Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Alla behandlas lika i det nya Sverige”


VI & DOM På dagarna jobbar hon som husmor hos Svenska Kyrkan. På nätterna sover hon i en bil på Kasernplan. Tvåbarnsmamman Annika Sigurdson har trots ett fast jobb och flera månaders kontakt med socialförvaltningen blivit hemlös.

Annika Sigurdson hade hoppats att socialförvaltningen i Landskrona skulle kunna ordna ett boende till henne och hennes två barn, 11 och 14 år, i en egen lägenhet. Det kunde de inte, och det har varit svårt att förklara för barnen. Sedan i måndags sover Annika Sigurdson i en bil på Kasernplan i Landskrona.

Barnen bor hos sin pappa, som delar vårdnaden med Annika Sigurdson.

– Att vara hemlös handlar inte om att vara totalt bankrutt, utan jobb, drogberoende och psykiska problem, säger Annika Sigurdsson.

Hon själv har sedan åtta år tillbaka ett halvtidsjobb som husmor i Kvistofta församling och hade tidigare ett förstahandskontrakt på en lägenhet på Repslagargatan i Landskrona. Det kontraktet sa hon upp, och flyttade ut den siste juni i år. Det var då problemen började. Det som först var ett försök att sänka hushållsutgifterna slutade i en Renault halvkombi.

När Annika Sigurdson bodde på Repslagargatan hade hon svårt att gå det att få ihop. Hyran var 8300 kronor i månaden, husmorsjobbet gav 10650 kronor före skatt. Tidigare hade hon klarat det, genom att jobba extra med städning och loppisverksamhet. Men efter att ha blivit sjukskriven under sex månader 2010 kände hon att hon måste skära ner på utgifterna.

Enligt socialförvaltningen fick inte hyreskostnaden vara högre än 5600 kronor om hon skulle få rätt till försörjningsstöd. Därför fick Annika Sigurdson fyra månader på sig att hitta ett nytt boende med lägre hyra.

– Jag tänkte att jag kunde hitta en ny, billigare lägenhet eftersom jag hade ju hittat den jag hade.

Men ingen av de hyresvärdar som hon var i kontakt med ville hyra ut till henne. Annika Sigurdson har skulder till kronofogden på 29204 kronor för bland annat studielån, tv-avgifter och utebliven skatt. Men hon har inga hyresskulder.

– Det känns som hyresvärdarna har dragit åt svångremmen, säger hon.

Ångrar du att du sa upp lägenheten innan du hade en ny?

– Ja, om jag hade vetat. Jag har stött på folk som tycker att jag kunde skylla mig själv, säger Annika Sigurdson.

Hon har fått ett erbjudande av en privat hyresvärd med villkoret att hon deponerade tre månadshyror, runt 18000 kronor. Det kunde hon inte. Under den tiden bodde hon på soffan hos en vän.

Annika Sigurdson delar vårdnad med sin före detta man om de två barnen. Därför har hon velat hitta en egen lägenhet för alla, något som hon också upplever att socialförvaltningen först utlovat men tagit tillbaka.

– Sen får man ett kallt nej och måste säga till ungarna att det blev inget.

Det socialförvaltningen har erbjudit henne och barnen är ett akutboende som skulle delas med en annan kvinna. Villkoret för att få bo där var att genomgå ett alkohol- och drogtest. Däremot kunde kommunen inte lämna några garantier att den kvinna som de skulle dela lägenheten med inte hade några missbruksproblem. Annika Sigurdson tackade nej.

– För barnens bästa borde de väl ha tillgång till båda föräldrar, säger hon.

”Ni kan ju träffas på dagarna”, fick hon höra av den handläggare som föreslog att barnen skulle bo kvar hos pappan. Annika Sigurdson har sökt boende på egen hand, i Landskrona, Kävlinge, Glumslöv och Lund.

