Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Finlands Jussi Halla-aho: ”Somalierna behöver inte längre skydd”


KLARTEXT Precis som vi har påtalat i ett par månaders tid i diverse artiklar, att Somalia sakta går mot lugnare tider och fler och fler utländska ambassader återöppnar i Mogadishu, så kommer Jussi Halla-ahos uttalande som ett brev på posten.

Sannfinländarnas Jussi Halla-aho har i dag lämnat in ett spörsmål om att de i Finland bosatta somaliernas flyktingsstatus kan upphävas, eftersom Somalia nu är ett säkert land att resa till. I ett skriftlig spörsmål till regeringen i Finland skriver Halla-aho att det alternativa skydd som är grunden för uppehållstillstånd kan upphävas. Men Sverige gör tvärtom i stället och går mot alla tiders nya bidrag- och somalierekord.

Jussa Halla-aho skriver i ett pressmeddelande att säkerhetsläget i Somalia har förbättrats nämnvärt och att man därför kan ifrågasätta flyktingstatusen och den alternativa skyddsstatusen för de somaliska flyktingarna. Han hänvisar också till en nyhet i Yle den 20 augusti som handlade om att somalier i Finland har börjat besöka sitt forna hemland.

Asylförfarandet ska användas vid verklig nöd, och inte som ett sätt att förbättra levnadsstandarden, skriver Halla-aho i pressmeddelandet.

Svenska YLE skriver, citat:

”Halla-aho baserar sitt spörsmål till regeringen på uppgifter om att säkerhetsläget förbättrats märkbart särskilt i huvudstaden Mogadishu. Enligt Halla-aho kan man därför ifrågasätta de somaliska flyktingarnas behov av skydd.

Halla-aho pekar bland annat på somaliernas förbunds uppgifter till Yle om att hundratals somalier besökt Mogadishu under det senaste året samt att Utrikesministeriet konstaterat att striderna i Mogadishu upphört.

Halla-aho hänvisar till UM:s resemeddelande, där det dock också konstateras att säkerhetsläget i Somalia är mycket dåligt och att finländare avråds från alla resor till landet. Läget i Somalia är farligt och utvecklingen svår att förutspå, är UM:s bedöming.

Halla-aho anser att personer som frivilligt besöker och reser i sitt hemland inte behöver det skydd som avses i utlänningslagen och frågar regeringen vad den anser om detta.

Uppehållstillstånd på grund av alternativt skydd kan enligt utlänningslagen beviljas utlänning som inte uppfyller villkoren för asyl om det finns grundad anledning att förmoda att utlänningen utsätts för en verklig risk att lida allvarlig skada om han eller hon återsänds till sitt hemland.

Allvarlig skada definieras i utlänningslagen som dödsstraff eller avrättning, tortyr eller annan behandling eller bestraffning som är omänsklig eller kränker människovärdet eller allvarlig och personlig fara som föranleds av urskillningslöst våld i samband med en internationell eller intern väpnad konflikt.” Slut citat.

Samtidigt kan vi läsa i Hufvudstadsbladet från april 2012, att av 1 655 uppklarade våldtäkter har 575 begåtts av en utlänning. Det motsvarar 34 procent.

Vissa nationaliteter är oftare representerade än andra. Irakierna verkar varje år ligga på topp. I fjol misstänktes irakier för 31 våldtäkter, året innan för 29. Det motsvarar fem procent av alla våldtäkter som kommit till polisens kännedom. Irakiernas andel av befolkningen är 0,1 procent.

Somalierna, en av de största invandrargrupperna, misstänktes under samma tid för 27 våldtäkter, esterna för 30 och ryska medborgare för 14.

hbl, Yle

 • Bolivera

  En bekant sa for nagra ar sedan att Sverige och Finland borde 
  ga ihop igen men att denna gang skulle regeringen sitta i Helsigfors.
  Och dari har han ratt for svenskarna ar numera inte kapabla att 
  regera landet. 

  • Andersonszkan

   Jag tror inte att Finland, eller något annat nordiskt land heller för den delen vill gå ihop med Sverige och ta hand om alla bidragsparasieter som frodas här.

   Tror du att Finland vill ta över försörjningsbördan för 600 000 invandrare som går till sin ”sysselsättning” en timme i veckan?

   Eller dom övriga 1 200 000 bidragsförsörjda invandrarna?

   • Bolivera

    Du har ratt men man klamrar sig fast vi halmstraet.

    Den 22 augusti 2012 18:11 skrev Disqus :

   • Pantertanten

    Finland kanske skulle kunna hjälpa till med upprensning.

 • Andersonszkan

  ”Men Sverige gör tvärtom i stället och går mot alla tiders nya bidrag- och somalierekord.”

  Ja, Sverige gör tvärtom därför att Sveriges despotiske diktator med sin svans av  r*vslickande landsförrädare har bestämt att den svenska arbetar- och medelklassen ska utrotas och ersättas av lättmanipulerade, lågutbildade, degenererade ökennomader….höll jag på att säga.

