Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Bildt vs Kronofogden – Justitieråd gift med ryssarnas advokat lade sig i


SVÅGERPOLITIK Ärendet om kronofogdens utmätning och tvångsförsäljning av den ryska fastigheten på Lidingö som Bildt lade sig i, växer skandalmässigt nu. Det är inte bara Carl Bildt som har lagt sig i kronofogdens planerade försäljning på exekutiv auktion den 7 september.

Ett justitieråd som medverkat i en HD-dom i ärendet har ringt myndigheten och sagt att utmätningen kan omprövas. I förra veckan krävde ryska UD att Sverige stoppar försäljningen.Nu visar handlingar som SvD tagit del av att justitierådet Kerstin Calissendorff, som var referent vid en HD-dom som utmätningen grundar sig på, ringt upp kronofogden och tipsat om att de kan ompröva ärendet. Kerstin Calissendorff är gift med en av ägarna till advokatfirman Roschier som företräder Ryska federationen.

Kerstin Calissendorff, som är gift med en av ägarna till advokatfirman Roschier som numera företräder Ryska federationen, slog numret till myndigheten i april. Hon uttryckte då att ”den fortsatta handlingen av försäljningsärendet kan innebära praktiska problem”. Justitierådet ställde sig också frågande till om någon kan ha intresse av att köpa fastigheten med tanke på reglerna kring diplomatisk immunitet.

Ryssland har uppgett att fastigheten i dag i sin helhet skyddas av diplomatisk immunitet och att ingen får tillträda huset. Men det påverkar inte utmätningens försvarlighet enligt den senaste domen i ärendet, i Nacka tingsrätt.

Enligt anteckningar från samtalet säger Calissendorff till kronofogden att de kan pröva om hinder föreligger för utmätning, alternativt pröva en rättelse av utmätningsärendet – trots HD:s skrivning att en förändrad användning av huset inte kan beaktas.

– Det kan inte hon som enskilt justitieråd utan vidare avgöra i den frågan. Den bör i sådant fall avgöras av HD som sådan, säger Ove Bring, professor emeritus i folkrätt.

Torgny Håstad, pensionerat justitieråd, blir förvånad när han hör talas om samtalet.

–Det är märkligt. Vi brukar aldrig kontakta någon myndighet. Egentligen kommenterar vi inte en dom. Vi säger att det som står där, står där och att det får tolkas.

Att fastigheten skulle bli svår att sälja avfärdas helt av Rysslands motpart i tvisten, företagaren Franz Sedelmayer som är målsägande i ärendet. Han tänker själv lägga bud vid auktionen i september.

–Det spelar ingen roll om huset säljs för en krona eller tio miljoner. Huvudsaken är att Ryssland blir av med huset, säger han.

Enligt Kerstin Calissendorff kände hon inte till att hennes mans advokatfirma företrädde Ryssland vid tidpunkten för samtalet.

Relaterat
Kronofogden kör över Carl Bildt
Kronofogden allvarligt hotad av Ryssland – Bildt står på ryssarnas sida

SvD

 • TorgnySund

  Lämna din post Kerstin, du har förverkat ditt förtroendet hos oss som förstår att lägga ihop 1+1. Du drar med din mans advokatfirma i skiten, och om han är ovetande om dina påtryckningar – kalla det vad du vill – så bör han kontakta Sweden Confidential i frågan, och göra avbörn, pudla eller … – kalla det vad du vill!

  • Bolivera

   Sverige rattsstat?Det var lange sedan den lades ner.
   Titta bara pa vad som pagar i London.

 • nitohu

  Helt ärligt. Den där bilden på Carl Bildt, är inte kul när man sitter o äter.

  • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

   Jag tänkte precis samma. Den bilden och den på somaliern från Colgatereklamen borde bytas. De bilderna är så fula att de stör läsningen.

  • kaamins

   Kallar du det ÄTA ? Inte ens mina barn på 2 år äter så….
   Ontopic , vad sysslar Bildt med ? Blir någon förvånad ?

 • HOTorpeden

  Att justitieråd ljuger öppet är under all kritik. Ingen tror väl på allvar att hon inte visste att hennes mans firma var involverad i ett så här känsligt ärende. Naturligtvis har de snackat om detta vid middagsbordet! Hoppas att tysken lyckas ropa in huset och sedan höja sätta hyran högt och sedan öka på den med 50% varje år.

 • carlgustaf

  Är det ingen som anmäler detta till? Eller är JO också korrumperad?

  Varför tystas detta ned av vanlig media?

  Detta är ju helt otroligt – är Sverige en bananrepublik?

  • Bolivera

   Ja,det ar det

 • Oberst

  Carl Bildt är en pilt

  Hans far borde spillt

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Någon som kan förklarar bakgrunden till varför ryska staten!? helt plötsligt inte betalar sina skulder? Pengar har de.

  • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

   http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bildt-agerar-i-rattstvist-mellan-ryssland-och-foretagare_7403862.svd

   Varför frågar man när man kan googla. Gör helst inte affärer med ryssar. Tyskarna lär sig aldrig.

 • 585961

  Bildt ägnar sig åt ministerstyre  det borde han akta sig för eftersom  det är förbjudet i Sverige , någon kommer att anmäla kräket och Ryssland skämmas för att de inte betalt ”sitt” hus som egentligen inte är deras förrän de betalt det, skäms på er, kronofogden gör allt rätt

 • YOTHI_TARZAN

  Kalle Stropp har mer än ett skelett i garderoben ……

 • Pingback: Idag ska fogden sälja ryska statens fastighet på Lidingö « Sweden Confidential