Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Kommunerna knäar: ”Det statliga stödet räcker inte”


KRISEN ÖKAR Massinvandringens ekonomiska bakslag börjar nu komma ifatt kommuner och stat. Kommunerna i landet som väntar på invasionen av anhöriginvandringen tvingas nu äska om mer stöd och pengar från staten.

Regeringens förslag om att utöka möjligheten till statligt etableringsstöd för vissa invandrargrupper välkomnas, men inte ens det verkar bli tillräckligt. ”Det är långt i från nog”, säger Anders Berglöv, socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i Flens kommun. Kommunerna vill se att tidsgränsen försvinner helt, så att staten får betala hela notan, och det ska gälla alla anhöriginvandrare och att lagen borde träda i kraft tidigare.

Det statliga etableringsstödet till kommunen är två år långt. Men för att etableringsstödet ska gälla för invandrade anhöriga måste personen sökt svenskt uppehållstillstånd inom två år efter att den han eller hon vill återförenas med i Sverige fått sitt tillstånd. Och det här har ställt till det främst för de somalier vars somaliska ID-handlingar, under längre tid än så, inte godkänts av Migrationsverket.

Etableringsstödet på två år är alltså långt ifrån tillräckligt, vilket till exempel Katrineholms kommunalrådet Göran Dahlström (S) säger:

– Enligt de rapporter vi har så har den här etableringslagen bara kunnat slussa ut fyra till fem procent av de somalier som har kommit de här två åren. Och det innebär för Katrineholms del att det är cirka 130 hushåll som nu står och väntar på att komma in på socialförvaltningen och få försörjningsstöd.

SR

 • kirre

  Tidigare sa man ju att det var så bra affär för kommunerna med invandring. Gäller inte det längre?

 • dupp

  HaHaHaHa nu sitter dom på pottan och värre blir det :) )

 • PolarenPer

  Det här är ju vad ditt parti står för Anders Berglöv, socialdemokratisk kommunstyrelseordförande i Flens kommun. Invandring är ju lönsamt och kan aldrig bli en förlust! Ni som fått alla dessa fantastiska invånare borde betala en extra skatt med tanke på hur mycket Flen som kommun kommer tjäna på invandringen.

 • Andersonszkan

  Hahahaha….känner ni att ni sitter med Svartepetter nu?

  I kortleken finns det bara en, men i verkligheten kryllar dom som kackerlackor.

  Ska ni inte korka upp champagnen – nu måste väl vår kultur vara så berikad den kan bli och våra pensioner kan väl inte bli mer räddade.

  Och det friska blodet som skulle rädda svensken från att dö ut när demografibomben small av lyser ju också med sin frånvaro – däremot har vi en topplacering vad gäller HIV, Tbc, syfilis, diabetes, autism, ADHD och inavlade retarderade individer som kräver livslång svindyr behandling.

  Skål ta mig fan svenska politiker, må ni brinna i Helvetet!

  • Tiramisuu

    Det var fan ord och inga visor :-)

   • Bolivera

    Det kan inte uttryckas nog kraftigt.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Hahaha. Alla vinstlotter. Vart blev dom av? Det verkar snarare vara som en piss i brallan. Varm och skönt till en början för att sedan bli kallt och mycket otrevligt. Grattis era skitstövlar till kommunpolitiker, ni har förstört era hemkommuner för all framtid för vad?.

  • Oxis

   Det är märkligt tyst om tal om vinstlotter och pensionsräddare från dem som brukar snacka  om saken. Hörde inslaget på P4 Sörmland i eftermiddags. Fick ett intryck av att Katrineholms och Flens politiker försöker hålla ansiktet uppe men glada är de inte. Arbetslöshet i båda städerna. Dessutom fick en Mehrdad Darvishpour, lektor vid Mälardalens högskola, uttala sig. Universitetslektor i socialt arbete. Enligt hemsidan för Stockholms univeristet, Sociologiska instituttionen har han gjort ett antal studier på ”temat kön, etnicitet och familj”. Karln säkert iranier, pratade knappt förståelig svenska. Han körde det vanliga snacket och var ytterst förutsägbar men kommer säkert att anlitas som ”expert” fler gånger.

 • ren_svensk

  Vilket jävla land man bor i. Styrs av IQ befriade parasiterande politiker för att importera ytterligare inavlade IQ befriade jävla parasiter. Heja Sverige….

  Fy fan.

  • Johan Rydberg

   Hej da sverige

   Jo, jag har lämnat darhuset sedan ett par ar tillbaka. Sverige är hjälpöst förlorat, inte pa gund av främmande makts invasion utan pa grund av svenska politikers landsförräderi

   God natt Sverige!

