Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Fem miljoner ska sparas in på de äldre i Borås


DEN S.K. ÄLDREOMSORGEN Fem miljoner kronor är vad det nya besparingspaketet inom äldreomsorgen i stadsdel Norr innehåller. År 2013 är det tvunget att kostnaderna ska minska med fem miljoner kronor, samtidigt som massinvandringens kostnader ökar med miljardbelopp.

Åtstramningarna kommer bli minskat öppet på mötesplatser, kyld mat till alla som har matdistribution och förmå fler att ta privat städning är åtgärder som föreslås. Den tilldelning som stadsdelen får för äldreomsorgen nästa år räcker inte för att täcka behoven. I år genomför Norr en omorganisation bland natt- och larmpersonalen, och nästa år kommer fler nedskärningar enligt det första budgetförslag som politikerna har möte om på torsdag.

I stadsdel Norr ökar antalet personer i åldergruppen 65–79 år. Däremot minskar antalet äldre över 80 år, det gör att stadsdelen får en minskad tilldelning av pengar.

– Andelen äldre minskar i alla stadsdelar, men vi minskar mest, säger Helen Magnusson, områdeschef för äldreomsorgen i Norr. Tidigare hade vi en ganska hög inflyttning av äldre till centrum men det verkar som det har förändrats. I stället tycks barnfamiljerna välja att bo kvar längre i stadskärnan än tidigare.

Även om andelen personer över 80 år minskar så minskar inte behovet av vård. Antalet som behöver vård- och omsorgsboende beräknas vara lika stort som tidigare och behoven av hemsjukvård beräknas ligga på samma nivå som förra året. Regionen kortar sina väntetider och fler med stort vårdbehov skrivs ut.

– De som får hjälp kräver mer insatser, så även om den äldsta åldersgruppen minskat så behöver de som får hjälp ännu mer hjälp, säger Helen Magnusson.

Samtidigt som de så kallade ensamkommande har en personal per ”flyktingbarn” som det kan daltas med dygnet runt, så görs den bedömningen att det är hemtjänsten som det måste sparas på också. Därför kommer en minskning av bemanningen kommer att ske nästa år samtidigt som införandet av mobillås väntas effektivisera hemtjänstens arbete.

Andra besparingar är att minska eller samordna öppna mötesplatser på Sjöbo samt att helt gå över till att distribuera kyld mat till alla som har matdistribution. Det senare skulle ge en besparing på två miljoner kronor.

I budgetförslaget nämns också möjligheten att få färre att välja matdistribution och att låta dem som har matdistribution betala fullt produktionspris samt att införa avgift för larm. Detta är dock sådant som stadsdelen inte kan ta beslut om.

BT

 • kirre

  Inte lätt att bli gammal i det Nya Sverige. Helst skulle politikerna vilja återinföra ättestupan och ätteklubban i flack terräng.

  • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

   Hagelgevär under hakan när man fyller 60år verkar mer och mer troligt.

 • YOTHI_TARZAN

  Våra politiker har vetat de senaste 20 åren att det blir en åldringsboom .
  Det är därför vi importerar så många nya socialfall / svensk logik /

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=568591707 René Olsson

  Detta är ju helt perfekt för oss som vill rädda Sverige. Till sist så måste ju gemene svensken även han/hon vakna och kräva sin rätt och rösta på rätt parti.. De spelar ju SD och oss övriga rätt i händerna…. Fortsätt och skär ner så att svensken blir arbetslös. Inte förrän då vaknar de när ekonomin stryps.

 • SM811

  SD måste informera pensionärerna att om dom röstar på sju(k)klövern kommer de att ännu sämre framöver. De måste få information att det endaste partiet som är mån om de som byggt upp Sverige är SD.
  SD 2014 det självklara valet.

  • ledsenfarmor

   Jag tror att SD har släppt pensionärsspåret. Vad jag kunnat utläsa av olika uttalanden. 
   Det är illa, isåfall.

   • http://avpixlat.info/ Berit

    I så fall är det illa. Hörde att Åkesson i en intervju sa sig vara beredd att rösta för ett nytt jobbskatteavdrag med Moderaterna. Då blir det ju ännu större orättvisor gentemot pensionärerna. Det verkar vara riskfritt att strunta i pensionärer och sjuka hela tiden. 

    • ledsenfarmor

     Ja, det verkar riksfritt. Ska maila dem om detta, och svaret jag får avgör en hel del för mig framöver.

