Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Lantbrukarparets kassaskåp kan ha hittats


UPPDATERAD RÅNMORD En privatperson kan ha hittat det saknade kassaskåpet i Långared-utredningen. Det har länge pekats ut som en viktig pusselbit i mordet på paret Antby i oktober, men varit spårlöst försvunnet. Svaret på gåtan kan finnas i ett buskage i närheten av Landvetter.

På fredag startar hovrättens förhandlingar kring dubbelmordet i Långared. I juni dömdes Miroslaw Tabisz, 34, och Jacek Tabor, 40, till livstids fängelse för mordet på paret Antby. De överklagade domen, liksom åklagare Daniel Larson som även vill att gärningsmännen ska dömas för grovt rån.

Miroslaw Tabisz och Jacek Tabor

Den åtalspunkten ogillades av Alingsås tingsrätt även om de ansåg det rimligt att paret Antbys kassaskåp försvann i samband med att de mördades. Själva kassaskåpet har varit spårlöst försvunnet, och därmed har ett viktigt bevis saknats.

Men nu kan en privatperson ha hittat kassaskåpet. Efter ett tips till GT åkte ett team ut till ett område i närheten av Landvetter, och hittade mycket riktigt ett kassaskåp i ungefär den storlek som paret Antbys kassaskåp uppges ha haft.

- Jag läste om kassaskåpet i GT, och så körde jag förbi med bilen och såg ett vitt eller grått kassaskåp ligga i buskarna. Jag tänkte direkt att det kan vara kassaskåpet de letar efter, säger tipsaren.

Kassaskåpet låg bland buskar, var uppbrutet och var bitvis rostigt. Det såg ut att ha legat slängt på platsen en lång tid. Polisen har med hjälp av de dömdas mobiltrafik tidigare ringat in ett område där kassaskåpet troligtvis har dumpats. Kassaskåpet ligger precis utanför triangeln Mölndal-Hällingsjö-Kungsbacka.

Polisen undersökte kassaskåpet under söndagen, men det kan ju vara allt ifrån Långaredsmordet till något inbrott, säger de.

- Vi kan inte utesluta att det är kassaskåpet från Långared, säger en av poliserna på platsen, som påpekar att det inte är ovanligt att kassaskåp hittas slängda utomhus.

Vi har känt på det och det är tungt, man får nog i alla fall vara två som bär det, säger poliserna. Polisen undersökte kassaskåpet och föremål i och omkring det. Efter att ha hällt ut regnvatten som samlats i kassaskåpet fann de mynt. I buskaget runtomkring hittade poliserna bland annat papper och smyckeaskar.

Sökningar görs nu bland anmälningar om saknade kassaskåp för att se om något stämmer överens med det som hittades på söndagen.

Kommer ett återfunnet kassaskåp att utnyttjas i hovrätten? Endast under förutsättning att det finns någon form av spår på det med anknytning till mordutredningen, har kammaråklagare Daniel Larson sagt tidigare.

UPPDATERING Kassaskåpet tillhörde inte makarna Antby, säger polisen. Efter närmare undersökning står det nu klart att kassaskåpet inte var det som försvann från gården i Långared.

– Vi har uteslutit det. Det är i princip inget som stämmer. Varken storlek, färg eller typ av lås, säger kammaråklagare Daniel Larson konstaterande.

GT, Xpressen

Relaterat:
Dubbelt livstid för dubbelmord

  • Suecote

    Det var tydligen inte rätt kassaskåp
    http://www.expressen.se/gt/kassaskapet-tillhorde-inte-makarna-antby/