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  j-a fritidspolitiker de fattar ingenting.. kommunerna kommer att kursa en efter en, det här är bara början av kaoset som skall komma..

  • Andersonszkan

   Pyramidspelet Sverige börjar rämna, snart är vi i samma liga som Grekland, Portugal och Spanien – skillnaden är att vi har hundratusentals arbetsskygga parasiter och deras avkommor att försörja, utöver våra inkompetenta politiker och övriga offentligförsörjda.

  • Agera1

   Jag arbetade med pensionsrådgivning i några år och den insikten jag fick då skulle få vilken Stephen king roman att framstå som en barnbok för 3-åringar. Det finns några kommuner som har avsatt/inbetalt en hyfsat ok summa pengar för tjänstepensioner tilldelning egna kommunanställdas framtida pensioner. Det stora antalet har dock gjort alldeles för små avsättningar om ens nästan några då politikerna hellre vill använda pengarna nu till t.ex ny sporthall osv. Detta är helt okt om man då i framtiden kan sälja sporthallen utan förlust. En kommun som inte tar emot en enda invandrare till som behöver bidrag och som har gjort väldigt små avsättningar kommer ändå behöva höja kommunalskatten med i värsta fall 10-15 kr/100-lapp!!! Detta bara för att kunna betala sina åtagande för pension till kommunens egna anställda. Vilken kommunpolitiker kommer gå ut i en valrörelse och säga att man vill höja kommunalskatten från drygt 31-32% till bort emot 40-45%??? Det vore ett totalt politiskt självmord men snart en nödvändig realitet förmåga kommuner…

   • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

    f-n det är illa, visste inte att kommunen själva hade hand om avsättningar till pension. tack för upplysningen.

    • Agera1

     Nja riktigt så är det inte. Som arbetsgivare betalar man i regel till en tjänstepension, det är inget måste men brukar vara så enligt kollektivavtal eller som anställningsförmån. Nästan alla i sverige får en tjänstepension men inte alla.

 • http://www.facebook.com/people/Maria-Lindstrom/630692648 Maria Lindström

  Vad var det nu de sa på nyheterna i morse… 1000 ”flyktingar” kommer varje vecka och mig-vÄrket har inte en aning om var de ska placera dessa… för de har inte platser…

  I andra andningen så säger de att studenter inte har plats i staden där de ska studera utan är tvungna att bo 5-10 st i ett o samma rum, sovandes på liggunderlag….

  Kommer det att gälla våra nya söta medborgare? *skakar på huvudet* Nej de lär få lägenheter åt höger o vänster, och är de inte tillräckligt stora så kommer de att klaga hos aftonlögnen/sexspressen och så *genom ett trollslag* så har de en villa med 7 rum o kök – fast de kanske får vänta en vecka så att den gamla ägaren är helt o hållet utslängd… 

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Synd om folket som röstade på dessa idioter till politiker

  • ren_svensk

   Synd? De får fan i mig skylla sig själva.

 • http://friatider.se/ Allan Sethsson

  Politikerna låter kommuninnevånarna bekosta deras SMS-lån.
  SMS = Somalier Massor Socialfall.
  Räntan är minst lika hög på dessa som telefon motsvarigheten.

 • cghansson

  VEM är egentligen förvånad?

 • Andersonszkan

  Bajskorvarna proppar igen Latrineholm…..

  • Oerdoeg

   Ha ha – Latrineholm! Dagens nysvenska ortnamn, tack för det! Det är ju ännu bättre än Khat-rineholm. 

 • SM811

  “Det statliga stödet räcker inte”. Kan bara önska er lycka till med er felaktiga invandringspolitik. Många har redan sett detta men ni håller fast vid strategi.
  Lyssna på de som har en sundare syn på invandringen går inte för sig.
  Ni kommer att sjunka ännu längre ned underskotträsket.

 • kaamins

  Vilka ärthjärnor vi har som politiker. Detta kunde inegn lista ut ?

 • Bolivera

  Till och med hjarndoda komunalpolitiker borjar marka att det barkar at hellvete.

 • Oxis

  OM MAN RÄKNAR MED 2 års etableringsstöd så är det 24 månader. 24 MÅNADER 2012 framåt = SEPTEMBER 2014. VALMÅNADEN (om det inte blir nyval innan dess)  vilket borde utnyttjas. Efter september 2014 försvinner om de gamla reglerna finns kvar etableringsstödet för alla flyktingar som nu anländer inklusive somalieinvasionen. Då brakar kommunerna ihop och vad händer då????