Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Muhammed det vanligaste bebis-namnet i England och Wales


POPULÄRA NAMN Mohammed har återtagit platsen som det mest populära namnet för nyfödda pojkar födda i England och Wales under 2011 – övertygande före Harry på andra plats, enligt uppgifter som publicerats av regeringen denna vecka.

Regeringen förklarade att Harry var det mest populära pojknamnet, men om du lägger ihop de fem mest populära olika stavningarna av Muhammed, kommer namnet Muhammed upp i topp. Mohammed är också det mest populära pojknamnet de senaste fem åren för England och Wales, före Oliver och Jack. Det kom på första eller andra plats varje år sedan 2007, det enda namn att göra det.Och det kan bli ännu mer populärt under 2012, med tanke på smickret kring långdistanslöpare Mo Farah, som vann två guld medaljer för Storbritannien i OS.

Populariteten av namnet kommer öka ännu mer eftersom Storbritanniens muslimska befolkning förväntas fördubblas under de närmaste 20 åren. Landet, som hade cirka två procent muslimer år 1990, ökade till 4,6 procent muslimer år 2010, med nästan 2,9 miljoner anhängare av tron, enligt en analys av Pew Forum on Religion & Public Life.

År 2030, kommer United Kingdom, UK, att vara drygt åtta procent muslimer, med mer än 5,5 miljoner anhängare, projicerades det 2011 av Washington-baserade tankesmedjan i rapporten ”Framtiden för den globala muslimska befolkningen”.

Amelia är det vanligaste namnet på nyfödda flickor som föddes i England i Wales under 2011, Olivia låg etta under 2010. USA har cirka 0,8procent muslimer, som är omkring 2,6 miljoner anhängare, beräknar Pew Forum. Mohammed är det näst vanligaste namnet i Malmö.

CNN

 • http://blogghelvetet.be Roger Sahlström

  Sen ska man inte glömma bort att det finns en massa olika stavningar av namnet med
   

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   ”….men om du lägger ihop de fem mest populära olika stavningarna av Muhammed, kommer namnet Muhammed upp i topp.”

   • http://blogghelvetet.be Roger Sahlström

     Ah ok Bra =)

 • nitohu

  Som att döpa sin unge till Adolf Hitler ungefär.Fast bara nästan.Hitler var ju trots allt, ändå inte pedofil.

 • Talibananas

  Det är ett vanligt namn bland vuxna bebisar också.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Någon mer än jag som ser en ”röd tråd” ? samtliga pojkar som föds i mussefamiljer får namnet ”MUHAMMED” ! En av alla strategier att övertaga landet (Sverige)på sikt! Med den frenesi barn produceras av denna kategori är införandet av sharialagar inte långt borta! SD 2014 !

 • http://twitter.com/sveaisa Isa Karlsson

  Veckans nöt…
  Mamma musse iklädd burka står på balkongen och ropar: MUHAMMED, maten är klar!
  Hur många pojkar kommer springande..??