Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Nu är det nog – stoppa nedskärningarna!


UPPROP Nu är det nog med panikartade budgetbesparingar som leder till nedskärningar inom sjukvården. Det är upprörande att lägga ner väl fungerande verksamheter trots att det finns brist på vårdplatser, skriver kommunalarna på Medicinen 15 i Malmö.

Vi anställda på Medicinen 15 på SUS (Skåne universitetssjukhus) i Malmö har nu mitt under sommaren fått ett dystert besked. Efter att tillfälligt vistats i andra lokaler kommer vi inte att få flytta tillbaka till avdelningens nyrenoverade lokaler efter sommaren. Vår avdelning, med 20 vårdplatser och 30 anställda, kommer istället att läggas ner!

Det är upprörande att man lägger ner en väl fungerande verksamhet trots att det finns stor brist på vårdplatser. Medicinen 15 öppnades för att trycket var stort och avdelningen har bara varit öppen i åtta månader. Så sent som i april utökades avdelningen med ytterligare två platser.

Ändå får inte alla som behöver vård idag plats. Många patienter ligger på andra avdelningar bara för att de inte får plats hos oss. När vår avdelning läggs ner kommer naturligtvis situationen bli ännu värre.

Beslutet är kortsiktigt och ansvarslöst. Neddragningen genomförs utan man har redovisat vad det får för arbetsmiljökonsekvenser eller hur det påverkar övriga SUS. Det har inte heller förankrats med våra fackliga företrädare i enlighet med gällande samverkansavtal som slår fast att vi ska vara tidigt delaktiga i förändringsprocesser. Vi körs bara över!

Vi som är inne i verksamheten kan se att det är stor risk för att nedläggningen leder till sämre vårdkvalitet, ökad belastning och sämre arbetsmiljö. Många av oss anställda har redan flyttats runt efter tidigare neddragningar.

För en del är det här femte gången som man tvingas byta arbetsplats. Folk mår dåligt och är oroliga. Det är inte lätt att behålla motivationen och göra ett bra jobb när man blir behandlad på det här viset.

Sjukhusledningen borde sätta patienterna och en god arbetsmiljö i centrum istället för den här typen av panikartade kortsiktiga budgetbesparingar. Nu är det nog! Stoppa nedskärningarna inom sjukvården! Lägg inte ner Medicinen 15.

Kommunalarna på Medicinen 15
på SUS (Skåne universitetssjukhus)
genom Susanna Åsvik, skyddsombud

Tidningen Kommunalarbetaren

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Kommunal är ju sinnessjuka. Dom jagar invandrarkritiker inom sitt fack, utesluter Sverige Demokrater samtidigt som dom inte kan eller vill förstå varför det sker nedskärningar inom det området som facket är verksamt.
  Kan någon i Kommunal ställa sig frågan VARFÖR man skär ner och ta ett konsekvensbeslut. Antingen slutar man gnälla och accepterar nedskärningar och kommuniserar varför  till sina medlemmar eller så gör man som SD. Enkelt.
  Men det är inte lätt när dissonansen tjuter i huvudet.

  • Andersonszkan

   Svenska fackföreningar är totalt förvirrade, har övergivit arbetet för sina medlemmars bästa och ägnar sig åt att verkställa Alliansens massinvandringspolitik – då bli det så här.

   Lokalerna ska väl användas till ensamkommande skäggebarn.

 • loofon

  Om tillräckligt många kräver det, så kan det bli verklighet.

  Upp med korten på bordet! Vad kostar den vansinniga invandrings”politiken”?
  Sätt det i relation till landets övriga kostnader, dvs det som vi ursprungligen, solidariskt, betalade skatt till.

  Enligt vanligtvis välunderrättade källor så ligger kostnaderna för invandringen på 100 miljarder kr, dvs halva sjukvårdsbudgeten.

  • ankakalle

   100 miljarder räcker inte, för några år sedan var det bevisligen
   över 200 miljarder. Tacka 7-klövern för det, Rerinfeldt, Ullenhag, Maud,
   Lööv och MP-idioterna och andra  Och nu ökar dom invandringen.
   och med den kostnaden, som du skall betala. 7-klövern nekar
   konsekvent att låta Riksdagens Utredningsavdelning klarlägga
   den verkliga kostnaden,
   vilket SD har har begärt. Kan det bli sjukare ?

 • TorgnySund

  Gå ut och demonstrera framför riksdagshuset och visa att det är nog i mer än ord!

 • Bolpen

  Härda ut.Det är snart år 2014

 • Mariah_Magdalena

  Vad röstade ni på?

  • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

   Precis! Dom som klagar får ta och rannsaka sig själva något lite ytterligare. Vad röstade dom på? Var det S eller M månne,kanske rent av MP?

