Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rock-Ola misshandlad av ungdomsgäng i Malmö


SVENSKHATET Världskände rockfotografen Jan Olofsson, 68, funderar på att lämna Malmö för gott. Efter att i helgen blivit nerslagen och rånad av tre unga män har han fått nog. Jag har bott i New York, London och Havanna utan att någonsin ha råkat illa ut, säger han. Jan Olofsson – även känd som Rock-Ola efter en kort sångkarriär i slutet på 50-talet – är ännu ett offer för de rånarligor som drar runt i stan.

”Vi här på Swecon har de senaste dagarna kunnat följa hur hela Sveriges mediakår ställt upp för de ”trakasserade” somalierna i Forserum, men som här, när även en världskänd svensk blir ytterligare en i raden av alla svenskar som misshandlas och rånas av invandrargäng så är det väldigt tyst i media.”

Det var vid 20-tiden i lördags kväll som han var på väg till sitt hotellrum i centrala stan när ligisterna, alla i 25-årsåldern, plötsligt ploppade fram.

- Jag hade gjort misstaget att lämna festivalvimlet och gå in på en mindre gata. Killarna gick rakt fram till mig och började rota i mina jackfickor. Jag försökte försvara mig, men då fick jag en smäll i ansiktet så att jag föll i gatan.

Han hade för tillfället 2 400 kronor i kontanter i fickan efter en försäljning av en av sina tavlor. Både kontanterna och diverse bank- och kreditkort stal pöblarna från Jan och satte sedan fart därifrån med Jan liggandes på gatan.

- Jag har ont i hakan och den ena handen är nästan obrukbar, men det värsta är den kränkning jag utsatts för. Det är helt enkelt för jävligt att unga män ger sig på gamla gubbar och slår ner dem.

Jan tog sig till hotellet för egen maskin och ringde polis.

- Jag har väl inga större förhoppningar om att rånarna ska åka fast. Poliserna lät inte alltför engagerade.

På 60-talet levde och verkade Jan Olofsson i London. Hans bilder på rockstjärnor som Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix och The Who har blivit legendariska. Om en dryg vecka ställer han ut en del av fotografierna, som handkolorerats av konstnären Loa Kalnins, på ett galleri i Stockholm.

- Jag har bott utomlands i sammanlagt 45 år och aldrig känt mig rädd. Men i fortsättningen kommer jag inte att kunna ge mig ut i Malmö utan att känna oro. Och eftersom jag ändå är mitt emellan lägenheter så tror jag att jag drar från stan. Jag har en dotter i London och där behöver jag inte vara rädd

Expressen

 • FranzJosefStrauss

  Sverige 2012. Ett fantastiskt land.

  • Nosslin

   Eller hur.Hoppas att det blir ändring på det 2014

   • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

    Visst. Hjälp till att verkliga den tanken genom att dela ut flygblad. Här finns ett antal hemsnickrade att ladda ned och skriva ut: http://www.korta.nu/flygblad. Du kan göra egna och vill du dela med dig kan jag ladda upp dem på flygbladssidan.

 • Denoroligedemokraten

  Va tusan! Denne man har jag träffat. Det är banne mig inte klokt men man undrar om denna ”incident” kan få Sydsvenskans ”Jag älskar Malmö”-journalister att vakna upp. Knappast, även om jag är säker på att många journalister mår dåligt i dag på grund av att de måste mörka och att de inser att de jobbar i ett yrke med dålig framtid.

  • Mariah_Magdalena

   Ja, de jobbar i en dödsdömd bransch…..
   Och ju mer de döljer, ljuger och vinklar – ju snabbare går det. :-)

 • mrsmarlowe

  Det är helt sjukt, man växte upp och fick sina värderingar från Bamse, Ronja Rövardotter ochTrazan och Banarne. Precis som alla andra svenska barn. Världen var god och man kunde lita på alla (utom fula gubbar och alkisar). Så importerar vi andra länders kulturer där det bara råder våld, förtryck och fanatism.
  Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli så här… Ska man inte kunna gå ut klockan 20 på kvällen utan att bli misshandlad, rånad eller våldtagen. Jag vill göra som Rock-Ola och dra ifrån Swedistan… Men blir det krig ställer jag upp för att ta tillbaks vårt land!

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Sant det där med Bamse och så vidare och vad man kunde lita på.
   Hade en diskussion med en man på dryga 70 som tyckte det var hemskt att man förr skrämde upp barnen med att akta sig för troll och spöken.

