Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Demonstration i Malmö mot gripandet av två illegala Afghaner


SNYFTARE Gripandet av två papperslösa (Illegala) ungdomar, 17 och 18 år gamla, i Malmö väcker starka reaktioner. Nu menar Vänsterpartiet i Malmö att polisens agerande är en politisk skandal.

Båda ungdomarna, som är från Afghanistan, har levt gömda i mer än ett år tillbaka i väntan på att de enligt Dublinförordningen ska kunna söka asyl i Sverige. I tisdags när det inte var mer än en respektive två månader kvar greps de av den skånska gränspolisens särskilda spaningspatrull.

17-åringen, som nu håller sig gömd på hemlig plats, släpptes på grund av sin låga ålder efter tre timmar i häkte (suck).

18-åringen transporterades till förvaret i Åstorp i väntan på utvisning till Italien – ett land som han inte har anknytning till över huvud taget men som han passerade på vägen till Sverige och, befarar Emma Söderman på Asylgruppen i Malmö, därifrån vidare utvisning till Afghanistan.

Eftersom de tillhör minoritetsfolkgruppen hazarer har de upplevt många år av hot, våld och förföljelse. Det finns i princip ingen möjlighet för dem till ett drägligt liv varken i Italien eller i hemlandet, säger Emma Söderman.

Den ideella organisationen Asylgruppen kom i kontakt med pojkarna för drygt ett år sedan och har sedan dess stöttat dem med boende och hjälp till skolgång. (Vilket är kriminellt)

Det finns ett politiskt majoritetsbeslut i Malmö att alla papperslösa barn har rätt till skolgång. Skolan ger rutiner och i alla fall ett mål mat om dagen vilket är mycket positivt för de här barnen. Vi hjälper till så mycket vi kan, men det är en svår situation att leva som papperslös även om man är i kontakt med Asylgruppen, fortsätter Emma Söderman.

I onsdags hölls en manifestation i Malmö för att visa stöd för de två ungdomarna och för andra som lever under utvisningshot. Nu väcks även politiska reaktioner.

Malmö borde vara en fristad för människor som söker sig ifrån krig, förtryck och fattigdom. Istället jagas barn av polis så här dagar innan skolstarten. Vi lever i en cynisk tid där dessa ungdomar har fråntagits sina mänskliga rättigheter, säger Daniel Sestrajcic, ordförande i Vänsterpartiet Malmö.

Robert Olsson som var med och anordnade onsdagens manifestation menar att många tog tillfället i akt att visa sitt missnöje över svensk migrationspolitik.

I Skåne har takten för tvångsavvisningar av papperslösa och asylsökande som fått avslag men ännu inte rest hem ökat och många lever i ständig fruktan för den så kallade ”Möllevångspatrullen”.

Det var i tisdags kväll när ungdomarna kom hem efter en fotbollsmatch som de greps. Allt som allt ska ett femtontal poliser varit med i gripandet av tonåringarna. Fria Tidningen har pratat med den gripne 17-åringen som är besviken över polisens, som han upplevde, hånfulla agerande i samband med gripandet.

Jag accepterar att jag är här utan papper och allt det där. Jag förstår att polisen måste göra det som de gör. Men jag accepterar inte att de skrattar åt mig. Jag trodde inte poliser gjorde sånt. Jag vill att de ser mig som en människa, säger han, och tillägger att det exempelvis tog över en halvtimme för honom att få ett glas vatten. De hörde vad jag sa men brydde sig inte om det.

Om två månader kan han söka svensk asyl. Till dess måste han hålla sig gömd. Kristina Hallander-Spångberg, chef vid gränspolisen i Skåne, varför lägger polisen ner tid på att jaga ungdomar som är så pass nära att kunna söka svensk asyl? För att de var efterlysta och när vi träffar på en efterlyst person måste vi följa det uppdraget vi fått.

Men var det nödvändigt med en så pass stor polisiär insats? De ringde efter hjälp från Asylgruppen de är knutna till och det gjorde att vi var tvungna att kalla in förstärkning. Att det sedan hände på Sevedsplan gjorde att det kom fler poliser än det skulle ha gjort än om det hade skett på en annan plats.

