Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ensamkommande flyktingbarn ska få bättre stöd efter de fyllt 18


DALTANDETS DALTANDE Ankarbarn som kommer som så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”, som är en av nutidens största lögner, ska få ett ännu bättre stöd även efter att de har fyllt 18 år. Så nu omorganiseras hela verksamheten.

Aman Ramazoni 17 år t.v och Saftar Gholmohamadi t.h. – Klickbar bild

I stället för att på myndighetsdagen, den dagen de fyller 18 år enligt deras egna oftast påhittade utsago, innebär att kommunens tidigare stöd på en gång försvinner, ska ”ungdomarna” nu i stället få en än mer uppmärksamhet och ännu mera pengar överösta över sig genom en så kallad ”flexibel utslussning” i vuxenlivet. Detta gäller nu i första hand boendet Bidaya på Mörbylånga, södra Öland, som fick svidande kritik 2011 av Socialstyrelsen.

– Det är mer som man gör i en familj, vi är ju i stället för deras föräldrar, säger Inga-Lena Herrmann som är chef för kommunens flyktingverksamhet.

När ensamkommande flyktingbarn, som tidningen Barometern helt felaktigt kallar dessa unga män, får plats på kommunens hem Bidaya får de först ett rum i en gemensam lägenhet. När de är mogna nog får de bo i egen lägenhet i huslängan bredvid. Där kan de nu få stanna även efter 18-årsdagen om behovet av stöd är stort och plats finns. (Daltandet med navelsträngen slutar alltså inte)

Men den stora förändringen är att de som har flyttat ut från Bidaya i fortsättningen fortfarande ska kunna vända sig dit om de behöver stöd. Tidigare fick de formellt bara en flyktingsamordnare att kontakta efter myndighetsdagen. Detta trots att det var med personalen på Bidaya som de hade byggt upp en relation. (De flesta av dessa lögnare har fru och barn i sina hemländer, ändå kallas de barn här)

– Det är bra att komma tillbaka till Bidaya. Hjälp med läxor är jätteviktigt, säger Aman Ramazoni som nyss fyllde 17 år.

En av lägenheterna i Bidayas huslängor håller nu på att ställas i ordning för att bli träffpunkt för de som har flyttat därifrån. Personal kommer att finnas på plats vissa tider för att hjälpa till med läxor, blanketter, myndighetskontakter och annat.

Den 18 mars 2011 skrev Ölandsbladet som rubrik: ”Ytterligare kritik mot Bidaya” – följt av:

”Föreståndare saknas på flyktingboendet Bidaya, lokalernas utformning uppfyller inte föreskrifterna och bristen på samverkan mellan boendet och individ- och familjeomsorgen utgör en risk för ungdomarnas behov. Det framgår av Socialstyrelsens senaste inspektionsrapport kring Bidaya”.

Barometern

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Vad skulle vara skillnaden på dom finländare som kom på 60 talet? Det fanns inga pengar att få och jobbade man inte så fick man åka hem igen.

  Det fanns ingen språkundervisning och det enda man fick veta var att skötte man sig inte så fick man vända hemåt.
  Att batikhäxor vurmar för dessa ”mentalt handikappade” barn? förstår ju var och en och hade dessa berikare haft en endaste tanke på att skaffa sig ett uppehälle så vore det inte så svårt.

  Men här får dom allt serverat och pengar, kläder etc så varför ens försöka att göra rätt för sig?
  Det enda dom behöver göra är att gapa som dom gökungar dom är!
  Ankarbarn som är här för en enda sak och det är att roffa åt sig ur ett system som är så ruttet så att man mår illa!

  Etniska svenskar är INTE välkomna att få en endaste krona ur systemet utan en smäll på fingrarna är det enda svar man får om man behöver hjälp, att ens komma på en tanke att ta en krona från dessa stackars ”barn” är för batikhäckorna så främmande så att ord för det inte finnes i svenska akademins ordlista! 

