Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

”Violent and Nonviolent Islamism Is Based on the Same Ideology”


ISLAMS TAKTIK Ett nyupplagt videoklipp idag den 18 augusti visar Maajid Nawaz – Ordförande i Quilliam, en counter extremistisk organisation – är en brittisk- född muslim som blev en radikal islamistist.

Han arresterades och fängslades i Hosni Mubaraks Egypten, men när han kom ut från fängelset tog han avstånd från sina  tidigare åsikter och lanserat en kampanj för att motverka islamistisk ideologi. För vissa han är en sanningsägare , för andra en förrädare. Klippet är från BBC:s HARDTalk, ett TV-program i England den 14 augusti så detta är mycket färskt.

Quilliam (en stiftelse) är en Londonbaserad tankesmedja som fokuserar på ”counter-extremism”, särskilt islamism, som de hävdar är orsaken till muslimsk terrorism.

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  När man lyssnar på reportern så skulle man kunna tro att man var i Sverige och lyssnade på Lena Sundström, för de verkar ha exakt lika stor hjärnkapacitet.
  All heder åt MN dock, som på ett mycket enkelt sett förklarar (eller ja försöker förklara, eftersom han blir avbruten hela tiden) ”vad” islam är.

 • http://3kronor.wordpress.com flumnisse

  lite ot
  Ahmad al Qabbanchi är en annan muslim som vill göra skillnad
  http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/08/counter-currents-in-arab-and-islamic.html 

 • Tant_Stina

  En viktig intervju där M.N. mycket tydligt förklarar den ideologiska agendan och likheten mellan islamistiska terrorister och muslimska brödraskapet. Reportern uppträdde tyvärr som om han var anställd av PKmedia i Sverige; han varken ville eller kunde förstå vad N.M. sa.