Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Grov skadegörelse på skola


SKOLVANDALER Natten till söndagen hade två berusade ligister ”roligt” med andras pengar igen, då ett stort antal stora fönster krossades på Vallhamra skola i Sävedalen, Partille kommun.

En 13-årig flicka(!) greps tillsammans med en 21-årig man som anhölls, misstänkt för grov skadegörelse. Personer som passerande förbi hörde ljudet av glas som krossades samt ett herrans oväsen från skolan och larmade polisen. När polisen anlände till skolan var de båda två onykta ligisterna fortfarande kvar inne i skolan. Skadorna är mycket stora. Trettiotalet fönsterrutor har krossats och inredning har vandaliserats.

Möbler och mycket annat material har slagits sönder och målarfärg har hällts ut över golven, samt klotter inne på skolan. Den 21-åriga mannen sitter nu anhållen, misstänkt för grov skadegörelse. Flickan på 13 år förhördes av polis tillsammans med en förälder, och fick sedan lämna polisstationen, men kommer att kontaktas av socialtjänsten.

Av polisens uppgifter att döma var båda påverkade av alkohol, dock ska ingen av vandalerna ha någon anknytning till skolan. En hammare, en spade och en bultsax togs i beslag eftersom det misstänks vara de verktyg som använts vid skadegörelsen.

När polisen lämnade skolan kom ett vaktbolag som försökte göra i ordning i förödelsen. Eleverna börjar igen på onsdag i skolan.

- Vi har några dagar på oss att röja bort glaskross och annat. Jag utgår från att skolan kan starta som planerat på onsdag, säger Anna Hiller, informationschef för Partille kommun.

GP

 • SM811

  13 och 21 år? Detta måste ha varit planerat.

 • YOTHI_TARZAN

  Vem är 21 åringen ??? Stalltips ;   en blatte !!

 • Erk23

  Det är väl synd om dessa stackars vilsna själar, så vi kan ju inte kräva att de ska få betala för vad de ställt till med…

 • 585961

  Så klart ska dom betala om det så ska ta hela livet, och i 13 åringens fall blir det föräldrarna som inte håller reda på sin kriminella dotter , så nu blir det till att dubbelarbeta och betala till försäkringsbolaget och skattebetalarna era svin

 • Bolivera

  Eftersom skolor ideligen branns ner och vandaliseras finns tydligen
  en folkopinion mot utbildning,Varfor skulle nagon bry sig om utbildning
  nar det ar lattare att leva bekymmersfritt pa bidrag.Forasatt pa den
  inslagna vagen och Sverige kommer att aterga till stenaldern.

 • Oberst

  Ditt nya Sverige. You like, Svenne banan?

 • AliAnsen

  Och hur fick den 13-åringa flickan tag i sprit? 
  Lägg märke till att här kallas 21-åringen för MAN. Killar i hans ålder kallas vanligtvis för BARN i andra sammanhang, särskilt om de kommer ensamma.

 • El Cid

  Det är så otroligt svårt och ställa en korrekt dialog på dagens ungdomar. Det kan lika gärna varit en 13 åring med fungerande familjeförhållanden tillika en med dåliga.

  Svårt det där. Flickan kanske sade att hon var med ”linda” hela kvällen och istället var ute med den här 21-åriga ligisten.

  Han borde få fängelse och 13-åringen skall städa och sanera det dom gjorde.