Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Utländska maskerade män rånade guldsmedsbutik


GULDRÅN – LAHOLM På senare tid har guldsmedsbutiker och guldhandlare blivit en populär attraktion att råna, dels för guldpriset, men också för att om de lyckas sälja guldet i Norge får de mycket mer pengar där.

Norge är ett av få länder i Europa som har moms på guldtackor, vilket betyder att man får 25 procent mer för en guldtacka på den norska sidan av gränsen. Senaste rånet skedde idag måndag hos en guldsmedsbutik i Mellby Center vid lunchtid, där tre maskerade engelsktalande män rånade butiken. Polisen hittade flyktbilen, och sedan upphör alla spår vid motorvägen. Förmodligen rör det sig om Guldfynd då det är den enda guldbutiken i Mellby Center.

Strax efter klockan 12 larmades Hallandspolisen om det väpnade rånet mot guldsmedsbutiken, och enligt uppgifter från vittnen krossade de tre rånarna montrarna med tillhyggen inne i butiken. Fortfarande står det oklart vad de fick med sig från butiken och till vilket värde. Ingen person skadades fysiskt i rånet.

En av rånarna bar en röd jacka, och de engelsktalande rånarna avvek snabbt i en stulen grå Mercedes 200 av 1989 års modell med registreringsnummer OMJ 169. Fordonet stals den 15 augusti i Ängelholm. Rånarna körde i riktning mot Mellbystrands centrum och sågs senast utanför strandhotellet.

Polisen upptäckte senare rånarnas flyktbil några stenkast från E6:an i reservatet Hökafältet. Hundpatrullen sniffade upp rånarnas spår fram till motorvägen, där det var stopp och eftersökandet efter rånarna avslutades(!).

– Vi är mycket intresserade av att komma i kontakt med vittnen som har gjort iakttagelser i samband med rånet. Men vi är även intresserade av alla iakttagelser kring både de misstänkta personerna och den bil de färdades i, både före och efter själva rånet, säger Lars Grimbeck, kommunikationschef vid Hallandspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen är även intresserad av att komma i kontakt med en kvinna som ska ha filmat i Mellby Center i samband med butiksrånet.

Polisen

 • j_london

  Nej men det är ju helt enastående… Polisen har hittat flyktbilen. Wow! Men… sedan tog spåren plötsligt slut…. :-(

  (Hmmm.., det var kanske lunchdags, eller byte av arbetspass så man genast måste bege sig till stationen för att lämna över poliiisbiiilen till avbytarna…)

 • NE_Mannen

  Gizza om förbrytarna börjar på  Zige….

 • Eyes Only

  Möjligheten finns faktiskt att det är svenskar som medvetet pratat engelska, för att på så vis få vittnen att tro de är från utlandet. Om de nu tänkt efter lite och planerat detta ett tag.

  Dock känns det som att det är något kringresande pack som ligger bakom.