Fria.nu

 • http://www.facebook.com/micke.pripps Mika Akim

  Jag föreslår följande..alla får fylla i en ruta på sin deklarationsblankett om dom vill bekosta flyktingar och invandring. Dom som fyller i ja, får betala skatt för det. Alla som kryssar i nej slipper och får därmed ett väsentligt skatteavdrag..demokratiskt som bara den! Ett nästa steg är att inordna kommuner efter hur många som vill ta emot och sen skicka alla ”flyktingar” till dessa…

 • Erk23

  Vänsterpartiet visar än en gång sin rätta sida. Detta är kriminella människor som polisen jagar, inga små barn som de vill få det till. Befinner man sig här illegalt, så är man kriminell, punkt slut!

 • http://blogghelvetet.be Roger Sahlström

  Det var nog denna manifestation jag såg på Seved. Det var fullt krig. Det exploderade hemmagjorda bomber, brann i papperskorgar, och folk plockades på sina telefoner.

  Smög omkring bland vänsterknallkorkarna. Som verkade sitta fast i ett mantra. Svenska rasismen, svenska rasismen, svenska rasismen…..

 • http://profile.yahoo.com/G3QZBFCCPDXFTMQCKEUA4G4DW4 Blackstaff

  Eftersom de tillhör minoritetsfolkgruppen hazarer har de upplevt många
  år av hot, våld och förföljelse. Det finns i princip ingen möjlighet för
  dem till ett drägligt liv varken i Italien eller i hemlandet, säger
  Emma Söderman. <<< Det är då fruktansvärt konstigt att detsamma inte gäller för oss svenskar i Sverige!
  Okej, vi är ingen minoritetsgrupp (än), men det finns gott om svenskar som upplever hot, våld, etc från importerat håll.

  Tycker det mest positiva i det hela är att 17'åringen erkänner att han är här olagligt och har inget emot att bli gripen av polis. Skrämmande dock att "flyktingar" har mer rättskänsla än vad "våra" politiker kan uppvisa. En j***la skandal är det.

 • init100

  SweCon borde arbeta på att tydligt markera vad som är citat och vad som är SweCon-skribentens ord. Som det är nu ser man ingen visuell skillnad på dem, vilket kan få artiklarna att verka ganska förvirrade.
   

  • scarface_sweden

   Hej! Ber om ursäkt, det är jag som slarvat, ska vara tydligare hädanefter :-)  

  • Jarnsida

   Precis, jag har reagerat på det i alla Scarfaces artiklar. Använd repliktecken åtminstone. Det blir lättare att uppfatta sidan som seriös då.

   • scarface_sweden

    Hej! Jag lovar att jag ska försöka bättra mig, men passar även på att berätta att jag har dyslexi och har väldigt svårt för att stava. Det är därför jag bara kopierar artiklar rakt av från pk-media. Fast jag lyckas rättstava alla deras stavfel i world först .-)

    • Jarnsida

     Ok, det är förståeligt! :)

    • kaamins

     Va gulligt ! SFI ? Eller kanske SFS ?

 • Bolivera

  Granspolis?Var har dom varit det sista deseniet.Ar inte Sveriges 
  granser oppna enligt politikernas onskan.Tull?Formodligen av-
  skaffad till forman for kulturberikarna,hur kan man annars for-
  klara att det under olyckliga omstandgheter hittats flera hundra
  kg.Kat i pensionsraddarnas bilar.Men det ar val enligt gammalt
  beprovat komunistmaner logn och fortal.

 • Oberst

  Det enda som är en politisk skandal är Sveriges invandringspolitik.

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Emma Söderman en GOOOOOD människa

 • YOTHI_TARZAN

  All dårskap finns i Malmö

 • diedummenschweden

  Ha ha.. ”Möllevångspatrullen”.. ;-)

 • Bajen666

  Är det nåt som är politsk skandal så är det att VÄNSTERPARTIETKOMMUNISTERNA forfarande får sitta i riksdagen…….ni ska väck…2014.

  SD 2014.

 • Pingback: Afghansk 18-åring utvisas till Italien « Sweden Confidential