Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Patientavgiften chockhöjs


DEN SVENSKA (O)VÅRDEN Den är en chockhöjning av patientavgifterna att vänta i Västernorrland, efter att det blåa blocket som är i majoritet landstinget bestämt detta. Man kan diskutera om vården verkligen blivit bättre i Västernorrland sedan koalitionen modell borger­lig fick makten.

Allt har med säkerhet i alla fall blivit ­dyrare för invånarna. Att besöka akuten blir 25 procent dyrare – från 300 till 400 kronor. En rejäl ökning. Men det finns ännu tyngre höjningar. Ett planerat remissbesök hos läkare höjs med 100 procent – från 150 till 300 kronor. ”Det kommer att drabba de svagaste i samhället”, säger Elisabeth Strömqvist, socialdemokratiskt oppositionsråd. Massinvandringen och de illegala kostar tydligen.

Sedan tidigare har det dessutom beslutats om höjningar av högkostnadsskydden. Vid gårdagens sammanträde med landstingsstyrelsen beslutade majoriteten att få fram med de här förslagen till nästa landstingsfullmäktige.

– Höjningarna kommer att drabba de svagaste och mest utsatta grupperna i samhället, säger Elisabeth Strömqvist, socialdemokratiskt ­oppositionsråd.

Jacomina Beertema, landstingsråd (M) ser inget konstigt alls med höjningarna.

– När det gäller höjningen på akuten så måste vi styra bort patientströmmarna, alldels för många besöker akuten i onödan och de andra höjningarna motiveras av att det inte skett några justeringar av avgifterna på många år.

dagbladet

 • Oleg_Datsishin

  Ngn måste ju betala för gratis vård till illegala…Gratis till alla som röstar på ”sjukklövern”…

  • 585961

    Ja dom får skylla sig själva

 • Ludde73

  Inte ett dugg förvånande med sådana här höjningar. Massinvandringen kostar pengar, något som inte alla verkar förstå. Det protesteras och gnälls när höjningen kommer, ändå har ca 95% röstat på 7-klövern. Dags för alla i detta land att inse att en röst på 7-klövern=massinvandring=höjda avgifter och sämre välfärd.

 • ledsenfarmor

  Dessa höjningar kommer sprida sig över hela landet.
  MENA-patrasket har fortfarande fri vård o mediciner.

  • j_london

    Islamiseringen av det redan svårt muslimsmittade Sverige kommer att sänka landet.

   Jag är faktiskt för att vi omgående startar ett krig så att vi kan jaga
   ut muslimerna… hur tokigt det än låter. Men dessa inkräktare har
   definitivt inte i vårt land att göra.

   Jo, alltså… på fullt allvar. Det finns ingen anledning att skjuta upp
   det längre, då det kommer att ske förr eller senare. Det är oundvikligt.
   Ju förr desto bättre, med mindre förluster bland svenskarna som
   resultat.

   • ledsenfarmor

    Ja, jag förstår att det är oundvikligt. Det kommer tyvärr.
    Och, knäpp som jag är ibland, så tror jag att Reinfeldt o Waberi har en strategi, med detta vansinne.
    Hoppas jag har fel. Men tror inte det.

    • j_london

     Nej min vän… du är absolut inte alls knäpp. Tvärtom: du är en klok, tänkande och intelligent människa med intellektet i perfekt behåll. Och det skall du vara stolt över!

     Det är de andra som förstör landet som är knäppa: de sinnessvaga islamsmittade landsförrädarna.

     Jag tror själv att Reinfeldt faktiskt är muslim. Jo, det är säkert.
      
     Med den svaga mentala kapacitet han exponerar, och med den muslimkramarmentalitet han så frikostigt uppvisar – så tror jag faktiskt det!

     • ledsenfarmor

      Det tror jag också. Har misstänkt det under en lång tid. Han kommer aldrig att erkänna det. Fast allt kommer fram till slut. Och det begriper inte han.

     • Pantertanten

      Jag har också länge misstänkt att han är muslim. 

 • TorgnySund

  ”Alldels för många besöker akuten i onödan”, säger den moderate Jacomina Beerterna … Ska man skambelägga de som besöker akuten, om det visar sig att de inte är döende? Räcker det inte med att akuten redan nu skickar hem svårt sjuka människor, på grund av feldiagnos? Nästa steg är väl en skylt på akuten som säger: Ingen kostad för muslimer. Pursvenskar undanbedes – efter betalning i kassan.

  • 585961

    Det kommer väl lika många muslimer och annan skit  till akuten i ONÖDAN, skicka hem den skiten också som inte betalar, SD 2014

 • dupp

  Det kom väl som ett brev på posten.

 • Bolivera

  Detta ar bara borjan.Flera hojningar kommer och till sist kanske det 
  sovande folket vaknar och fragar sig vad som pagar.

