Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Två män gripna för mordförsök i Norrköping


MORDFÖRSÖK Två män har anhållits misstänkta för inblandning i nattens händelser vid Söder tull. Männen är misstänkta för försök till mord alternativt grov misshandel.

Enligt polisen var det två personer som blev anfallna av ett antal andra män vid nattens händelser kring Söder tull i Norrköping. De lyckades fly från männen, men fick ta emot en del slag, bland annat med tillhyggen. En av männen skadades så illa att han fick föras till sjukhus efter att ha fått hjälp från allmänheten på en närliggande restaurang.

Vittnen har berättat att mannen blödde kraftigt från huvudet när han omhändertogs av ambulanspersonalen. Enligt uppgifter är det här en uppgörelse mellan personer med kopplingar till kriminella gäng.

Polisen bekräftar också att de inblandade är personer med kriminell bakgrund men det finns inget som tyder på att torsdagskvällens händelse var planerad – trots att männen som attackerade de två männen hade med sig tillhyggen. De här personerna känner ofta att de behöver bära vapen eller tillhyggen eftersom de i många lägen hamnar i situationer där de känner sig hotade, säger Anne Asp, polisområdeschef i Norrköping.

Två personer sitter anhållna misstänkta för mordförsök alternativt grov misshandel. Männen anhölls i sin frånvaro tidigt på fredagsdygnet, men kunde gripas senare under morgonen.

Anne Asp vill inte uppge hur gamla de är, var de är hemmahörande eller var de greps. Männen har hörts under fredagen men Asp vill heller inte gå in på vad som framkommit där. Är det några fler personer som är anhållna i sin frånvaro eller är det några fler gripanden på gång? Man kan aldrig utesluta det men i nuläget är det inte aktuellt utan vi jobbar vi på det vi har.

Även de två personer som attackerades är Anne Asp mycket förtegen om. Enligt uppgifter har den man som blev allvarligast skadad varit inblandad vid flera gängkonfrontationer tidigare och vid det här tillfället bar han skyddsväst. Jag kan inte gå in på vilka skador de fått. Jag kan bara bekräfta att en av dem varit på sjukhus. Har han lämnat sjukhuset nu? Det går jag inte in på.

Enligt flera vittnen så avlossades åtminstone ett skott under kalabaliken, men enligt Anne Asp har inte polisens tekniska undersökning gett något som bekräftar att skarpladdade vapen har förekommit. Det finns inget i vår tekniska undersökning som visar på något skarpladdat vapen. Det kan ha varit en atrapp av något slag men vi utesluter inte att det kan ha förekommit skarpladdat vapen.

Bara för några veckor sedan greps två personer i samband med en gängkonfrontation utanför Hells Angels lokaler på Stockholmsvägen.
Har den här händelsen något samband med den? Vi spekulerar inte i de termerna. Bakgrunden till det här bråket är inget som jag kan gå in på i nuläget, säger Anne Asp.

Samtidigt säger hon att polisen anser sig ha en bra bild av nattens händelse. Men nu måste vi få arbetsro för att kunna utreda vad det är som har hänt. Det är ett pussel som måste läggas och det är även viktigt att vi har bra med teknisk bevisning.

NT

Relaterat:
Skottlossning i centrala Norrköping

 • SM811

  ”De här personerna känner ofta att de behöver bära vapen eller tillhyggen
  eftersom de i många lägen hamnar i situationer där de känner sig
  hotade, säger Anne Asp, polisområdeschef i Norrköping.”
  Ska man gå efter det så bör snart varende en ha med sig tillhyggen. Man går snart inte säker någonstans efter denna massinvandring av kriminella till Sverige som Fredrik och de andra i sju(k)klövern tycker är så berikande för oss svenskar.

 • Oberst

  Signalement: två män. Aha, Kalle och Lasse.

 • Bolivera

  Jag forstar att dom kanner sig hotade av sina lansman och
  behover vara bevapnade.Svenskarna ar ocksa hotade och
  behover ocksa bevapna sig.Vad sager Anne Asp om detta?

 • Steenson

  Idag, igen, Norrköping.
  http://www.nt.se/nyheter/default.aspx?nav=Startsidan

 • Pingback: 30-årig gängmedlem anhållen för mordförsök « Sweden Confidential