Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

25 700 i månaden för sjubarns familj boende i Katrineholm


INVANDRARKOSTNADER När familjen Abdul Hadi, bestående av en mamma och en pappa samt sju barn, kom till Katrineholm efter några år i Irak fick de problem med att teckna ett hyreskontrakt på en lägenhet, eftersom föräldrarna var arbetslösa och därmed utan fast inkomst.

Paret vände sig till socialtjänsten i hopp om att få ett så kallat socialt kontrakt, vilket innebär att de skulle få hyra en lägenhet av socialförvaltningen i andra hand. Ansökan fick avslag. Två fakturor som tidningen tagit del av visar att socialförvaltningen i stället betalade 25 700 kronor för att familjen skulle bo på vandrarhem under en månads tid.

Vandrarhemmet kostade skattebetalarna massor av pengar. Dessutom var det inte bra för oss att bo i ett rum på vandrarhemmet och dela kök och toalett med andra, säger pappan Raid Abdul Hadi.

Hittills i år har socialförvaltningen bokfört nära 103 000 kronor i kostnader för hyra av vandrarhem. Under 2011 uppgick kostnaderna till nära 150 000 kronor för vandrarhem och även hotell.

Månadshyran för en större lägenhet är betydligt lägre än kostnaden för att bo på vandrarhem. Men enligt Nina Överqvist, verksamhetschef vid socialtjänsten i Katrineholm, är det en kostnad kommunen måste ta. Det är klart att det inte är rimligt. Vi ska ju hantera skattepengarna klokt, men kan vi göra en familj hemlös?

Abdul Hadi

Enligt Nina Överkvist händer det inte ofta, men ibland måste kommunen avslå en ansökan. Ett bekymmer för oss är att fastighetsägarna ska godkänna den som vi hyr ut till. Om det varit problem med hyresgästen tidigare och de säger nej så kan vi inte godkänna ett socialt kontrakt, säger hon.

Detta är något som socialnämndens ordförande Pat Werner (S) ser som ett problem: Nämndens avsikt är att försöka träffa olika fastighetsägare under hösten för att diskutera hur situationen ser ut för oss, säger han.

Möjligheten för klienten att själv ordna ett boende är något annat som kan leda till ett avslag på en ansökan om socialt kontrakt. Detta påverkade beslutet i familjen Abdul Hadis fall.

Kkuriren

 • Migripedia

  Men det går ju bra för nyanlända flyktingar bo på vandrarhem migrationsverket hyr upp, då ska det väl gå bra för denna familj med?

 • Fryke

  Jag har nog mer på känn att denna familj INTE är unik
  Det finns massor som bor och kostar denna summa PER MÅNAD över hela landet.
  Och samtidigt som äldre inte får ta påtår med kaffe t ex på ett äldreboende.. Fy fan!

  Är det inte dags att återta vårt land i VÅR ägo snart eller?

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Jo det är dags. Nu!

 • Migripedia

  Om Katrineholm inte kan fixa bostad åt denna familj. Hur ska de då fixa bostäder åt 400 somalier som ska komma?

  • a128

   Några begangnade hangartält och stampat jordgolv borde lösa dom problemen  :-)

   • Oxis

    Där anser väl FR att vi svenskar hör hemma.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000098058306 Sverre Dehli

   Inte 400 men närmare 500…det kommer in nya Somalier två gånger för året och 100-tals varje gång…pluss att det kommer ju oxå ett gäng som inte är Somalier oxå så som araber av olika slag..

 • Ludde73

  Det är ju dock väldigt konstigt att dessa ”flyktingar” är så måna om att bo med så hög standard. Borde de inte vara tokglada för att de har fått komma hit när de har haft det så oerhört svårt hemma, flytt från krig, förföljelse och svält? 

