Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Ensamkommande flyktingbarn till Torsås nästa år


GRATTIS TORSÅS Mycket tyder på att Torsås kommun kommer att ta emot sina första sex ensamkommande flyktingbarn efter årsskiftet. Ärendet behandlades igår i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Ett förslag om att teckna avtal med Migrationsverket om sex ensamma flyktingbarn skickas nu vidare på remiss till socialnämnden eftersom socialförvaltningen numera handlägger flyktingfrågorna. Därefter ska ärendet tillbaka till kommunstyrelsen innan kommunfullmäktige tar beslut.

Håkan Algotsson

Min uppfattning är att vi bör anstränga oss för att kunna skriva ett sådant avtal. Självklart måste också en ny organisation sjösättas, men till detta får vi 500 000 kronor, sa kommunalrådet Håkan Algotsson (C) efter sammanträdet.

Med en fungerande organisation för ett mottagande är det rimligt att de första barnen kommer under 2013.Antalet flyktingar i Torsås kommun har minskat. De flesta väljer att flytta vidare efter en kortare period här.

Det är något som vi också måste ta tag i. Vi är en liten kommun med ett vikande befolkningsunderlag och vi behöver varenda invånare som vi kan få, menar Håkan Algotsson.

Östran

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Jag har Sveriges största kartläggning om ”barnen” med alla utgifter för alla inblandade parter

  Blir så äcklad hur de fortsätter att ljuga!

 • Bulldoggen

  ”Vi är en liten kommun med ett vikande befolkningsunderlag och vi behöver varenda invånare som vi kan få, menar Håkan Algotsson.”    

  Kvalificerat skitsnack vill jag påstå.

   Det som borde attrahera innevånare i en kommun & spä på inflyttning borde i nämd ordning vara : Arbetstillfällen,skola,omsorg. Allt det andra kommer automatiskt när ovan kriterier är uppfyllda. Att man behöver innevånare bara för befolkningsunderlagets skull har jag aldrig begripit,men det är väl inte meningen att man ska göra heller.

 • SM811

  Men du Håkan, ni får inte 500 000kr. Det är de svenska skattebetalarna som betalar och även de som betalar skatt i din kommun.

  • Blodsven

   Titta på odugligens tomma blick. Hur i helvete ska han kunna begripa vems pengarnas rättmätiga ägare är?

 • denaknakejsarna

  Den där Algotsson ser då inte go’  ut. Men så är han centerpartist också.

 • NE_Mannen

  Sex stycken ankarbarn x minst åtta till per ankarbarn = minst 48 st inom de närmsta åren, grattis till de socialbidragen flerbarnstilläggen osv osv, LYCKA TILL Torsås .

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Tänk vad förvånad Algotsson ska bli när han märker vad de små telningarna kan hitta på. Kanske SC borde skicka ett antal länkar till karln, så han får se vilka bekymmer de små barnen ställt till med i andra kommuner.

 • j_london

  Håkan Algotsson är en riktigt ful och äcklig landsförrädare. En sådan är för mig inte värd mer än en kackerlacka eller kloakråtta. Alltså, jag vill jämföra denne Algotsson med icke önskvärd ohyra.
  Om jag hade fått bestämma i detta land – den räcker med en månad, eller så… så vet jag precis vad som skulle hända med Håkan Algotsson och alla andra Håkan Algotsöner i detta land.

  Och det skulle inte belasta mitt samvete det allra minsta. Lika lite som att min nattsömn skulle bli störd. Det kan jag lova.

 • MAX_RADIKAL

  Håkan Algotsson verkar va helt skruvad varför vill han att de ska stanna vill han få sin dotter våldtagen det är såna dårar som han som förstört detta land mitt land :(

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Lejonhjärta/100001516719804 Jonathan Lejonhjärta

  Jag förstår inte att inte myndigheterna inte inser att ” flyktingar” enbart ökar kostnaderna i hela samhället och för varje hederligt arbetande svensk skattebetalare!
  Samt att dessa kostnader ökar för vart år tills varje kommun går back och då börjar besparingar som drabbar oss etniska svenskar i första hand.

  Genom att ytterligare dra in på åldringsvård, sjukvård, skolor och all slags underhåll i logistiken bla.
  Snart finns det inga mer kostnader att dra in på och vad gör dom då?
  Börjar deportera  etniska svenskar för att slippa pensionskostnader`
  Förbjuda etniska svenskar att föda mer än 1 barn?
  Sänka löner och höja skatter för etniska svenskar?

  Att man som myndighet ser den svenske individen som ett hot för att inte kunna ta in mer ”flyktingar” visar på en IDIOTI utan dess like !
  Vi kan INTE ta in alla världens ”flyktingar” i lilla riket Sverige!
  Dom kommer ALDRIG att integreras i samhället av den anledningen att dom vill inte det utan vill leva i ett parallellt samhälle  där vi etniska svenskar ska bära hela kostnaderna för ”dom”!

  Jag har inte länge en förhoppning på att galenskaperna ska ta slut för dom är här för att stanna!
  Men det enda vi kan göra är att stoppa invandringen HELT och mitt lilla hopp står till att SD kommer att få ökad makt.
  SD ser klart på saken och går inte på dessa rökridåer som våra vänner berikarna oavbrutet håller på med. ALLT går ut på att roffa åt sig av våra skattemedel som våra myndigheter så gärna delar ut till alla andra än etniska svenskar!                                                         SD2014! 

 • Migripedia

  Torsås erkänner

  1. Dom får 500.000 – Detta är en engångsavgift de får oavsett hur många ”barn” de tar emot

  2. Dom erkänner ”barnen” kommer flytta  vidare

  3. Det som är vinst för en glesbygds kommun kommer bli belastning för någon annan kommun

  4. Detta är bara en simpel skenmanöver som så mycket annat

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Håkan du är en idiot! De pengarna kommer inte räcka långt
   

 • Birgitta Andersson

  Och här snackar ”mogenhetsklubben” förstår jag….
  oj, oj, vilka små fega stackare som uttrycker så här barnsligt.
  Jag kan ta en debatt, men då ska det vara en mogen balanserad ton i inläggen.
  Ett ex. är faktiskt SD:s Robert Stenkvist. Honom har Ni, här, en hel del att lära av, om Ni vill bli tagna på allvar. Svarade honom senast på SVT Debatt.

 • Pingback: Två ”flyktingbaarn” fick utstå rasism i Torsås