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  kaoset närmar sej,, kommuner inser att konkursen är ett faktum, anställda inom sjukvården börjar kraftigt reagera på de vansinniga neddragningarna, nedmonteringen går fort nu..

  själv har jag aldrig fattat varför man bantar sjukvården när vi blir fler och fler som behöver vård, är det inte just till sjukvård vi betalar skatt bla och saknas det ett par miljoner so what det är ju det vi betalar in skatt till, men vänta nu skall vi inte spara hundratals miljoner genom nedskärningar ?? sjukvården är en välfärdstjänst det är inget självgående bolag som skall gå med vinst den är och har varit skattesponsrad den kan alltså inte gå med förlust däremot kan den bli dyr i drift, men vi lever ju i en välfärdsstat och vill ha det så genom att sponsra sjukvården med skattemedel att nu våra politiker väljer att priotera annorlunda är en stor skam, och till vad går dessa besparingar inom sjukvården.

  hela nationen går under pga av att vi skall till vilket pris som helst hålla liv i invasionen av främlingar det kallas priotering,,

  detta är bara början på vad som komma skall
  no surrender

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Men ni ska ge vård till illegala? Ekonomi är inte er starka sida

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

    Nejdå… det går säkerligen att dra in på lite till… hur är det med toapappersanvändningen? Tre ark max för tork både bak o fram…. inte flera gånger… då kan ni säkert spara in 15 rullar i veckan…  Sen går det nog att spara in på personalens raster… korta ner alla raster med 5 minuter minst…

  Späd ut mjölken med vatten så spar ni några extra kronor…

  Hmm, barnen kan säkert klara sig utan mellis på dagis o lekis o fritids….  Så vi sparar vi några tusen där på frukt och yoghurt.

  Allt detta för att det finns allt från 10 skäggdbarn till 750 nysvenskar som bara vill leva ett drägligt liv med Nike-skor på fötterna, Iphones, Ipads, Levis-jeans, senaste modet på hucklen gjorda av siden/silke och måste äta sig fläskigt feta varje kväll efter solens nedgång…  det betyder mer än att våra gamla ska få en extra kopp kaffe på morgonen eller ett extra ägg… eller faktiskt få vakna upp och få hjälp med tvätt och en promenad ute i det gröna…

 • PETER NYMAN

  Var trodde ni pengarna till MPs genomförande av fri sjukvård till alla som befinner sig i SVERIGE samt sjukvården till dom nya 1000/veckan som anländer.Trodde ni att det bara ramlade ner från mimlen Nej skall man betala för MPs välvilja att all sjukvård är gratis för alla fattiga och olagliga gäller inte ETNISKA-SVENSKAR ja då får man skära ned sjukhus budgeten.Detta är den SVENSKSA politiska ekvationen

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Ni alla måste förstå att det måste sparas på allt som berör oss Svenskar..Det kostar miljarder att ta hit och försörja tiotusentals muslimer , det är dom personerna som skall klara av våra pensioner i framtiden.. Det är BARA POLITIKERNA som tror på den sagan.     Vi måste erkänna att vi röstade fel vid dom två sista valen (inkl mig )

 • Leikin

  Det är väl inte konstigt att pengarna inte räcker till svenskarnas sjukvård, nu då människor som vistas illegalt i landet skall ha gratis sjukvård.

 • KusinVitamin

  Funderade lite och jag antar följande är rätt…

  Antal
  asylsökande
  enligt Migrationsverket 2012
  Kostnad för bidrag, boende,

  personal, utbildning mm/per år
  Årskostnad

  38 000
  500 000
  19 000 000 000

  Besparing
  nedläggning
  av Medicinen 15 i Malmö

  30 anställda
  á 500 000 kr i lönekostnader samt tillägg med 4 miljoner
  19 000 000

  Sålunda
  är nedläggning av 1 000 st enheter som Medicinen 15 i Malmö samma

  som
  kostnaden för 2012 (!) års
  asylinvandring…

  Förordning
  (2002:1118) om statlig ersättning för asylsökande m.fl. 

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Forordning-20021118-om-stat_sfs-2002-1118/?bet=2002:1118

  Not 

  De 500 000
  kr som kommuner får i ersättning per år är ett grundbelopp där det tillkommer
  diverse andra ersättningar.

 • Johan Rydberg

  Stalin lär ha sagt: det maste bli sämre tills det blir bättre.

  En revolutionär situation uppstar när en betydande del av befolkningen fatt nog. Översatt till svenska förhallanden innebär det att först när gemene man inser att pengar som skulle ga till svenska aldringar, skola, vard och omsorg i stället slussas till 25-ariga män som kallas barn, till immigranter av alla slags kulörer, ekonomiska lycksökare och parasiter.Sverige är ett f.d välfärdsamhälle pa dekis och ända envisas en majoritet att rösta pa dem som varje dag spottar sina väljare i ansiktet.