 • http://www.facebook.com/people/Anders-Gorro-Johansson/626841038 Anders Gorro Johansson

  Fifan de e så man spyr asså………

 • Hummlan

  Förstår de inte att denna särbehandling bara gör motståndarna fler och fler..ingen hjälpte till att slussa ut mina barn i vuxenvärlden utom jag med eget slit och egna intjänade, skattade pengar.

 • Wikimigria

  Vi har ca 170.000 unga arbetslösa och över 200.000 unga saknar bostad

 • Wikimigria

  Är det inte på Öland man dumpat 100 talet flyktingar på en sunken camping?

  Allt som har med dagens massinvandring handlar om att tjäna. ”Barnen” Campingar, Tolkar, Advokater mfl. Konsekvenserna förnekar dom

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Menar du dessa?

   http://www.swedenconfidential.info/2012/04/04/600-flyktingar-lamnar-oland-till-smaland-vastkusten-och-karlstad/ 

   • http://2granskarfakta.capnix.com/ Wikimigria

    Ja

    Hur kan skillnaden på ”flyktingar” vara så total? I båda fallen har de som tjänar på ”flyktingarna” människosyn

    Campingägaren som tjänar grova pengar och de inblandade som utnyttjar ”barnen” mot statlig ersättning

 • MAX_RADIKAL

  När jag ser bilder på dessa små ensamkommande flyktingbarn och landsförrädare som lär dem hur de ska utnyttja mitt land till max ! Ser jag mitt folks framtida bödlar jag träffade en gammal tysk på 80 talet som hade vart med om ett och annat han sa till mej vad du än gör akta er för muslimer när de kommer så tar de snart över :( han hade så rätt den gamle mannen upp till kamp

 • Mariah_Magdalena

  Och de svenska pensionärerna får fortfarande sina blöjor vägda, får kaffet ransonerat, och får  bara ½ ägg till frukosten –  för annars blir det för dyrt……???????
  Det är ett rent hån mot det etniskt svenska folket!

  • Pantertanten

   Min gamla mor på ett hem blev tillfrågad före frukost om hon ville ha ägg. Hon skakade på huvudet, jag såg allt. Sedan fick hon inget ägg, jag frågade personalen varför och dom svarade att hon sagt att hon inte ville ha! Min gamla mor som är nästan döv, skakar på huvudet när hon inte hör vad man säger!!!! Och detta hade inte personalen brytt sig om! Jag sa till på skarpen då, att hon SKA ha ett ägg varje dag till frukost, fråga henne inte om det!

   • Mariah_Magdalena

    Ja, det är sorgligt att höra hur likgiltigheten för våra gamla brer ut sej……
    När det gäller dem finns varken pengar eller intresse.

 • 585961

  Fy fan  för svenska  odemokratiska politiker som skiter i  hur  fattiga gamla pensionärer har det  och hur illa de  far , men ösa våra inbetalda skattekronor över vuxna friska utländska  ungdomar det går bra tycker landsförädarna i regeringen  , det är odemokratiskt  OCH rasistiskt men det fattar inte dom urblåsta idioterna , Reinfelten  vill nu också sänka bolagsskatten , men skatten för fattigpensionärerna sänker han inte det har han väl lovar sina höga vänner och  muslimerna , för då kan han inte försörja skiten han släpat hit utan vårt samtycke, fy fan , SD 2014

 • Bolivera

  Det ar en evighetsmaskin.Anda tills kassakistan ar tom.
  Vad hander darefter?Vad tror Ni?

  • Pantertanten

   Stölderna ökar, svenskarna rånas på allting och kastas ut i skogen. Inbördeskrig.

   • Bolivera

    Jag ar radd for att du har ratt

    Den 19 augusti 2012 09:51 skrev Disqus :

 • Bolivera

  Vem ar den glada unge mannen i mitten?Nagon som vet?

  • YOTHI_TARZAN

    En välbetald socialakrobat

   • Bolivera

    Jag undrar om han ser lika glad ut om 5 ar?

