Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Pingstpastor våldtog kvinna i bönegruppen


VÅLDTÄKT Pastorn António Daniel Helena lovade hjälpa en kvinna att hitta en ny inneboende men dök i stället upp ensam – med en kondom. Nu har han dömts till två års fängelse för våldtäkt. Själv nekar han och menar att kvinnan våldtog honom – efteråt bad han till Gud vid sängkanten.

Redan för tre år sedan tvingades han bort från en stor pingstkyrka i Stockholm sedan man misstänkt att han ofredat församlingsmedlemmar – men ingen polisanmälan gjordes. Den gifta pingstpastorn António Daniel Helena lärde känna kvinnan genom den bönegrupp som han lett i en stor pingstkyrka i Stockholm. De blev vänner och när kvinnan berättade för honom att hon behövde en ny inneboende föreslog pastorn en annan ensamstående kvinna från kyrkan, som letade efter någonstans att bo.

Den 20 april i år skulle han ta med sig den andra kvinnan hem till offret för att visa lägenheten. Men i stället dök han upp ensam. När pastorn föreslog att han själv skulle flytta in svarade kvinnan ”aldrig i livet” – då attackerade han henne och våldtog henne i sovrummet.

– Jag visste inte vad jag skulle göra, jag var var rädd, säger kvinnan i förhör enligt DN.

Trots att mannen alltså är gift och har flera barn föreslog han i stället att de två skulle dela lägenhet. Kvinnan ville inte bo tillsammans med en man, enligt tingsrättens dom. Därefter satt de i vardagsrummet i runt en timme och pratade om ”lägenheten och kyrkan” innan kvinnan reste sig och gick på toaletten.

När hon öppnade badrumsdörren för att gå tillbaka ut i hallen stod pastorn och väntade utanför. Enligt domen tog han då tag i hennes armar så att hon inte kunde röra sig och släpade därefter in henne i sovrummet där våldtäkten skedde. Efteråt klädde pastorn på sig och lämnade lägenheten.

– Jag visste inte vad jag skulle göra, jag var rädd. Jag visste inte om jag skulle ringa polisen, om jag skulle tiga eller om jag skulle säga något. Jag var i chock. Jag skämdes.

Pastorn har i förhör hävdat att det var han som blev våldtagen av kvinnan – inte tvärtom.  När han ”blev fri från bensaxen” ställde han sig vid sängkanten och bad till Gud, enligt förhören.

Rätten trodde honom inte. I början av juli dömdes han av Södertörns tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt. Dessutom ska han betala nära 100 000 i skadestånd till offret. Nästa vecka den 20 och 21 augusti håller Hovrätten huvudförhandling.

AB

 • Oberst

  UT!

 • kaamins

  Citat från Realisten , om det är samma man ?

  ” Pingstpastorn António Daniel Helena, från Angola, dömdes i början av juli till två års fängelse för våldtäkt. Dessutom ska han betala närmare 100 000 kronor i skadestånd till sitt offer som han lärde känna när han ledde en bönegrupp.

  Länk , http://www.realisten.se/2012/08/18/pingstpastor-valdtog-kvinna-i-stockholm/

 • Bolivera

  Annu ett bevis for intelligensbefriade.Valdtackt mot en man av
  en kvinna ar en fysisk omojlighet.

 • Nemesisdivina

  Ännu ett bevis att religion bara handlar om att få k–lla.

 • 585961

  Skenheliga  sadister som  döljer sig  bakom  religionen för att göra kriminella handlingar , såna kräk ska vi inte ha i Sverige , Utvisa skithögen SD 2014

 • Pingback: Hovrätten fastställer våldtäktsdom mot gift pingstpastor « Sweden Confidential