  • MN10

   Ja det är konstigt. Svårt att förstå att boendet  prioriteras av dessa ”flyktingar” under tiden de försörjs av bidrag. Det är uppenbart att det är inte rätt ”flyktingar” som tillåtits komma till Sverige. Kommer det överhuvud taget att gå upp för pk-eliten att de kontinuerligt blir bedragna av dessa falska ”flyktingar”? Den politiskt korrekta eliten är i och för sig inte så noga med skattebetalarnas pengar. Pengar som inte enbart finansierar ”bluff flyktingar” utan även med fördel används till krognotor, fester förtäckta konferenser mm.

   • Ludde73

    Exakt! Det är därför jag är emot höga skatter. Någon annan kan sitta och leka med din inbetalda skatt. Det är lätt att vara generös med andras pengar.

 • Tigeraldrig

  Åk härifrån parasiter.

 • YOTHI_TARZAN

  Det finns många ställen i Sverige där du kan köpa en villa  på 160 kvadrat för 300 tusen kr
  Det finns villor 10 mil norr om Stockholm för 600 tusen som tar in en hel familj.

 • j_london

  Abdullorna blir en fenomenalt dyr historia för muslimlandet Sveriges allt färre skattebetalare. Islamiseringen och det gigantiska projektet att byta ut svenskarna mot araber, zoomalier och… zigenare förstås, blir inte billigt.
  Oj, oj, oj… men vi ser också att allt fler kommuner går på knä. Och att det för varje dag krävs allt mer och allt större besparingar i hela samhället: inte minst då det gäller våra gamla och sjuka svenskar.

  Förresten… jag har aldrig hört någon fråga mig, eller andra skattebetalare heller för den delen, om vi är intresserade av att medverka till denna eviga folkbytar-fest. Med allt större inslag av moskéer, halal, ramadan, bönerum, kränkningsarvoden, burka, slöjor… samt massor av andra svensk- och Sverige-förnedrande inslag.

  Kanske jag missat något; hembesök, telefonsamtal, brev… Finns det någon annan som kan erinra sig om att ha blivit tillfrågad?

  • knattefnattetjatte

   Folkets dom kommer snart,var så säker

   • j_london

    Jag, man kan ju bara hoppas att det blir frågan om en hämd som heter duga, och som avskräcker andra för tid och all evighet att någonsin försöka med ett liknande projekt!

  • scarface_sweden

   Nej knappast, och det är detta politikerna kallar demokrati som vi medborgare ska vara glada över att vi har i Sverige. Fy fan…….

 • Mariah_Magdalena

  7 barn som ska ha vars ett sovrum, och föräldrarna ska ha ett.
  Sedan ska det klart finnas vardagsrum och kök som kan rymma familjen, så vi söker alltså en STOR bostad på minst 9 rum och kök.
  Med andra ord får kommunerna börja leta herrgårdar för att hysa de stora invandrarfamiljerna som kommer.
  Men det gör de väl gärna…..

  • Lassekolja

   Visst, pappa måste ju få plats med alla fruarna!!!

 • kokoo

  Vi MÅSTE vara rädda om våra nya svenskar annars kanske dom åker hem det vore en stor katasrof för vårt land. Kan vi inte skaffa fram limosiner med chafför till dessa familjer med många barn? Det kan inte vara roligt att åka buss med så många barn.

 • StefanTenn

  Ett anspråkslöst förslag:
  1 barn = 1 barnbidrag
  2 barn = 2 barnbidrag
  3 barn = 3 barnbidrag
  4 barn = 2 barnbidrag
  5 barn = 0 barnbidrag
  6 barn = 1 barnavgift
  7 barn = 2 barnavgift
  8 barn = 3 barnavgift osv

  • Fryke

   Jag skulle nog vilja sätta noll efter 2 barn, men men…

   Invandrare får väl dessutom retroaktivt barnbidrag när dom kommer hit eller när deras barn anländer?
   Tänk en somaliskt familj som jag såg nyss på Folkbladet där tanten fick hit sina 8 (??!!) barn. Dessa var mellan 8 och 18 år… snacka om retroaktiv peng..

   Sverige Sverige – var blev du av? 

