Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Litauer försökte smuggla methamfetamin i lönnutrymme


NARKOTIKASMUGGLING Efter en tullkontroll av en bil den 3 maj 2012 som kom med färjan M/S Romantika till Stockholms Frihamn upptäcktes narkotika i form av 10 079 gram methamfetamin i ett lönnutrymme på bilens högersida, och 41-årige Voitenkovas Heraldas åtalades för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Voitenkovas Heraldas bestred ansvar för brott, och hävdade bland annat att han inte haft uppsåt till att bilen varit lastad med narkotikan. Tingsrätten konstaterar det utrett att Voitenkovas Heraldas transporterat narkotikan i elva igentejpade förpackningar i lönnutrymmet.

Heraldas Voitenkovas sa att han skulle till Norge utan att kunna ange adressen och lämna annat än ospecificerade uppgifter. Han sa först att han skulle på semester men ändrade sig sedan och sa att han skulle arbeta. Han hade inte mycket kläder med sig. I bilen fanns en verktygslåda innehållande en hylsa som passar till den bult som förslutit lönnutrymmet. Bilens värde har uppskattats till 1 000 kr.

Efter en samlad bedömning finner domstolen att mannens berättelse är osannolik och att det är styrkt att han haft uppsåt till narkotikan. Tingsrätten anser dock inte att det är visat att Heraldas Voitenkovas till exempel skulle ha varit med och gömt narkotikan i bilen eller haft annan sådan befattning med narkotikan att han kan dömas för narkotikabrott, utan att endast åtalet för grov narkotikasmuggling är styrkt.

Stockholms tingsrätt dömer:

 • Voitenkovas Heraldas 1970-12-63 saknar adress i riket, medborgare i Litauen med tolkbehov på Litauiska till fängelse 6 år för grov narkotikasmuggling. Den tilltalade utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit före 2022-06-08.I beslag tagna 10 079 gram methamfetamin och personbil modell Renault Kangoo EZJ 265 förklaras förverkade.
 • Mål nr B 6245-12

 • Svensk_Tiger

  Oj oj oj. Förbjuds han att återvända till ett land vars gränser står vidöppna. Vem tror att ett sådant löjligt fånigt ”förbud” kommer att hindra honom när inga resurser läggs på att upprätthålla det förbudet.

 • YOTHI_TARZAN

  Knark är det fina straff på – betydligt högre än vad det är i Holland

 • kaamins

  Meth är en populär drog i Thailand, vilket man kanske inte tänker på. Men i Thailand är straffen 20 år på kåken eller dödsstraff.

  När ska vårt pajasland ha dessa välfötjänta straff ?