Men hon har inte hittat något med tillräckligt låg hyra eller utan krav på deposition eller borgensman. Landskrona kommun vill inte gå in med sådana garantier. Det ville däremot Svenska Kyrkan göra, och erbjöd sig att betala in hyran direkt från lönen. Men hyresvärden, kommunala Landskronahem, sa nej. En källa bekräftar uppgiften för Landskrona Posten.

– Herregud, nu skulle jag vara glad om jag hittade en husvagn att bo i.

I måndags hade hon den senaste kontakten med socialförvaltningen, samma dag som hon flyttade ut i bilen.

– De sa att de skulle utreda om jag har rätt att få hjälp att få bostad, och det kan ta tre månader.

Nu bor hon på en parkering, en liten bit från socialförvaltningens lokaler.

– Nu är det bara jag och min bil. Då mår man inte bra. Då känner man sig ensammast i världen.

HD

 • Oberst

  Det står inte på förrän det är DU som får sova i en bil, Svenne!

  • http://avpixlat.info/ Morningstar

   Och har man ingen bil så får man väl sova på cykeln då!

   • Andersonszkan

     Hahahahahaha…………………………

   • modernghost

    Och om man ingen cykel har?

 • kirre

  Det är bara blattarna som har det bra i det Nya Sverige. När blattarna skall ha bostad så råder det ingen brist på bostad minsann. Nu kommer vi ju också, svenska skattebetalare att få jobba till minst 75 år för att kunna försörja den nya adeln. Fy fan vilken jävla dyngstack man lever i.

  SD är det enda rimliga alternativet 2014!!

 • Oberst

  Reinfeldt är blåst. Det är ju han själv som har skapat ett vi-och-dom-tänkande och ökat utanförskapet. Rösta bort Reinfeldt och hans vidriga entourage år 2014!

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   Och hur ska det gå till tycker du? Hur ska vi få 50.1% (3 586 840) av sveriges röstberättigade att rösta på SD?

 • nitohu

  Inte kul o vara svensk i detta ( Sverige ? ) land längre.

 • PETER NYMAN

  Detta är vad VI har att vänta OSS SD 2014 där finns ett litet hopp för SVERIGE

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

   SD 2014 är inget hopp. SD kan ingenting göra om de inte får 50.1% av rösterna i nästa riksdagsval. Det lär de inte få. Dock ska man rösta på dom – förstås. Man måste markera att det är åt h-e. 

 • H@ck£r

  Hade jag kunnat avvara pengarna så hade jag betalat alla hennes skulder och även deponerat pengarna till hyresvärd på 3 månader.

  Detta vore ett ultimat tillfälle att dra igång en ”vi och dom” insamling och markera för Moderaterna att detta INTE är okej, det är väldigt långt kvar till 2014 och snart kommer vintern med Julen, ska hon bo kvar i sin bil då?

  För helvete, det MÅSTE kunna gå att lösa detta på nåt sätt åt henne BARA FÖR ATT!

  Kom igen hjälp mig tänka å lösa detta NU!

  • falukillen

   nu är det snart jul? snart heter det vinterfest , då religiösa kristna helger inte får finnas här i landet..

   • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

    Kanske dags att återinföra midvinterblot?

   • H@ck£r

     Min kristna jul är viktigare än någonsin.
    Nästan så man vill gå med i Svenska kyrkan igen för att markera, är inte medlem där i dagsläget pga deras ”snesteg” dom gjort under åren, men kanske ska börja fundera om.

  • scarface_sweden

   Hej! Självklart borde man hjälpa denna dam, men hon är långt ifrån ensam. Några ”bör” starta en förening för utstötta svenskar. Vi på Swecon har i dagsläget ingen möjlighet att starta något nytt, då vi har fullt upp med att skapa artiklar. Vi håller även på och jobbar stenhårt med den nya sidan i bakgrunden :-)

   • H@ck£r

    Tack för svar Scarface!
    Förening för utstötta Svenskar, hmmm… tanken är inte så knasig.

