Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Riskkapitalbolagen ska bort ur välfärden”


Jonas Sjöstedt

VÄNSTERPARTIET Arbetsmarknad och arbetslivsvillkor stod överst på agendan när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt för första gången sommartalade. Bland annat utlovades hårdare tag mot bemanningsföretag och löften om att riskkapitalbolagen ska bort ur välfärden.

Partiet vill ha ett ”skarpt förbud” i lagstiftningen mot att säga upp fast anställd personal för att ersätta den med bemanningsföretag. Vänsterpartiet vill vidare öka det fackliga inflytandet på området så att facket får möjlighet att lägga in sitt veto mot bemanningsföretag. De vill också begränsa tiden för hur länge man kan ha anställda från bemanningsföretag inne på en arbetsplats.

Med Vänsterpartiet lovade Sjöstedt att riskkapitalbolagen ska bort ur välfärden. Debatten i Sverige påminner alltmer om debatten i USA, enligt vänsterledaren. Politikerna som är för privata vinster i välfärden ligger lågt eftersom de inser att de saknar folkligt stöd. I stället är det riskkapitalbolagen som själva ger sig in i den politiska debatten.

De värvar politiker med stora kontaktnät som företrädare och debattörer. Ofta är det tidigare politiker från Miljöpartiet och Socialdemokraterna som anställs med uppgift att ge sig in i debatten och trycka på det egna partiet, sade Jonas Sjöstedt, som beskrev företeelsen som ett demokratiskt problem.

Före sitt första sommartal som partiledare hade Jonas Sjöstedt särskilt noga följt sina kollegors sommartal. Fredrik Reinfeldts tal på lördagen gick han snabbt förbi, det var enligt Sjöstedt präglat av trötthet och idétorka.

Däremot fick de cirka tre hundra personer som samlats i solvärmen på friluftsmuseet Gammlia höra ett vasst angrepp på Jan Björklund.

Björklunds politik verkar ligga 25 år efter verkligheten. Han vill bygga ny kärnkraft när vindkraften är billigare. Han vill gå med i Nato när Natos fiende är borta. Han vill gå med euron när den håller på att rasa samman, sade Sjöstedt.

SVD

 • Buttington

  Håller iof med om att bemanningsföretag är helt värdelösa. Dels så stjäl de en hel del av lönen och sänker löner till löjliga nivåer ibland. Och dels så är intervjuverna urlöjliga. Har varit på två såna möten för många år sedan. Alltid samma pantade opersonliga nyexaminerade tjejer som håller i dem. De kan ingenting om jobbet som eftersöks. Går man på ett sånt möte så tänker man direkt: jaha, så den här lismande tonårstjejen med ett manus i handen ska alltså bestämma över min och kundens framtid efter sina personliga kriterier? Man svarar sedan kortfattat och nonchalant på hennes frågor eftersom det hela är farsartat.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Som gammel moderat gör det ont i hjärtat när man är tvungen att hålla med en kommunist.
  Att bolag och i förlängningen privatpersoner berikar sig med skattemedel är inte bara osmakligt det är på gränsen till kriminellt enligt mitt förmenade. Det är bla MINA pengar för helvete…
  Och bemanningsföretag! Där har vi så många fel att man inte ens vet var man ska börja.
  Är dagens företagare så inkompetenta att dom måste anlita bemanningsföretag och tossigas skitsnackande kärringfirmor med otaliga HR människor inte har en susning om kärnverksamheterna för att driva sina företag? Det är bara pinsamt. Förr hade man folk inom sig egen organisation som kunde verksamheten som anställde och tog ansvar för det.
  Inte sällan chefen själv. Och man anställde personal. Och för er som inte vet, är det fortfarande billigare att anställa än hyra. I alla fall i längden. Och argumentet att man kan avskeda vid behov om man har bemanningspersona är dumheter. Det kan man göra i vilket fall. Sverige är det billigaste landet i västvärlden att göra så i, Men man slipper ta ansvar. Och där tror jag att vi har kärnan. Och bolagsgrabbarna går ju sällan egna vägar. Börjar en med en sak ska alla andra kopiera. Till er säger jag bara, bara döda fiskar åker medströms.
   