     • http://avpixlat.info/ Berit

      Bra. Bäst att markera med en gång att de har ögonen på sig och att vi inte gillar samma kohandel bakom låsta dörrar som de gamla partierna ägnar sig åt. 

   • 585961

    Nej icke så i Åkessons sommartal tog han upp att de låga  pensionerna skulle höjas och skatten rättas till om dom fick mera makt i riksdagen, så han tänker faktiskt på oss, hoppas han får 51 % och sätter dom övriga mobbarna och landsförädarna på plats

    • ledsenfarmor

     Jag hoppas verkligen att du har rätt och jag har fel. Avskyr ha fel, men i detta fall är det bara positivt.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Fem miljoner är ju vad 2-3st valfri kriminell invandrare kostar i bara advokat kostnader, varje gång dom åker fast i sina alltför långa liv…..

 • sudden01ss

  Ska nästa steg bli ett förintesleläger för gamla Svenskar. Allt för islam.

  • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

   Såg nu att samma tanke slog oss båda. Visst,det är det som är målet. 

 • dupp

  Det är skandal, det är fanimej skandal.

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  Det är lika bra att den Svenska Islamistiska staten startar upp utrotningsläger för våra gamla. Det är ju det som är målet,att avliva alla äldre så fort som möjligt? Fy f-n! Hatet för etablissemanget växer för varje sekund.

  • http://avpixlat.info/ Berit

   Ja, det verkar vara en djävulsk och medveten taktik, inte bara i Sverige. 

 • Ludde73

  Blir bara tydligare och tydligare vilken väg 7-klövern har valt. De satsar på massinvandring istället för välfärden. SD och vi kritiker får rätt i allt fler saker som vi sagt i många år nu. Nu ställs folkgrupper mot varandra, skäggbarn eller äldre på grund av besparingar.

 • kurtan25

  De svaga, sjuka, försvarslösa och äldre är de som drabbas först o mest, på den vägen är det och har varit så ett bra tag. Där möter man minst motstånd. Oftast är de mest drabbade och hjärntvättade som litar fullt ut på fulmedia. Det gäller att övertyga varför det sker neddragningar överallt: Vi har en vansinnig invandringspolitik som dränerar  statskassan.  Det måste ut till alla. Men det borde vilken normalbegåvad som helst kunna räkna ut, att en massinvandring på runt 100 tusen per år och därav många analfabeter kostar enorma summor. Vad ska dessa göra, Vi har svenska ungdomar som har gått gymnasieum o t.om. högskola som får rådet att åka till Norge av AF. Det är sjukt att så få har vaknat.

  • Fryke

   Jag tror att väckarklockan hos många inte finns förrän det drabbar just dom själva och deras kvarter. Som att någon eldar upp deras bil eller deras barns skola.
   En del vänner och bekanta jag pratar med bara ”inte bryr sig” utan vill enbart ha sitt och sina rutiner och dessa får inte störas och ve den som tar bort ölen en fredagkväll…
   Dessutom har jag märkt att där många av dessa bor finns det inte mycket invandrare vilket gör att dom ser inte problemen och konfronteras inte heller med just dessa kulturkrockar som är.

   Min storebror som varit höginkomsttagare och därmed bott i dyrare kvarter i de städer han bott i fattar inte mitt hat till invandringpolitiken. Han är förblindad och idag har han hus på landet och hur många invandrare stöter han på där? Inga alls.

   Tilläggas ska också att han har aldrig umgåtts med några andra än sina gamla vänner och det är inte mycket utomnordiskt där kan jag tala om om det än finns någon.
   Hans styvdotter gifte sig med en man från mellanösten och han klagar på att hon aldrig ”hör av sig” till honom fast han mer eller mindre uppfostrat henne hela hennes liv. Jag påpekar att hon får inte får sin man för hon får inte umgås med ”otrogna och icke troende”, och då blir han arg på MIG..
   Men det är ju det som är sanningen och DEN förnekar många då dom inte ser eller så vill dom inte se den.

   Vad som krävs är nog att väcka många och då är inte PK-media det rätta utan sidor som Sweden Confidential är helt klart ett bra redskap till detta.
   Frågan är om inte folk är rädda för att titta in och läsa om sanningen?
   Sanningen hinner ifatt dom så småningom –  bara det inte är för sent då?

   Vad man skulle ha är en egen TV-kanal med RIKTIGA nyheter och inte den skit och förvridna sanning som Rapport och Aktuellt visar.

   • Denoroligedemokraten

    Kanske får hans by ”förmånen” att få hysa asylsökanden. Inga småsamhällen verkar ju gå säkra längre. De enda säkra ställena är rika kommuner i Stockholmstrakten.

