”mytoman” än Ulltotten!

  • http://www.facebook.com/people/Eva-Andersson/596985605 Eva Andersson

    Dick Fredholm bor så långt från Rosengård som han kan. Solbacken är ju ett paradis utan blattar som grannar.

 • Johan Rydberg

  Mina tankar gar till Hitlers sista dagar i bunkern i april 1945 när ryssrna redan stod i Berlins förorter och Führern kommenderade styrkor som bara fanns pa papperet.

  Dersperationen och nyspraket blir bara alltmer uppenbart.Rosengard är synonymt med muslimer och skyhög kriminalitetet- Det lär ha funnits ett par svenskar i Rosengard, men de är nog borta vid det här laget. Arbetslösheten lär vara runt 80-90 procent. Praktiskt taget inga barn som växer upp i Rosengard har sett sina föräldrar ga till arbetet, och vad spelar det för roll när socialbidragen och bostadsbidragen tickar in regelbundet.” vi vill ändra bilden av Rosengard” Jaha, lycka till!

  Ännu ett misslyckat projekt bekostat av svenska skattebetalare.

  • Andersonszkan

   Din första mening är mycket träffande; Hitler kommenderade styrkor som inte fanns eller helt enkelt vägrade lyda order och på Rosengård stadsdelsförvaltning tillsätter man resurser som inte heller finns eller som staten aldrig kommer att släppa till – staden Malmö har ju varit bankrutt i många år.

   Sveriges tillstånd börjar bli lika kaotiskt som Tysklands i krigets slutskede.

 • GudrunSpyman

  Om stadsdelen nu inte är ett ghetto, vad är det då det satsas pengar på?

 • ledsenfarmor

  Varför slösa pengar på dessa ghetto-patrask? De är obildbara. P ga av inavel.
  Säger som swe con, det är som att kasta vatten på en gås.

 • Denoroligedemokraten

  Herregud! Läste någonstans att man satsat 319 miljoner på 350 åtgärder sedan år 2000. Har för mig att den sammanlagda summan under åren ligger på ett par miljarder.

 • Denoroligedemokraten

  En vän i USA berättade om alla Housing Projects som man har satsat på under åren; bostäder av hyfsad kvalitet till en eller ett par etniska grupper. Dessa projekt har så gott som alltid slutat med förstörelse.

 • Mariah_Magdalena

  ”De kallas oss ghetto. – För det är precis vad det är.”

 • nitohu

  ”Nya innovativa grepp, tänka nytt, fysiska förändringar, och sociala satsningar ” Vilket kvalificerat svammel !! Som vi dessutom hört förut utan att det gett någon effekt.Vad ska dom göra.Som inte redan gjorts ? Sånt här här bara ett spel för galleriet.Om dom planterar lite blommor på gårdarna,förbättrar belysningen,  sätter upp några basketkorgar och fixar en fotbollsplan.Kanske t.o.m en ny fritidsgård, spelar ingen roll.Grundproblemet kvarstår.Nämligen människorna som bor där.Man ändrar inte människors mentalitet och attityder genom politisk kosmetika.Den här ”storsatsningen” är bara för att man vill ge sken av att man gör något.Och kommer i bästa fall att få en mycket marginell och kortvarig effekt.

 • nitohu

  ”dom kallar oss Ghetto – men verkligheten är en annan” Dålig självinsikt eller ?

 • http://www.youtube.com/watch?v=f8GvE6-y_m0&feature=youtu.be Wikimigria

  Det ser mörkt ut fylla på efter Zlatan gäller att snygga upp på andra områden

 • nitohu

  ”– Det är unikt att det görs flera stora satsningar samtidigt. Ett mål är göra att stadsdelen till ett bra val, det är ingen förort mer än mentalt och det behöver vi förändra, säger Dick Fredholm”

  Som om förort i sig skulle vara något dåligt.Dick Fredholm har nog bara sett förorter på vykort och har förmodligen inte varit många meter utanför sin villaidyll, där han vuxit upp.En förort behöver inte vara ett dåligt ställe att bo på.Det blir bra eller dåligt beroende på vilket klientel som bor där.Problemet är att man idag våldtar förorterna genom att dumpa stora mängder människor där. Som inte är är anpassningsbara och som därför har negativ påverkan på området.DET är problemet, inte att det är, just en FÖRORT.

  • Johan Rydberg

   Förorter har blivit synonymt med bidragsberoende invandrare och s.k ungdomsgäng.

   Vänta nu, Högdalen,, Blackeberg, Bromsten, Nockeby, Alvik, Södra Ängby ( där jag växte upp ), Alsten, där Jan Helin, Aftonbladets redaktör, som gillar olika, men helst bor rillsammans med dem som är lika, bor, är ocksa förorter.Här finns inga uppbrända bilar, inga aggressiva ”ungdomsgäng” som stryker omkring, Här är allt lugnt och fint. Hittills atminstone.

 • VargArg

  Men nu har MP kommit på lösningen på alla problemen ! Läs och gråt …
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/mp-vill-inte-ha-kvar-stadsdelarna

 • StefanTenn

  Man kan antagligen inte skylla alla invandrare för att många invandrare väljer den kriminella banan.
  Man kan inte klandra barn till invandrare för att de ogillar Sverige (de skall då förstås välja att återvandra)
  Däremot kan man skylla 7-klöverns politiker för att de tagit in gigantiska mängder muslimer, MENA-iter, förbrytare och bidragsparasiter.

 • El Cid

  Nu är jag inte lika inskränkt som jag verkar. Men varje gång man går in på någon nyhetssida så står det alltid: Man skjuten i Malmö, kvinna utkastad genom fönster, man rånad, kvinna misshandlad, åldringar rånade, bil fylld med khat, smuggling, uppgörelse i centrala malmö, list goes on and on.

  På vilken planet lever dessa förbaskade politiker och journalister. 

 • Kuckuu

  PK-svenskens tro på pengarnas makt är helt orubblig – bara man gör en utredning till, ett projekt till och bara man spenderar ett par miljoner till, så blir det bra. Normalt ändrar sig människan efter att ha gjort samma fel två gånger i rad, men PK-svensken ändrar sig aldrig. Det har redan gjorts hundra satsningar på Rosengård, varför en till? Varför inte inse att problemet inte handlar om pengar. Och, om problemet inte är bristen på pengar, så kan det inte lösas med att slösa bort ännu mer pengar. Idiotpolitiker! 

 • YOTHI_TARZAN

  Rosengård har varit en sorglig historia sen tidigt 70 tal
  Rosengård idag är Malmö:s rövhål 

 • kaamins

  - “Ett mål är göra att stadsdelen till ett bra val“.
  Lycka till Dick !! asg

 • PerAnders64

  Varför vill eliten inte bo där själva då? När det är så himla bra? Eller de kanske står i kö för att få hyra en 3:à där?

 • Bolivera

  Kan dessa politiker vara sa korkade att dom tror pa vad dom sjalva sager?
  Eller ar det papegojor som upprepar ord utan att veta vad dom betyder?

 • Oberst

  Jag har ett förslag på en vettig storsatsning: Låt 100 bulldozrar jämna Rosengård med marken.

 • boonkaan

  Haha. Vilket jävla skämt.