  Vi har fega, inkompetenta ägare/chefer av bolag idag. Mina bolag har ALDRIG haft en enda HR-dåre anställd. Och det kommer vi aldrig ha heller. Det är kostnad som man helt utan dåligt samvete kan spara in på.  

  Och jag har aldrig haft och kommer aldrig ha en enda hyresmänniska i mina lokaler.

  Jo tack, om ni undrar så det går bra i alla tre bolag…..

  • http://twitter.com/Vansterwiki Vänster Wiki

    Vilka branscher jobbar du? Om du tror att alla branscher har samma förutsättningar är du naiv. Har man oförutsägbara belastningstoppar är det nödvändigt med hyrpersonal. Man kan inte ringa till AF och få tre starka lagerabetare dagen efter, speciellt inte om man vill ha referenser och kanske brottsregister. Det kan man med bemanning. Man kan inte heller säga till en kund som kanske precis haft inbrott att han får vänta en vecka för att du inte har personal.

   • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

    IT, transport, dagligvaruhandel. totalomsätter i tre bolag ca 50-60 milj med totalt 55 personer anställda. Så det är relativt rätt små bolag men stabila med bra tb. Och som jag ser det tack vare trogen glad nöjd personal.
    On topic
    Man kan lösa tillfälliga toppar på en massa olika sätt utan att utnyttja folk.  Det gjorde man förr.
    Eller tror du att man inte hade dylika problem förr? Man kan, som i en av mina branscher, ha avtal med andra företag med fast personal som kapar toppar. Eller som i min andra bransch, med frifräsare eller som i den tredje med extra personal (studenter eller liknande) som har avtalat kort insatstid. Med det kräver personalledning och planering. Men det ger folk en vettig arbetsits en möjlighet att planera sina liv känna sig trygga och kan lita på sin arbetsgivare. Vilket bemanningsföretag och de som utnytjar dito inte gör. Allt har med inställning att göra.

  • Bolivera

   Numera heter dom val nya moderaterna,och ar i praktikan ett
   komunistparti som i kand stil gor allt for att rasera sammhallet.

 • SM811

  Jonas är en kommunistisk lögnhals som påstår att SD röstar borgligt. https://sverigedemokraterna.se/2012/07/05/s-rostar-med-regeringen-lika-ofta-som-vi-sverigedemokrater/

  • Bolivera

   Du har val aldrig hort en komunist tala sanning.

 • Oberst

  Kommunist som bor i en paradvåning på Östermalm? Känns trovärdigt.

  • Bolivera

   Det ar i komunistregimerna dom verkliga klasskilnaderna finns.

 • http://verklighetenisverige.wordpress.com/ Verkligheten

  För en gångs skull har Sjöstedt sagt något jag kan hålla med om. Att släppa rovdjuren lösa på våra gamla är ett av Alliansens värre svek. Fruktansvärt okänsligt och arrogant mot de gamla som förtjänat vår respekt och den bästa vård vi kan ge dem. Istället fick de Carema och Attendo, inlåsning och blöjvägning. Det är tragiskt att Reinfeldt inte har vett att skämmas.

 • Bolivera

  Baste komunistboss.Jonas Sjostedt.I vilket komunistland har folk det bra?
  Ge mig bara ett exempel.

 • El Cid

  Kommunisterna i EU parlamentet har verkligen hittat en bundsförvant. 

  En riktigt kommunist anno 2012.

 • YOTHI_TARZAN

  Han har rätt med riskkapitalbolagen – dom ska inte vara ansvariga för din gamla mamma
  - dom tänker bara på sina vinster !