Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Man gripen misstänkt för anstiftan till mordförsök


GÄNGKRIG Den man, född 1988, som i fredags skottskadades i Nyfors är opererad, men ännu inte förhörd. I lördags greps en man född 1984 och tidigare skottskadad, misstänkt för bland annat anstiftan till mordförsök.

Vi vet vilka grupperingar som är inblandade, men inte vem som har gjort vad, säger sörmlandspolisens presstalesman Fredrik Wallén som välkomnar fler vittnesuppgifter från allmänheten.

I fredags kväll var det skottlossning i Eskilstuna för fjärde gången på kort tid och en ung man skadades allvarligt efter att ha blivit träffad i båda benen.

Han är opererad för komplicerade skador och vårdas fortfarande på sjukhus, men tillståndet rapporteras vara stabilt. Vi har ännu inte förhört honom än, men hoppas kunna göra det så snart som möjligt säger Fredrik Wallén under söndagen.

I lördags greps en man som beskrivs vara en av huvudpersonerna inom de kriminella nätverk som ligger bakom den senaste tidens skjutningar. Samma man blev själv träffad vid den skjutning som skedde vid Rekarnegymnasiet måndag 30 juli och han är inte misstänkt som skytt utan den som gett order om det.

Han är, utöver mordförsöket, även anhållen för grovt vapenbrott och olaga hot och har figurerar i utredningen sedan tidigare, säger Wallén.

Utöver anhållandet och kommande förhör med eftersökta så genomförs en mängd andra utredningsåtgärder. Vi har fått bra vittnesuppgifter från brottstillfället i fredags och gjort en del tekniska fynd av hylsor och kulan den skadade mannen träffades av.

Vi hoppas dock att fler vittnen som ännu inte haft kontakt med oss hör av sig, det var många som bevittnade skottlossningen och alla iakttagelser kan vara värdefulla. Även sånt som hände före och efter själva skottlossningen, fortsätter Wallén.

Vad händer nu? Vi arbetar intensivt för att utredningen ska kunna visa vem som gjort sig skyldig till vad vid de aktuella skottlossningarna, men huvudfokus för våra insatser är att hindra fortsatt våld och annan brottslighet mellan de aktuella kriminella nätverken.

Hur många poliser jobbar med det här? Vi har ett tiotal igång hela tiden. Fredrik Wallén är givetvis väl medveten om att situationen är ytterst olustig och att folk går omkring och oroar sig för fortsättningen. Sånt här skapar otrygghet och olustkänslor, det är viktigt att komma tillrätta med det så snart som möjligt, konstaterar Fredrik Wallen.

Folket