   Idag har det där ändrats till att man ber sina barn akta sig för äckelgubbar, okända män och nu då också invandrare.

 • Mariah_Magdalena

  Fly, Ola – medan du kan………
  Det kommer bara att bli värre…….och det komemr det att bli.

 • El Cid

  ”Det är hans eget fel att han gick in på en mindre gata och blev rånad” – Expressen
  ”Han borde tänka sig för” –  Skånska Dagbladet

  ”Jevla svenne, han är rik” – Blattegäng Malmö

  ” Hade inte Sverigedemokraterna fokuserat på att ge malmö dåligt rykte hade detta aldrig skett” – Alex Bengtsson

  • Mariah_Magdalena

   :-)

 • ajuste

  Gripande bild ni hittat, fyfan jag spyr inombords. 

 • Nosslin

  Man mår illa av all skit som nysvenskarna ställer till med.Dax att svenska folket sätter foten ner i backen å säger ifrån NU!

 • StefanTenn

  7-klöverns politiker och mångkultur-vurmande journalister, hur står de ut med den lögn de ständigt upprepar: ”Mångkultur och massinvandring är bra, t o m nödvändigt för Sverige…”

 • http://twitter.com/rogerpanglao Roger B Hermanson

  Journalisterna mår dåligt läste jag någonstans. Att förmedla den verklighet, som allt fler får ta del av, kan inte vara lätt när alla lögner snart tagit slut.

  • Pantertanten

   Dom sjukskriver sig när de hotas om uppsägning.

  • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

   Om de skulle sluta skönmåla verkligheten, skulle det vara rena terapin för dess förljugna själar och de skulle genast må mycket bättre plus att de skulle sälja fler tidningar och få behålla jobbet.

   Tyvärr har de målat in sig i ett åsiktshörn som de inte kan ta sig ur utan hedern i behåll. Och det är just det som gör att de mår så dåligt. Som man bäddar får man ligga.

 • Bajen666

  Bästa bilden på länge…tack SC den ska sparas och visas vid lämpliga tillfällen.

  SD 2014.

 • YOTHI_TARZAN

  Den som kan flytta ifrån  Malmö och inte gör det är en idiot
  Snart kommer bopriserna att falla ordentligt

  • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

   De har redan börjat falla. Vem vill flyttatill/bo kvar i Malmö?

   • deleted

     Tja, tippar på att staten kommer att köpa villorna och husera fler berikare där när migrationsverket går från att, som nu, gå på knä till att krypa längs med marken

    • Pantertanten

     Som dom gör i London.

 • Calle86

  Malmö är norra europas största soptipp och kloak!
  Om jag inte minns fel så gick polismästare Sempert ut och sa för en tid sedan att Malmö har blivit jättetryggt igen, nu efter att operation Alfred har varit igång ett tag.
  Men hur kan du sådant här hända varenda jävla dag? För det är verkligen varenda dag!
   Ni som bor i stan sälj era lägenheter medans ni fortfarande kan få hyfsat betalt för dom, och flytta sen därifrån illa kvickt!

  • Fattigknegare

    Jag har en kompis som bor i Malmö. Han och hanns fru har jätte bra löner bor på ett område där ingen villa går under 2milj. Dom har 2 barn 4 och 6år. Trivs jätte bra på sitt område där säkert 97-98% är Svenskar, 100% har bra jobb, egna företag, mm.

   Men innan barnen börjar 7:an kommer dom att flytta, för aldrig att dom kommer låta sina barn växa upp som tonåringar i den här staden. Så vi brukar diskutera det här, han är otroligt besviken på Moderaterna och alla galenskaper som dom nu ställer upp på med Miljöpartiet. Så han tycker att SD har helt rätt man kommer ändå rösta på Moderaterna som han tycker det gagnar välfärd och företagen.

   Han är inte rädd för villa priserna, för redan nu flyttar dom med äldre barn, och in flyttar det yngre personer som tar över både deras jobb och villor. Så eliten kommer  att bo kvar här och leva i sitt lilla paradis även i framtiden, läsa om allt hemska som sker i deras stad men inte dom! 

   Så han planerar att flytta till Stockholm när barnen blir äldre som det är väldigt lätt att få bra jobb där med. Jag sa när den tiden kommer så kommer även Stockholm vara ett nytt Malmö där du inte kommer vilja att dina barn ska vara. Så fortfarande tycker han SD har rätt till 100% men ska rösta på Moderaterna.