  • scarface_sweden

   Eller som i Kina. Man får skaffa så många barn man har råd med. Där kostar allt, som skola mm. Inga bidrag där inte.

 • El Cid

  Tycker dom kan husera hemma hos någon av kommunpolitikerna eller hos den handläggare på migrationsverket som släppte in de här parasiterna. Dom kommer inte göra ett skit för det här landet, ungarna kommer växa upp till brottslingar och oduglingar.

  Trött på det här nu.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Är det inte Göran Dahlström (S) i Katrineholm som vädjar till regeringen om ekonomiskt stöd för de 400 somalier som kommer inom kort.
  Hur kan han göra det när han är så frikostig med skattebetalarnas pengar?

 • SM811

  Det finns inget tak för ur mycket pengar sju(k)klövern kan ta från svenska skattebetalare och ge till invandrare. Kriminellt beteende.

  • Fryke

   Visst är det kriminellt – det kan inte vara annat
   Undrar om Reinfeldt och övriga sex är mutade och ingåt avtal med arabvärlden?
   Verkar som om dom vill inrätta en islamistisk stat i vårt land av någon anledning.

   Som när Göran Person frontade Eurovalutan och skulle avgå om vi sa nej…
   I ett sånt skede undrar man om det inte är någon uppgörelse någonstans…

   Att sälja ut vårt land som 7-klövern gör är lite som att skita där man äter o sover… Så vad får dom ut av detta? Något måste det vara för dom bor och umgås inte själva med invandrare i någon form alls.
   När festade Annie Lööf runt i en klämkäck afrikansk parningsrit med trummor och eld och övrigt som hör till? Eller Reinfeldt – när sågs han dra en fika med några invandrarpolare från Tensta?
   Jävla dubbelmoral. Och Wetterstrand.. fy fan för henne!!

   • svenska12

     Japp, så är det…tycker att alla partier borde låta flyktingar bo i deras hem i avvaktan på asyl. eftersom det är så många av dom, kan ju alltid grannarna hyra ut sin hus/ lght till soc, och ta bra med betalt samtidig.Varförinte skicka dom till Danderyd, Djursholm och Östermalm. Det tycker jag skulle vara toppen. Inte stuva in dom i dom sk gettona…

    • Lassekolja

     SD-Kungsbacka motionerade om detta i fullmäktige. Att ingen 7-klöverpolitiker nappade på ”erbjudandet” var väl föga förvånande!

     • svenska12

       Nej
      , jag är inte förvånad…hur skulle det se ut, om det bodde massor av bidragtagare, då måste dom ju höja skatten i deras områden för att finansiera för alla dom stackars, stackars människorna……

 • Bolivera

  Att komunisterna saknar tankeformaga ar bekant,darfor vill jag ge dom ett gott rad.
  Efersom ni hjalper muslimerna att ta makten borde ni beakta att ni ar dom forsta
  som elimineras efersom ni ar gudlosa,nar musliomerna har kommit i maktstallning.

 • http://www.facebook.com/people/Gunhild-Larsson/100003462692025 Gunhild Larsson

  Det skriks i högan sky när C festar upp skattepengar(villket ska fördömas) men jag anser att detta är lika hemskt. Jag vill inte vara med och betala detta somaliekalas heller. Är det inte en liten vink att det är FÖR mycket nu när de ska to.m bo på vandrarhem. Det är ju en ren desperat lösning.

 • http://vattentemperatur.blogspot.se/ AnnaF3

  Irakiska staten går +100 miljarder $ på oljeexport. Varför ska Sverige försörja dessa Irakier???

 • Oberst

  Skönt att veta att mina skattepengar går till något meningsfullt.

 • Pingback: Nu börjar somalierna anlända, en efter en | Petterssons gör skillnad

 • Bolivera

  Traffade en amerikansk advokat for nagra ar sedan som holl pa att
  leta i arkiv i fore detta komuniststater och han sa att det pagar en
  varldsomspannande konspiration och allt tyder pa att han har ratt.