  • 585961

    Rösta SD 2014 så dom får 51 % av rösterna det kan ge resultat

   • Bolivera

    JAAAAA

    Den 19 augusti 2012 07:40 skrev Disqus :

 • Wikimigria

  Sen tidigare ska ju högkostnadsskyddet höjas parallellt som man pumpar miljard för illegala ska få gratis vård

  http://www.dn.se/nyheter/politik/hogkostnadsskyddet-hojs

  http://www.dn.se/nyheter/politik/regeringen–mp-eniga-om-migrationen

  Det skiljer knappt 9 månader mellan besluten

 • http://profile.yahoo.com/7QLCY6BSESRBSPNNECWO2KLALA PK

  En anhörig var tvungen att få sin fot gipsad igår pga. en avsliten muskel. Till hans förvåning så var den typ av gips som tål vatten (som man kan duscha med) slut..?! Han fick alltså nöja sig med ett helt ”vanligt” gips. Hur f-n kan förbrukningsmaterial vara slut hos ett större sjukhus i ett sk.modernt samhälle år 2012? Nordkorea 2,0. 

  • Theobservermum

   Min dotter har haft gipsat ben och fot och ingen som sagt något om ett gips som tål vatten. Jag förundras. Jag trodde jag levde på rätt sida om 2000-talet. 

   • Bolivera

    Du maste forsta att sadant reserveras for den nya adeln.

    • Theobservermum

     Menar du de illegala dvs papperslösa?

     • Bolivera

      presis

      2012/8/19 Disqus

  • Bolivera

   Detta ar bara borjan.Komunislander lider ju brist pa allt.

 • World Traveller

  Jaha, da ar jag papperslos naesta gang jag maste in pa sjukan. Jag heter Abdullah Waberi och ar inte riktigt saker pa var jag kommer ifran, men det var krig dar och jag riskerar tortyr och avrattning om jag aker tillbaka dit, vart det nu var nanstans.

  • 585961

   Bra tips, ta på burka och smörj in med skokräm i ansiktet och svamla något obegripligt

 • tokless

  och vilka är det som får betala, det är svenskarna, som vanligt. De ekonomiska flyktingarna behöver inte betala en spänn. sanna mina ord det kommer bli som i Usa där man kommer bli tvungna att ha försäkringar, för alla normalt funtade vet att sverige töms ekonomiskt och att allt kommer bli försämrat och privatiseras mer och mer. sen kan 7-klövern stå och bedyra annat för kan man tänka lite själv och räkna någorlunda så ser man att detta är helt ohållbart. Men som sägs nedan bara påskina att man är illegal och heter waberi för de får inte neka akutvård.

  • Bolivera

   Det galler aven for Mustafa och Lumomba.

 • http://www.facebook.com/people/Bengt-Idestam/100000872502275 Bengt Idestam

  Allt för att kunna ta emot kriminella och illegala som befinner sig i landet och som kan få gratis sjukvård. Det är så det ska finansieras.

 • kirre

  Vi börjar se slutet på det solidariskt skattefinansierade välfärdssystemet. Jag är helt övertygad om att snart har Sverige ett sjukförsäkringssystem liknande det i USA.

 • YOTHI_TARZAN

  Var har Jacomina Beertema sina rötter ??

 • H@ck£r

  Jo tack, min vårdcentral har höjt rätt ordentligt dom med, 50 spänn dagen efter att regeringen beslutade om ”fri vård för nysvenskar”, billigare å gå till en häxdoktor onekligen.

  • Bolivera

   Var bara lugn.Nysvenskarna har nog haxdoktorer med sig.
   Vi har ju fatt reda pa att dom har kultur. 

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=721117832 Peter Jacobsson

  Jacomina vill få över patientströmmen till primärvården. Det ät bara det att man stänger primärvårdsjouren klockan 21:00 vilket gör att fler patienter måste uppsöka akutmottagningen vid Sundsvallssjukhus, vilket i sin tur leder till kraftigt ökade inkomster till Landstingen om höjningen av patientavgifter går igenom.

  Primärvårdsjouren drar ner på öppettiderna och patienterna ska i stället hänvisas till akuten. 
  http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.5008741-ingen-vill-ta-ansvar-for-akutpatienterna 

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Det är väl tur att endast svenska skattebetalare drabbas av höjningen och inte de som befinner sig illegalt i landet utan att betala skatt.

 • 585961

  Ja då ska dom väl höja pensionen också och sänka skatten som är EU:s högsta, och alla papperslösa och annan skit  dom dragit på sig ska väl i jesse namn betala dubbel eller tredubbel taxa eftersom dom inte betalt någon skatt i Sverige????????????????? djävla skitland vi skattebetalare och fattiga hamnat i tack vare landsförädare i Regeringens och kommun och landstingspolitikernas odugliga händer , rösta bort skiten 2014 det blir SD då

  • Pantertanten

   Dom papperslösa betalar inte för sjukvård. Därför måste vi svenska skattebetalare betala mer för höjda kostnader. Så är det.