   Så jag kan inte fatta hur han tänker, han ser problemen, vet vad som kan ändra på det. Men röstar ändå på ett parti som gör att han får fly med sina barn, lämna ett bra jobb, vänner och trevligt tryggt område?

   Så på en punkt är vi lika, vi flyr båda från mångkulturen som vi är rörande överens om att det inte är bra för någon. Men jag röstar på ett parti som vill stoppa det här och bygga ett tryggt land igen. Han röstar på ett parti som gagnar plånboken och därmed blundar han för att det är dom som kommer att lägga det här landet i ruiner tids nog. 

   • deleted

     Försök med argumentet ”vad spelar det för roll om du har några hundralappar extra i plånboken ifall landet ligger i ruiner efter inbördeskrig mellan alla möjliga olika etniska grupper som har tagit sina krig med sig hit?”

   • http://www.aktualia.wordpress.com/julia-caesar Cavatus

    Har de gett honom webbadresserna hit, till Avpixlat och Fria Tider? Om du kan få honom att läsa osminkade nyheter lär han nog ta sig en funderare.

 • forsverigeitidenk

  Dom är fega kräk som går på småbarn och äldre människor, folk som är lätta att råna.. Är det förresten någon som vet om Swecon skrivit något om killen/killarna som rånade en 12-åring majblomsförsäljare i Malmö för ett tag sedan? De borde hamna på bild här..
  Länkar:
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/tonaringar-ranade-majblomsfo
  rsaljare

  Video: http://www.youtube.com/watch?v=rTCjaiJDWyQ&feature=plcp&context=C4fd0bbcVDvjVQa1PpcFO5F11gcZgGOswUBCHYs72lLhSHLqVwW_Q%3D

  • ajuste

    Fler behöver göra som i Forserum! Det ger slagkraft. Fan nu är det nog!

 • Mats53

  Det kallas mediaröta när svenska censurmedia tiger om verkligheten i Sverige.  Var är det politiska ansvaret från de politiker som skapat detta samhälle.

 • FinaJosefina

  Tycker personligen att det här är en betydligt större nyhet än ”Forserumssomalierna”, men men.

 • kaamins

  Ja helt rätt , flytta du Rock-Ola , Malmö är dödsdömt för längesen , och snart dör och muslimiseras nästa stad i detta land .
  Lycka till i London Jan , eller var du nu hamnar :-)

 • http://www.facebook.com/people/Ola-Holm/100001544555188 Ola Holm

  skickade en länk till sydsvenskan för en stund sen..denna ola funderar också på att fly…

 • Denoroligedemokraten

  Läs denna artikel från Sydsvenskan, 2005, om hur svenskar flyttar från Malmö. Jag har för mig att de skrev en liknande artikel redan 2001.

  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article11967/Malmobor-flyttar-bort-fran-invandrarna.html

 • Bolivera

  Svenskarna kommer att vakna nar det ar for sent och man kan hoppas
  att tidningsskrivana kommer att ma annu samre.Jag onskar dom stor
  halsoforsamring.

 • http://www.gillasportal.st/gillasart_fram.htm Gunilla Rasmusson

  Jag hoppas inte Ola flyttar. Vi malmöbor måste stanna kvar och återta vår stad. Det är jätteviktigt. Vi får inte böja oss.

  I början på 2000-talet fick jag också nog och flyttade till Jämtland, men efter tre år så längtade jag tillbaka till ”min” stad och flyttade tillbaka hit. Och här tänker jag stanna och visa precis vad jag tycker och tänker så länge jag lever.

 • Pantertanten

  Rock-Ola, innan du flyttar till ett annat land, ta reda på till vilka länder du FÅR TA MED DIG DIN EGEN PENSION! Det får man inte till vilket land som helst från vårt kära Sverige. Vår pension som vi betalat in själva via skatt. Dessutom betalar man 25% i SINK-skatt på den då man bor utomlands. Jag är inte insatt i exakta detaljer, men ska ta reda på mer. Så det är inte bara svenska pensionärer boendes i Sverige som behandlas orättvist. Svenska pensionärer betalar ju mer skatt än löntagare.