    2012/8/19 Disqus

 • zelotai

  Personalen är yngre än ”barnen”.

 • mnilsson99

  Ankarbarnen har fru och barn i hemlandet som väntar på att få komma hit jag tror inte att de behöver så mycket vuxenstöd faktiskt då de har varit vuxna rätt länge.

 • YOTHI_TARZAN

  Om alla svenska ungdomar som arbetar i Norge och Danmark kommer hem blir vår ungdomsarbetslöshet 35 procent .
  - Det är ingen som ska inbilla mig att skäggbarnen har någon chans till riktiga jobb.
  Låt mig ta ett enkelt exempel – jag har en ICA butik och behöver anställa en ny person,
  vem tror ni jag anställer en söt blondin eller ett skäggbarn som inte kan tala riktig svenska.
  - Jag tror att 90 procent kommer att bli socialfall.
  Uzbekerna i Strömsund har inga jobb och skäggbarnen  kommer inte att få några .

 • Talibananas

  Farbröderna Aman och Saftar. ”Som nyss fyllde 17 år” Javisst, kompis. ; D

 • 585961

  Och vad kostar detta svenska skattebetalare  att politiker tar hit  muslim svin som ingen vill anställa och som aldrig blir vuxna  eftersom de har ett genetiskt och religiöst handikapp, tänk på de ni landsförrädare i regeringen, vi drar in er lön och pension och avsätter er eftersom ni är helt urblåsta i huvudet ungefär som Waberi  och jabar Amin, SD 2014

  • http://www.facebook.com/people/Patrik-Fridén/100003513502043 Patrik Fridén

   SvP 2014, SD har ju inte sänkt förtroendevaldas löner eller ens föreslagit det. Inte heller vill de identifiera vem som är svensk.

 • Oberst

  ”Ensamkommande flyktingbarn ska få bättre stöd efter de fyllt 18″. Ensamkommande barn, asylsökande och utbölingar ska få stöd, etableringscoacher och allehanda bidrag. Men vem bryr sig om den etniskt svenska befolkningen. Vem bryr sig om oss? Vi blir alltmer utarmade – ekonomiskt, socialt och politiskt.

 • Pantertanten

  Fattar inte. Varför ska dom få BÄTTRE STÖD efter 18?? Då är dom ju myndiga och ska försörja sig själva, som andra 18-åringar i detta land! Vad är det med dessa politiker och andra som bestämmer allt detta tokerier? Är dom totalt lobotomerade? Om det kommer 18-åringar hit som inte kan klara sig själva, så för f-n ut med dom!! Usch, jag brukar inte svära men nu har jag läst SwCon ett par timmar och blir bara mer och mer upprörd.
  När ska svenskarna vakna?? Jag skickar info till mina vänner och kompisar hela tiden, men dom tycker bara att JAG tar i och börjar bli lite underlig…. Så sa en numera f.d. insnöad kompis till en annan.

  • Bolivera

   Du har helt ratt.Jag har ocksa stott pa samma sak.Det ar obegripligt.
   Varfor vill dom inget veta? 

   • Pantertanten

    Dom vill fortfarande tro på det gamla Sverige, känns tryggt. Som att tro på tomten.

 • nissedacke

  Kan man ge dem en ståplats i Kalmarsund? Fisken är ju ändå borta till följd av liknande förorening. Tänk vad livet i Sverige vore mycket enklare om alla dessa parasiterande kulturberikare kunde kastas ut med omedelbar verkan. Vore jag chef för Sverige, skulle landet vara rensat på en månad.

 • http://2granskarfakta.capnix.com/ Wikimigria

  Jag fattar inte varför SD inte anmäler Sverige till EU domstolen för att bryta mot bla Dublinförordningen där en lucka gör det lättare få PUT om man är under 18

  SVT har till och med haft en teaterföreställning i sin propaganda om detta i propaganda för ”barnen”

 • white_eagle

  medicinskt är man barn upp till 25

  det är först då som vi slutar växa