  Reinfeldt & co är i färd med att skapa ett Nordens MENA i tron om att dom ska kunna locka hit arabiska oljemiljarder om dom förvandlar vårt land till en muslimsk koloni där arabiska och andra MENA-investerare rör sig lika obehindrat som i sina hemländer – ett Nordens MENA där arabiska är officiellt språk jämte svenskan och där alla myndigheter och större företag har kompetens att möta dom nya ”entreprenörerna” och ”investerarna” – språkligt, kulturellt och företagsmässigt, klädda i nattskjortor, burkor och hucklen som sig förväntas.

  Det djupt tragiska är att svenska journalister inte inser eller vågar inse att vad som pågår är ett pyramidspel av gigantiska proportioner: Löjliga Familjen och Svarte Petter – två klassiska spel i ett så att säga. Dom löjliga familjerna är alla PK-politiker och deras r*vslickare och Svarte Petter vet vi ju alla vilka det är.

  Resultatet av det här exprimentet kommer att bli att vi blir sittande med hundratusentals svartepettrar och deras tusentals moskéer som måste underhållas för dyra skattepengar medan oljemiljarderna lyser med sin frånvaro och våra åldringar fortsätter att svälta och ruttna i sin egen avföring på de äldreboenden som fortfarande finns kvar.

  Och när pyramidspelet har kollapsat så vet vi ju alla vad som väntar….

 • Leikin

  Hade vi i Sverige varit realistiska så hade vi givit somalierna tillfälliga uppehållstillstånd. Som det nu är när de redan fått svenskt medborgarskap och svenskt pass så är loppet kört. Vi får i fortsättningen dras med deras sharia och deras paralella samhällen, dearas sharia och deras ungdomar som drömmer om Al Shabab.

  • Pantertanten

   Dom har ju uppenbarligen inte längre behov av medborgarskapet. Borde gå att upphäva. Baserat på ”fel grunder” eller liknande. En riktig jurist borde kunna hitta ett sätta att upphäva. Om vi har någon riktig jurist i det här landet. Det är ju en annan fråga.

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Det är ordning på finnarna :)  Man kan inte vara hela världens samvete… 

 • ledsenfarmor

  Håller med Jussi Halla-aho. Kan de åka tillbaka på semester, då kan de flytta tillbaka också. Hörde på radion vid 6-nyheterna idag, att det kommer ca 1000 somalier varje vecka, varav ca 200 barn. Migrationsverket är bekymrade, då det inte finns bostäder att finna. Även att svenska föräldrar flyttar sina barn från kommunala skolor till friskolor i rasande fart. En förälder sade: ”De nya behöver så mycket hjälp, att våra barn blir åsidosatta. Jag vill att mitt barn ska få en ordentlig utbildning”.
  Det här som pågår just nu, är en ren katastrof och nästan förräderi mot oss svenskar.
  Vi har inte bett om detta. Inte önskat oss det heller.
   
  Jag fick ett besked igår om att jag har ca 1100 ex skatt att vänta från SPP. Ringde upp, och fick beskedet att jag betalar 30% i skatt på den summan. (Utbet blir ca 700 kr,) Men kanske behöver betala mer i skatt, ev ända upp till 50%, så jag slipper kvarskatt.
  Sedan läggs detta på min ord pension. Och efter kontakt med pensionsmynd. fick jag beskedet att mitt låga, bostadsbidrag, kommer sänkas ytterligare. Frågade varför i he..e
  vi svenska pensionärer, ska betala alla arabers o somaliers inkl alla illegalas levende här i landet.
  Varför ska vi leva ett fattigt liv, efter att ha jobbat häcken av oss i alla år. När dessa äter sig mätta, springer i dyra affärer, shoppar med mina pengar.
  Fick svaret att det hade politikerna bestämt. Vad jag svarade på det är inte lämpligt i tryck.
  Ställde även frågan om hon tyckte det var rätt, att det var så här. Det blev dödstyst.
  Självklart inte hennes fel. Men jag var så arg, så jag fräste som en ilsken katt.

  Så nu blir det ännu sämre framöver för mig. Vill tacka alla politiker och Mulla Reinfeldt, för mitt ännu fattigare liv, som jag har att vänta.

 • badarinteminabarnisyra

  Man blir mer och mer avundsjuk på Finnarna. Om det inte går få rätsida på skutan Sverige kan man ju hoppas på att man är välkommen i ”grann”landet. Som flykting i värsta fall. 

  • Kuckuu

   Men kan svenskarna verkligen inte göra något annat än fly? Vi måste GÖRA någonting, alldeles SJÄLVA och det NU! 
   P.S. Som svenskättling från Finland föredrar jag att kämpa för ”mitt” älskade Sverige framför att flytta tillbaka till finnarna. Livet i Finland är hårt. Det är ett hårt konkurrenssamhälle, attityderna är hårda och folk hycklar inte med om vad de tycker. Där gäller det att vara en tuffing för att klara sig.

   • badarinteminabarnisyra

     Det var ju det jag menade. ”om de det inte går får rätsida på skutan”, där är alla medel inkluderade såklart.

 • Oberst

  Är det någon mer än jag som INTE vill att tiotusentals somalier skall välla in i Sverige?

 • http://www.facebook.com/people/Sven-Olofsson/679216737 Sven Olofsson

  Låt Sverige bli en finsk koloni, kan det bli värre? Finnarna tycks lyckas med mer än Svenskarna i alla avseenden