 • 585961

  Tråkigt att en gammal svensk ska bli behandlad på detta sätt fast han betalar mer skatt än andra svenskar , och nu vill Miljöpartiet Ramson ta  pengar från pensionsfoderna för att bygga hus till dessa negrer som inte kan försörja sig själva ens , för djävligt alla pengar som slösas bort på skit ska pensionärerna stå för  , ta av era egna löner politiker och ge f-n i våra pensioner , ni har dragit ner dom till 0 snart, SD 2014

 • sudden01ss

  Och invandrarna tar över . Ort efter ort flyr Svenskarna ifrån . Allt medan media tiger . Det media tar upp är om några somalier känner sig kränkta. Vad hade dessa somalier gjort mot Svenska folket innan man påstår sig bli kränkta. Hur många Svenskar har man slagit ner och trakaserat innan? Reinfeldt och hans regering har överlämnat Sverige till Somaliska så kallade flyktingar som vid Sveriges gräns får permanenta uppehållastillstånd. Ingen riskerar att utvisas vilka brott man än gör i Sverige mot Svenskar. Sverige är deras och Svenskar har man enligt godkännande från regeringen rätt att slå ner, råna, hota, våldta  och mörda. Allt med regeringens godkännande. För ingen har hört ett ord från regeringe eller Reinfeldt. Inga fördömmande eller att detta inte skulle vara OK. Reinfeldt klagar över att Löfven inte syns i media. Men varför syns och hörs inte Reinfeldt.Ingår det i Reinfeldt plan för det framtida Sverige att göra Sverige till en kriminell somalisk diktatur styrd med sharia. Hur länge ska dom moderata partianhängarna skydda och ställa upp bakom Reinfeldt. Väntar dom på att dom måste gå i niqab innan man reagerar. Väntar dom på att själva bli nedslagna innan man reagerar. Då är det lättera att skylla allt på Palme och fortsätta att ställe upp för Reinfeldts utplånande av det för fria Sverige. Sverige har inte haft krig på 250 år . Nu har regeringe lakt sig platt och överlämnat Sverige. Svenska kyrka har blivit islamistisk . Men politikerna har glömt att det är deras , deras barn och deras barbarns framtid det gäller också.

 • 585961

  Reepalu kan bo kvar ensam med sina inte skattebetalande blattar , som inte betalar hans lön , ha ha ha

 • Tesak

  Det är INTE journalister som ska bestämma vilka politiska åsikter Sveriges befolkning ska ha eller inte ha. Det kan Svenska folket avgöra själva, utan någon åsiktsuppfostran eller förmyndarattityd.

 • Andersonszkan

  Haha….så klockrent!

  Jag har också varit i N Y och åkt tunnelbana till den värsta slummen på Bronx, jag har nattvandrat med min flickvän i negerslummen i Los Angeles, den som några år senare brann ner efter raskravaller och jag har bott i Chicago utan att så mycket som bli ovänligt tilltalad av någon – men jag säger som Rock.Ola; i Malmö sätter jag inte min fot längre, jag har ändå inget ärende dit.

  Och övriga sharia-ghetton tänker jag naturligtvis inte heller besöka – Sverige börjar likna en schweizerost likt det ockuperade Palestina där det finns ett otal judiska bosättningar likt hålen i en ost.

 • Oberst

  Semestra i Malmö? Glöm inte pistolen!

 • Oootroligt

  Ligisterna var väl svenskar va?

 • wisdom60

  Detta kan jag inte läsa i Metro… VARFÖR ????

  • 585961

   Vi skattebetalande svenskar ska undanhållas sanningen av den korrupta  slaskmedian

 • http://twitter.com/MattiasStanton Mattias Stanton

  Festivalpolisen säger det är lugn festival. Ren lögn. Folk orkar eller tycker inte det är lönt polisanmäla. Mörkertalet är gigantisk och Polisen avtrubbad som RockOla säger.

  Försäljare flyr festivalen. Se detta.

  http://www.metro.se/skane/forsaljare-pa-festivalen-radda-for-vald-och-stolder/EVHlhw!5sjM1XFwJI8CI/ 

  • 585961

   Polisens uppdrag nu verkar vara att skydda och försvara blattaroch kriminella , inte skydda dom som betalar deras löner, SD 2014

 • Pingback: Försäljare på Malmöfestivalen rädda för våld och stölder « Sweden Confidential

 • SM811

  PK blaskornas förljugna värld tas detta aldrig upp. Svensk som blir rånad av invandrare tycker de tydligen är OK. Man kan undra hur dessa varelser till journalister mår? De måste vara helt sinnesförvirrade.