Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fängelse och utvisning yrkat för asylsökarens barnvåldtäkt


 

MENA-INVANDRARE Fängelse i minst tre år och utvisning för våldtäkt mot barn. Det anser åklagaren att straffet bör bli för den 27-årige asylsökande mannen, som enligt en obekräftad uppgift ska vara somalier.

Asylsökaren på Westsura herrgårds asylboende som Attendo sköter som är misstänkt för att ha våldtagit en 13-årig flicka i bastun på asylboendet utanför Surahammar. I måndags hölls den avslutande huvudförhandlingen bakom lyckta dörrar. Offret som inte deltog själv i förhandlingen vittnade genom uppspelade förhör. Åklagaren Helena Lundgren yrkade på att den 27-åriga asylsökaren ska dömas till minst tre års fängelse för våldtäkt mot barn, och därefter visas ut ur landet. Asylsökarens sperma har påträffats i flickans vagina.

Våldtäkten på flickan ska ha ägt rum natten mellan den 9 och 10 juni i en bastu- och duschbyggnad på Westsura herrgårds område i Surahammar. Mannens sperma har påträffats i flickans vagina och på hennes trosor, och det finns skadedokumentation som stödjer målsägandes berättelse, säger åklagaren Helena Lundgren, som menar att bevisningen är stark.

Även asylsökarens blod har hittats i flickans trosor. Det ger stöd åt flickans uppgifter om att hon bitit mannens hand då han försökt tysta henne. Våldtäktsmannen har förklarat att han skadade fingret när han reparerade en cykel några dagar tidigare.

– Minimistraffet för våldtäkt mot barn är två år. Jag anser att straffet i det här fallet bör bli hårdare. Mannen har betvingat flickan och hållit fast henne. Han har också utnyttjat att hon var i ett utsatt läge, säger Helena Lundgren.

Det enda ”vittnet” berättar hur han vid aktuell tidpunkt hört skrik från en flicka och att han sekunderna senare såg den 13-åriga flickan vid boendet.

Vi har nästan samma fenomen här som vid den afghanska gruppvåldtäkten i Mariannelund, där en afghansk asylsökare nekade trots att hans DNA fanns överallt i kvinnan. Här har asylsökaren nekat till alla anklagelser, men när han fick veta att hans eget DNA påträffats både i flickan och på hennes trosor så ändrade asylsökaren sin version.

Då hette det helt plötsligt att han tog tag i henne och ledde in henne i badrummet. Samtidigt som han ledde henne stoppade han ned sin hand i sina byxor och fick utlösning. Därefter rörde han vid flickan, något som bara flög i honom. Men han våldtog henne aldrig. De läkare som har hörts i förundersökningen tror dock inte att mannens DNA kunnat hamna i flickan på detta sätt.

Asylsökaren sitter fast i häktet tills domen meddelas den 28 augusti. Detta är inte det enda som hänt på detta asylboende. Polisen åker i stort sett skytteltrafik mellan stationen och herrgården.

Relaterat
Asylsökande misstänkt för barnvåldtäktsförsök på flyktingboende
Åtalstiden förlängs igen för barnvåldtäkten på flyktingboende
Asylsökare åtalad för fullbordad barnvåldtäkt på asylboende
Hot – våld och sjukdomar på flyktingboende
Aggressiv asyltant hotade personal på herrgård
Asylsökande tände eld på Västsura Herrgård – två gånger

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Haha, de borde bli sagoboksberättare :-)
   

 • ledsenfarmor

  Det var som fasiken. Men detta ska väl upp i HD, så då går han mer eller mindre fri, med ett saftigt skadestånd.
  Fy fan för vårt rättsväsende idag.
  Förlåt svordomen.

 • Oberst

  Så här får man inte bete sig, herr Neger.

 • pica_pica

  Jämför den mediatid som de stackars trakasserade somalierna i Forserum har fått med detta vidriga brott!

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Nu måste Alliansens förespråkare jubla och skåla dom har fått importera den rätta sortens KULTURBERIKARE. Om det mot förmodan blir utvisning så borde Alliansens politiker följa med honom till idiotens hemland och stanna för gott. Ingen i Sverige kommer att sakna ER.

 • Oxis

  Om det stämmer att det är en somalier – tja vad säger man. Och samtidigt mediapådraget i Forserum. Nu är mannen i Sura ännu inte dömd och inget namn har sipprat ut men ryktet om en somalier kommer nog att stämma. De har gjort sig skyldiga till vidriga våldtäkter förr.

 • Pingback: Asylsökaren som våldtog 13-åringen fängslas och utvisas « Sweden Confidential