Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Islamister rasar mot OS-medaljörer


UPPDATERAD – BILD KÄRLEKENS RELIGION Att springa i shorts under OS är inte acceptabelt. Det menar radikala islamister i Tunisien, som nu kräver att regeringen fråntar OS-medaljören Habiba Ghribi sitt medborgarskap. Även en OS-simmare som drack juice och därmed bröt fastan under ramadan väcker starka protester.

Två tunisier som vann medaljer i OS i London har väckt starka protester från islamister i hemlandet. Regeringen uppmanas frånta Habiba Ghribi sitt medborgarskap. Ghribi, som vann silvermedaljen i 3000 meter hinderlöpning för damer, hade enligt islamisterna för lite kläder på sig under tävlingen. I en kampanj på sociala medier protesterar de mot att hon sprang i shorts, rapporterar AP.

På Facebook driver också extrema gruppen Ansar al Chariaa en kampanj mot simmaren Ousamma Mellouli, som vann både en guldmedalj och en bronsmedalj under OS. Orsak: Han drack juice inför simloppen och bröt därmed mot fastekraven som gäller under ramadan.

I veckan har tusentals tunisier protesterat i huvudstaden Tunis mot att den islamistledda regeringen, som kom till makten efter upproret förra året, planerar att införa en formulering i den nya grundlagen, där det sägs att kvinnan är ett ”komplement till mannen” – något som demonstranterna fruktar kan vara ett steg på vägen till minskade rättigheter för landets kvinnor.

Tunisien var fram tills den så kallade arabiska våren ett av de mest sekulära länderna i arabvärlden och grundlagen från 1956 jämställer män och kvinnor, förbjuder månggifte och tillåter skilsmässa. Det regerande partiet Ennahda kritiseras nu både av mer hårdföra salafister, som vill införa sharialagar och av den sekulära oppositionen.

Världen idag

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  Är nog inte alltför lätt att springa i en sån säck dom brukar ha på sig….  Och hur ska han kunna simma utan energi i kroppen?

  Dom gör bara det muslimer gör bäst, gnäller och är avundsjuka på andras framgång. Samt en släng av hat.

  • Oberst

   En släng? Jag tycker att de flesta uttalanden *andas* hat.

 • Fryke

  Så klart – hon borde helt klar haft burqa på sig och detta tältliknande överdrag dom har på sig som är så färgglatt – typ brunt eller svart :)
  Kan aldrig dessa islamister anpassa sig till något annat än den där jävla sagoboken koranen?

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Detta säger väl allt om religionen Islam ! VANSINNE !

 • NE_Mannen

  Förbjud alla MU-hammedaner att delta i OS, de är bara med för att trakasera alla andra och tjöta om sina sjuka krav.