Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Rullstolsbunden arab dansade hula-hula på semesterbilder


ASSISTANSFUSK Det är inte bara i Sverige dessa typer fuskar. Abdul Esfandmozd, 51, från Portsmouth, påstods vara ”gravt handikappad”. Han lurade grannar och myndigheter genom att åka i en elektrisk rullstol under ett decennium.

Han åtnjöt semestrar i USA, på Cypern och Malta och investerat i fastigheter för bedragarpengarna. På blanketter som var tänkt att han skulle lista upp vårdarnas namn, ingår till exempel tidigare Englands fotbollsmålvakt P. Shilton, idrottsmannen D. Thompson och även en viss känd seriefigur vid namn D. Duck. Han fick bidragspengar genom att påstå att han var ”svårt handikappad” och oförmögen att stå eller gå, utom med kryckor. På utfrågningen i rätten om åtalen skrek han åt juryn: ”Jag är oskyldig, jag är som Jesus på korset”.

Den enorma skammen uppdagades när rådet tjänstemän märkte att hans pappersarbete inte var i ordning. Han hade inte inlämnat kvitton för omsorgsarbetet han förmodades skulle köpa för £ 98 730-pundsutbetalningarna. Polisen stormade hans hem en dag och hittade fotografier av honom där han lyfter upp en kvinna på en utlandsresa, dykande i en pool och huladansande på en scen. Det fanns även sex timmars hemvideor av honom filmade på semestrar, där han visades gå långa sträckor.

Åklagare Matthew Lawson sade att två av Esfandmozd vänner – Jacqueline Taylor och hennes son Jason Gubb – låtsades vara hans vårdare för att hjälpa till i bedrägeriet. De hjälpte honom att tvätta pengarna och gömde hans pengar från myndigheterna så att han kunde fortsätta att få sina förmåner.

Gubb, 41, satte in £ 51 000 till sitt bankkonto, som Esfandmozd använde för att köpa sin lägehet . Och Taylor, 65, hittades med £ 70 000 av Esfandmozd pengar. Bilder hittades i räden hemma hos Abdul Esfandmozd som visade honom och Gubb njuta av en varm luftballongsfärd över Bristol. Ett annan visade Taylor på semester med Esfandmozd på Malta. Herr Lawson sade: ”De förmånerna var behovsprövade och inte utbetalbara till någon med tillgångar på över £ 16 000.

Esfandmozd, från Portsmouth, dömdes för två fall av bedrägeri och två fall av att få pengar genom bedrägeri. Han blev också dömd för tre fall av att ingå ett penningtvättande arrangemang efter en sju dagars lång rättegång. Gubb, från Bristol, medgav sin delaktighet i förvärv av kriminell egendom mellan juni 2006 och mars 2007.

Och Taylor, från Bristol, erkände sig skyldig till delaktighet av berörda förvärv av kriminell egendom mellan mars 2002 och maj 2005.
Hon erkände också åtalet på innehav av brottslig egendom från april förra året. Gubb och Taylor kommer att dömas senare denna månad.

Esfandmozd kommer att få återvända till domstolen i november då Crown Prosecution Service kommer att försöka återkräva en del av pengarna han har försnillat. Michael Lawther, advokat på Portsmouth City Council, sade: ”Esfandmozd är en slingrande och girig person som lurade skattebetalarna.

Lägg därtill att han fick en dyr elektisk rullstol, färdtjänst, ombyggt hemma så det blev handikappsvänligt och säkert massor av andra förmåner, så förstår man vilka samvetslösa människor detta är. Men det fick han också höra i rätten. Domare Sarah Munro QC beskrev honom som en av de mest oärligaste och manipulativa människor som nånsin satt sin fot i rättsalen, vilket genererade Abdul fyra års fängelse.

