Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tre gripna för smyckesbutiksrån – tack vare signalement


SIGNALEMENT FUNGERAR Vad ska Twitterpöblarna från vänsterkanten argumentera med nu när det åter igen visat sig fungera med ett bra signalement på förövare.

Tre personer greps tidigare under onsdagen, misstänkta för ett väpnat rån mot en guldsmedsbutik i Kista under samma dag. Rånarna greps i en lägenhet i Sollentuna  i Stockholms län. Under rånet i butiken chockades personalen, men lyckligtvis blev inte någon fysiskt skadad av nidingarna. Rånet skedde en stund innan 11.00-tiden på onsdagen, där fyra beväpnade män rånade butiken.

Exakt vad de fyra beväpnade männen fick med sig från smyckesbutiken i Kista centrum, i nordvästra Stockholm framgår inte. Inte heller något värde på bytet har uppgetts. Senare hittades en bil i ett garage i Taxingegränd i Tensta centrum, som kan ha varit den som rånarna använde. Den fjärde gärningsmannen är alltså inte gripen.

Polisen larmades klockan 10.42 och vid 11-tiden påträffades en kofot på Risingeplan, någon kilometer från Kista.

– Men vi vet inte om den har något med rånet att göra.

Sollentunapolisen reagerade på det signalement som gavs på männen, och kunde därför gripa dem i en lägenhet i Sollentuna. Därför är det viktigt att om allmänhet ska kunna vara behjälplig, måste media publicera signalement som är av värde. När ska detta gå in?

SR

 • pica_pica

  När kom det här att inte lämna signalement på brottslingar? Det har alltid gjorts tidigare utan diskussioner. Är det helt enkelt för att dölja vilka som står bakom den ökade kriminaliteten? Har vi blivit alldeles snurriga i huvudet?

  • Oberst

   Det finns en tyst överenskommelse bland PK-pressens aktörer att man INTE får ange signalement om det är en utlänning. Utlänningarna är nämligen heliga och potentiella pensionsräddare.

  • Bolivera

   Det ar den forbannade komunistmaffian i dom svenska massmedia
   som morkar,men dom borde ha klart for sig att nar dom har hjalpt
   muslimerna till makten sa ar de dom forsta som eliminermas som
   gudlosa.Om dom har inbillat sig att dom av muslimerna skulle
   hojas till skyarna far dom lara annat nar dom hanger i snaran 
   enligt sharialagarna. 

 • Leikin

  Det är stor skillnad på en vit etnisk svensk och en mörk afrikan. Dessutom vet jag, eftersom jag själv bott i Afrika, att det är ganska lätt att särskilja en västafrikan från någon från exempelvis Etiopien, Eritrea eller Somalia. Prioritet nummer ett måste alltid vara att fånga och straffa banditer, varifrån de än kommer.

  • Bolivera

   Da kanner du nog ocksa till det sydafrikanska uttrycket.Om det kommer
   skit i glassen sa forstor det glassen men om det kommer glass i
   skiten sa forstor det inte skiten.  

  • ledsenfarmor

   Jag har också bott i Afrika. Håller med dig. Det är inga svårigheter att skilja på dem.

 • PETER NYMAN

  Då ca75% av alla signalement på efterlysta skulle vara ICKE SVENSKA ses det klart som rasism att allmänheten skulle vara till hjälp med identifiering,att hänga ut brottslingar i tidningar är enl.Expo och dess islamistiska Kurd ledare ett fruktansvärt slag mot integriteten.Att Kurders IQ är betydligt lägre en SVENSKARS det har väl alla insett  utan att läsa forsknings raporrter

 • albert_herbert

  ansikten, tack