    • jojje09

     En hjälporganisation för etniska svenskar skulle genast skjutas i sank av våldsvänster och övriga godivrare. Exklusiva rättigheter för enbart etniska svenskar skulle aldrig tolereras, även om det bara handlar om en skål med varm soppa och en liggplats i ett militärtält.

     ”Det är PRINCIPER vi talar om”, skulle AFA säga innan de eldade upp tältet och sparkade iväg soppkitteln.

 • Andersonszkan

  Alla behandlas lika ILLA i det nya Sverige – om dom är svenskar!

 • Grimhild

  SweCon starta insamling!

  • H@ck£r

    Tänkte säga det samma, var på väg att skriva ett mail till SweCon, det här måste kunna lösas med lite ”svensk solidaritet”.

   Kanske Nationell.nu eller nåt annat kan vara intresserad? *host*

   • scarface_sweden

    Hej! Självklart borde man hjälpa denna dam, men hon är långt ifrån ensam. Några ”bör” starta en förening för utstötta svenskar. Vi på Swecon har i dagsläget ingen möjlighet att starta något nytt, då vi har fullt upp med att skapa artiklar. Vi håller även på och jobbar stenhårt med den nya sidan i bakgrunden :-)

  • scarface_sweden

   Hej! Självklart borde man hjälpa denna dam, men hon är långt ifrån ensam. Några ”bör” starta en förening för utstötta svenskar. Vi på Swecon har i dagsläget ingen möjlighet att starta något nytt, då vi har fullt upp med att skapa artiklar. Vi håller även på och jobbar stenhårt med den nya sidan i bakgrunden :-)

 • mike ohlson

  Det kanske är dags att köpa in lite militärtält och skapa ett tältläger för Svenskar som blivit bostadslösa på grund av höga hyror som betalar andras subventionerade hyror? Det skulle allt skapa rubriker i utländska media om hur mulla reinfeldt och hans sjuklöver behandlar de egna invånarna i landet, som får bo i tältläger för att ge plats till kriminella, bekvämlighets och bidragsinvandrare.

  • H@ck£r

    Bara åka till överskottsbolaget å shoppa loss då, finns väl soppakök att handla där med billigt, det här så jvla sjukt att vi ens ska behöva tänka så här.

   Vad fan är det som händer? *SIC*

   • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

     SIC?

    • H@ck£r

      SIC = Sjukt

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Men att fixa boende efter boende åt kreti och pleti som inget i Sverige har att göra, det går bra det!

 • BirgittaSvenne

  Jag läser i texten, ”hon jobbar som husmor i Svenska Kyrkan.  Svenska Kyrkan som gömmer och undanhåller sanningen, som samarbetar med islam, det här är SKANDAL. Var är ni nu särskilt ni kvinnliga präster, när en ”syster” har det svårt ?

 • https://me.yahoo.com/a/xM8JxG0tg8kn7o6L1ofTTMbQlaMS#aca00 Anna

  Ut med skiten och ge oss vårt land tillbaka!

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Läste för flera år sedan om en man som bodde i en bil med sin son på en parkeringsplats. Pojken duschade i skolan. Vet inte hur det gått sedan. Finns tydligen många liknande fall i Sverige. 

  Kan inte Svenska Kyrkan ordna något tillfälligt boende åt Annika? Kyrkan äger många lokaler som mest står tomma. Man brukar låta asylsökande som fått avslag bo i kyrkorna.

  • schmupp

   Man får ingen hjälp från kyrkan som svensk jag vet bad om hjälp när ena dottern blev våldtagen den andra dottern utsatt för våldtäktsförsök bodde i en lgh som var hälsofarlig det jag fick var en utredning av soc varför barnen var sjuka och av kyrkan kalla handen trots att jag var villig att betala då hade jag en inkomst på ca 30k rent i månaden

   • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

    fy f-n..

