Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Afghansk pojke skulle hämtas mitt i natten från psykiatrisk avdelning


SNYFTARE 17-årige Nazir från Afghanistan skulle hämtas mitt i natten från en psykiatrisk avdelning i Halmstad för att förmås lämna landet, men han vägrade följa med Migrationsverkets personal.

Det bedöms vara stor risk att han tar sitt liv efter traumatiska upplevelser, ändå får han inte stanna. Nu har myndigheterna två dagar på sig att få med pojken till Italien. Annars avgörs hans fall i Sverige.

Nazir ansökte om asyl i Sverige i januari och bor på ett ungdomsboende i Varberg. Innan dess hade han varit i ett uppsamlingsläger på Sicilien efter ett sjöhaveri på Medelhavet. Eftersom Italien är flyktingens förstaland måste han, enligt Dublinförordningen, tillbaka dit.

Men Nazir hävdar att han har utsatts för grova sexuella övergrepp av bland annat vakter i lägret på Sicilien.

– I den första intervjun i Sverige vågade han inte berätta vad han utsatts för. De hade ju hotat att skära halsen av honom, säger Ulla Magnusson, Nazirs gode man.

En rad traumatiska upplevelser har lett till att Nazir mår mycket dåligt psykiskt och han har flera gånger skadat sig själv och försökt ta sitt liv. Därför vårdas han nu frivilligt på den barn- och ungdomspsykiatriska avdelningen i Halmstad.

Presschefen Fredrik Bengtsson vid Migrationsverket vill inte gå in gå in på det enskilda fallet, men förklarar regelverket generellt: Sverige har sex månader på sig att återföra personen till det första mottagarlandet (i Nazirs fall alltså Italien). Antingen sker det på frivillig väg eller med hjälp av polis.

Italien har aldrig svarat på om de tar tillbaka Nazir. Deras ”tysta accept” noterades den 24 februari. Tiden går alltså ut på fredag 24 augusti. Samtidigt måste det finnas ett ordnat myndighetsmottagande i Italien. Av allt att döma gör det inte det.

Efter sex månader övergår ansvaret av asylprövningen till Sverige. Svenska myndigheter ska då bedöma om Nazirs skäl att stanna här räcker.

– Så skönt! Till mig har myndigheten sagt att sexmånadersregeln inte gäller, säger Ulla Magnusson.

Försöket att hämta honom i gryningen i går var frivilligt. Men Migrationsverkets representant lyckades inte övertyga Nazir om att han skulle följa med och ta morgonplanet från Göteborg till Italien.

– Vi hade peppat honom att säga nej, säger Ulla Magnusson.

Hon har träffat flera ensamkommande flyktingbarn och för henne är Nazir fullständigt trovärdig. Hon har känt honom sedan han kom hit och tror inte att hans dramatiska historia är osann.

– Man kan inte spela så, säger hon.

Hallandsposten

 • Mariah_Magdalena

  Naiva våp……

 • Agera1

  Skicka även med Ulla Magnusson på planet så slår vi två flugor i en smäll…

 • http://avpixlat.info Realisten70

  Kan inte Ulla Magnusson ha honom boende hemma hos sig då ??

 • helkoll

  Låt henne adoptera barnet eller placera stackaren i ett familjehemsboende hos henne. hon står för alla kostnaderna!

 • SveaLydig

  Här höll en inkomstkälla på att sippra mellan fingrarna, vilket  föranleder att han måste säga nej för att säkerställa hennes fortsatta välbefinnande. Helt klart att vederbörande ska till Italien,vilket skulle skett med vändande post.

 • Bolivera

  Det ar sa sant som det ar sagt.Sverige ar fantastiskt.

 • Bajen666

  Ulla du tar hand om mannen, betalar vad han kostar och dessutom ska du ge han tak över sitt huvud, har du ett rum ledigt..?

  Innan du erbjuder dig detta, ska du bara hålla igen brödfi**an och låta myndigheterna göra sitt jobb när dom äntligen gör det…!!!!!!

  SD 2014.

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  naiva batikkärring som ser till främlingars bästa före sitt eget arv,..

 • 585961

  Kan  batikkärringar skicka gamla svenskar utför ättestupan kan dom skicka en djävla blatte till Italien , ut med skithögen i DAG

 • Malmoman64

  Vadå vill inte följa med frivilligt. Är dom några stycken så ska det inte vara några problem.  Dom rätt att sätta handbojor på honom om han vägrar att följa och blir våldsam. vad är det för mesar dom skickar dit. Jag hade satt honom på morgonplanet utan problem.

 • Talibananas

  Nazir, är det inte en sån dära antisemit? ; ) Adolphus Nazir, svensklärare och partiledarkandidat? 

 • mrsmarlowe

  Den dumma jävla käringen skriver jag upp på min lista över landsförrädare.

  • Erik_den_Helige

    Det måste vara en mkt lång lista, vilket är sorgligt. Jag försöker göra en lista över patrioter inom min sociala sfär men det blir inte många :’( vilket är ännu sorgligare

 • 585961

  Sätt honom på planet död eller levande , spelar ingen roll

  • Erik_den_Helige

    En godsvagn eller ett lastutrymme på ett större fartyg skulle vara mer ”ståndsmässigt” för baarnet

 • Erik_den_Helige

  Psyk-personalen borde hjälpt migrationspersonalen att kasta ut baarnet, han vårdades ju frivilligt. Alt att sjukhusets väktare borde ha avvisat honom från sjukvårdsinrättningen! Tjänstefel från psyk-personalen, väktarna och klinikledningen.

  PS
  Jag har varit med om att kasta ut apatiska ”#¤%& som ”vårdats” frivilligt från psykakuten när dom skulle avvisas, det kändes mkt bra :)
  Ger fortfarande en mjuk och fluffig känsla i magen… ahhh

 • MonicaWildrose

  Vem fan tror den där Ulla Magnusson att hon är?

 • Pingback: Nazir skulle utvisas – nu tar Sverige tar över hans asylansökan « Sweden Confidential