   • YOTHI_TARZAN

     Jag har ett lärarpar som grannar 36 år gamla dom är som din storebror.

  • 585961

    Ja man får vad man röstat på , minns det till nästa val SD 2014

 • svartamalin

  Sverige är ett skitland som sätter all världens lycksökare före sitt eget folk:((

 • Hummlan

  Den kritiserade och stoppade valfilmen från SD visar verkligheten, men få vill inse det.

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Avgift för larm, det finns sedan länge i Stockholm. 

  Fullt produktionspris för den urvattnade, smaklösa maten från Sodexo eller vad det är för företag? Vad menas med det egentligen? Tror att transporten kostar mer än maten. 

 • Bhoman

  Mitt emellan två riksdagsval drar dom in , bara
  för att kunna röstfiska strax före nästa val .
  Då satsar dom 5 miljoner till äldrevården och vips
  så är allt glömt och dom flesta röstar som förut .

  • http://avpixlat.info/ Berit

   Så är det. Först drar de in 5 miljoner och sedan satsar de 1 miljon och det låter nästan som det vore politikernas egna pengar. 

  • 585961

    Icke så,  den valsen går vi inte längre på , vi MINNS och det odugliga korrupta politikerna åker ut direkt vi får en chans

 • http://www.facebook.com/people/Barbro-Israelssoni/100000072854891 Barbro Israelssoni

  Det är det nya Sverige spara på dom som slitet för att bygga upp vårt land så att denna generation kan ha det skapligt. Pengarna kommer naturligtvis att användas till nya invandrare. Alliansen var det värsta som kunnat hända oss Svenskar.

 • http://2granskarfakta.capnix.com/ Wikimigria

  Detta är vidrig modern form av Pol Plot mot  våra äldre Att deras anhöriga inte vet bättre och inte röstar på SD är en gåta.

  Mina föräldrar verkar ha vaknat.

  I dag mailade farsan mig länk till AP, jag svarade tillbaks han är 2 år för sen

  I går mailade morsan mig en bild på 2 muslimer i burka

 • http://2granskarfakta.capnix.com/ Wikimigria

  När ni läser om det ska sparas på äldre i en kommun. Ett tips är då sök på kommunens namn + ensamkommande + flyktingar

  Borås har avtal med 8 ”barn” som de får ungefär lika mycket i statlig ersättning som de nu ska spara på äldre. Vidrigt!

  http://www.boras.se/forvaltningar/stadskansliet/stadskansliet/politikerochpolitiskabeslut/politikerochpolitiskabeslut/kommunstyrelsen/kommunstyrelsen/beslutinotisform/2012feb.4.73dc3cd1135126a27c080004179.html

  Kommunstyrelsen godkände ett avtal med
  Migrationsverket och Länsstyrelsen om att ordna boende för 8
  ensamkommande barn med uppehållstillstånd. Kommunen får full statlig
  ersättning för kostnaderna. Borås har sedan tidigare ett avtal om boende
  för ensamkommande, asylsökande barn. (E16)
   

 • YOTHI_TARZAN

  För mer än 30 år sedan jobbade jag ihop med ett antal Boråsare i Stockholm – dom kallade Borås för Stollastan – några år senare träffade jag en brud från  Borås , hon sa alla idioter kommer från Borås.

 • kettils

  Nej, vi som råkade ut för olycksfall och sjukdom ska aldrig glömma flosklarna i vård-och omsorgsnämndens värdighetsgaranti: vård, omsorg, stöd och service ska anpassas efter enskildes behov och ge möjlighet till god livskvalitet, ett aktivt och innehålsrikt liv, kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.Vår personal har ett gott bemötande och är kompetent, ansvarstagande och lyhörd för varje enskild brukares behov. Målet är att du ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande.
  Socialstyrelsens anvisningar om skyddsförkläde, handtvätt, byte av handskar, skoskydd följs inte. Trycksår är vanligt förekommande trots att det finns anvisningar om förebyggande åtgärder samt riskbedömning. Sjuksköterska eller distriktssköterska finns på kontoret, det är undersköterskor som utför  sårvård, provtagning mm. Ett stort antal olika personer som också kommer på olika tider. Avgift på allt,. larm kostar 226. Man behöver ej att vara gammal för att uppleva ovanstående. 

 • 585961

  Djävla politiker till ensamkommande skägg på 25-30 år finns det pengar, ta dem då från era egna löner  och ge fan i skattepengarna för de ska gå till dom som har betalt skatt och inte muslimsvin