”Portsmouth City Council var ansvariga för att exponera hans bedrägeri. Våra interna kontroller ökade misstankarna om detta fall och föranledde en fullständig utredning i hans ekonomiska angelägenheter. Det blev klart att han var en stor bedragare. Detta fall visar att bedragarna som han inte kommer undan med sina brott”.

Den assistansfuskande Abdul, som håvade in £ 100 000 genom att hävda att han var rullstolsburen poserade på en bild när han hula- dansade på en semester, något som  domstolen fick höra. Abdul Esfandmozd, 51, lurade grannar och tjänstemän trundling runt hans hemstad i en elektrisk stol i tio år. Han levde ett till synes lugnt liv i en blygsam lägenhet i Portsmouth, och det var tänkt atthan skulle använda pengarna för att betala sina vårdare.

Domare Sarah Junro sade till bedragaren:

‘Between 2000 and 2010 you consistently and constantly lied to Portsmouth City Council in order to extract benefits to which you are not and have never been entitled. ‘You are in my view one of the most dishonest and manipulative individuals ever to have come before this court. When it suits you, you can turn on the charm or turn on the tears. If that doesn’t work you resort to threats and violence. You created a false persona, setting yourself up as a wheelchair user with the specific purpose of defrauding the council.’

Hela fallet: dailymail

 • antondavid21

  In the U.K they will take all the money back…sell his house and car and he will lose all his benefits . Proceeds of Crime are recoverable. He will also have to pay his lawyers from any assets he has left

  • BirgittaSvenne

   In Scotland yes i agee, in the rest of UK, i really don´t know !

   • antondavid21

    Yes you are right this applies in Scotland where the court is allowed to do this.In England they have to go through a much more complicated process. The money raised this way in Scotland is applied to community programmes. 

  • http://www.richardweed.com/ lomake

   In Sweden the government recently compensated a drug dealer when his proceeds from selling heroin were stolen in a burglary. As you can see the Swedish legal philosophy is a little different.

 • Oberst

  Han verkar inte fejka sinnessjukdom.

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Touché

 • Talibananas

  Slingrig och girig, manipulativ… Det var ord och inga visor, något som en svensk rätt eller tidning aldrig skulle säga, hur befogat det än kan vara. I Sverige hade rätten utdömt något tarvligt straff, eller frikänt som härförleden, trots bildbevis. Medierna skulle tiga om detta eller vända på det hela och säga att detta är ett strålande exempel på semesterresornas välsignelse, som kan få förlamade att gå, och yrka på semesterresor åt alla, på det allmännas bekostnad.

  • Pantertanten

   Det skulle för det första aldrig hända att polisen stormar in i lägenheten hos misstänkta bedragare här. Förresten det skulle aldrig hända att bidragstagare blir  misstänkta för bedrägeri här!

 • YOTHI_TARZAN

  Berätta inte detta för era PK vänner för dom svarar bara
  ” Amen alla araber är väl inte lika dana ”

  • kalle008

   Nä, men det är mest araber som fuskar på det där sättet.

 • Legimitation

  Korsfästelse är ett lämpligt straff.

 • http://2granskarfakta.capnix.com/ Wikimigria

  Undrar hur stort fusket är hos invandrare i Sverige med assistentbidrag eftersom jag aldrig får läsa om invandrare som blir utförsäkrade utan bara svenskar? Är inte det jäkligt märkligt?

 • http://www.richardweed.com/ lomake

  «When it suits you, you can turn on the charm or turn on the tears. If that doesn’t work, you resort to threats and violence.»

  Hvorfor finner hun det så merkelig? Det er bare det typiske muslimske atferdsmønsteret.

 • GlobalNeger

  Sjukt! En av de ”roligaste” och mest ironiska artiklarna ever. Sorglig människa.Pers skulle jag aldrig ha tålamodet att fejka mig stelopererad i en rullstol. Men det kanske bara är jag?

 • Pingback: Fusket i assistansbranschen är större än vad försäkringskassan förutspått « Sweden Confidential