   • 585961

     Svenska kyrkan är snabb till att gömma och föda utlänningar och då helst muslimskit men sina egna landsmän skiter dom i , som vanligt  det har vi sett många exempel på, gå ur kyrkan det kostar bara en massa skattepengar, ni tjänar flera tusen om år, kolla får ni se

 • Denoroligedemokraten

  Samma sak hände i Emmaboda kommun. Ni vet den där somaliska familjen som gnällde på att de bara hade två trerumslägeneheter till sina typ 10 barn, medan en svensk ensamstående mamma blev utkastad på gatan när hon inte kunde betala hyran.

  • http://avpixlat.info Realisten70

   Ja och vem betalade den hyran tro åt somaliska familjen.
   Jo vi som jobbar och har jobbat som lagt en massa skatt i detta land.

   Konstigt nog finns det utrymme till konstigt folk men till vårt eget finns inget.

 • hageby

  Sök asyl, då får man allt man behöver!!!!!

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

  Hon kan bli muslim och bära burka, då blir hon inte nekad någonting…

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Har hon varit muslim,då har bostad varit fixad samt en ersättning utan att jobba på ca:20.000 kr per månad. 

 • gtfrf

  finns en kvinna som bor i sin bil inte långt från där jag bor..på en parkeringsplats..hela sommaren har den stått där..hon säger hon bor i sin bil för tredje året..förutom en kort tid när hon fick ett tillfälligt boende..hon har jobb men får inget kontrakt

 • http://armamodersvea.blogspot.com/ Bo Ålander

  Detta, och ett otal andra, exempel visar klart och tydligt på en målmedveten strategi där icke ”närande” svenskar samvetslöst skickas till en modern motsvarighet till ättestupan. Detta för att bereda såväl finanser som boende till det valboskap som bidragsnomaderna utgör. I maktens korridorer arbetas det, således, med att sälja ut landet för egen vinnings skull.
  Närmare landsförräderi än så är väl ganska svårt att komma?

 • BirgittaSvenne

  Uppdatering om artikeln, video.

  http://hd.se/landskrona/2012/08/23/svart-att-fa-lagenhet-med-skulder/

 • Slasher2

  Mycket tragiskt och förvånande. Med de skatter vi betalar i Sverige så förutsatte jag att även missbrukare ges möjlighet att ha ett eget boende på något sätt. Det här låter inte som det Sverige jag växt upp i. Vad har hänt?

 • Oxis

  Finns bara en sak att göra. Klä sig i burka. sluta tala svenska, glömma läs- och skrivkunnighet. Då har du lägenhet i en liten ask.
  Sverige har blviit ett förfärligt land

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=568591707 René Olsson

  Kommenterade igår på HD men tyvärr så var PK-censuren påkopplad så min kommentar kom ej med… 

 • Bolivera

  Annu en forvirrad komunist som tror sig vara en god manniska och har fallit for
  den forbannade komunismens floskler.Jag tycker inte det min synd om en
  sadan forbannad idiot.Hon far sta sitt eget kast eftersom hon inte ville hora pa
  rad.Jag vill inte bidra med ett nickel till denna idiot. 

 • 585961

  Mulla Reinfelt pratar som vanligt en massa skit , är han så  DUM att han tror på vad han säger så  blir man mörkrädd , släpper in en massa skit från afrika in i Sverige och  ger dom gratis bostad och en massa  bidrag som svenska skattebetalare får stå för men ordna en att en svenska  kvinna får bostad går inte trots att hon betalar skatt och dom invandrade inte bidrar med en krona och aldrig kommer att göra heller utan bara elände och mer krav och svenska kyrkan uppmanar jag alla att gå ur och spara en massa skattekronor där, dom tar bara emot  utvisade muslimer

 • 585961

  När ska han i demokratins namn ge svenska pensionärer samma skatt som andra , eller räkbas inte pensionärer till gruppen människor längre, han ska satsa 90 MILJARDER på ett dj-la plan men skiter i svenska skattebetalare , kan bara känna förakt för den pajasen Reinfelt, SD det enda parti som står på   svenska pensionärers sida och vill tillvarata deras intressen, därför röstar jag på dom