Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

De första av 500 somaliska flyktingbarn har anlänt till Norrköping


SOMALISK INVASION De första somaliska flyktingbarnen har kommit till Norrköping. Och det kommer att komma fler i höst, säger Werner Trysberg och Mari Andersson på kommunens mottagning för nyanlända. De är bekymrade för att det fortfarande inte finns någon beredskap för flyktingbarnen.

500 somaliska flyktingbarn, de flesta mellan två och nio år, och cirka 100 vuxna väntas till Norrköping inom kort, efter nya regler om anhöriginvandring.

Det här avvisades av chefen på arbetsmarknadskontoret Yvonne Thilander så sent som i slutet på maj. Hon menade att de inte kommer hit förrän 2013 och 2014 eftersom utredningsproceduren dragit ut på tiden.

Men nu visar det sig att de första flyktingbarnen från Somalia, cirka 15 stycken, redan har kommit till sina anhöriga i Norrköping. De första kom i juli och häromdagen kom det några, säger Werner Trysberg och Mari Andersson, som handlägger flyktingärenden på kommunens arbetsmarknadskontor.

Och de vet lika många som har fått permanent uppehållstillstånd som bara väntar på flygbiljett till Norrköping. Dessutom är det jättemånga som redan har gjort DNA och som väntar på beslut från Migrationsverket. Flyktinghandläggarna tror att det kan gå fort för Migrationsverket att ta beslut i dessa ärenden.

Det börjar släppa för somalierna nu, säger Werner Trysberg och Mari Andersson som tror att det kommer att eskalera nu när alla tjänstemän på olika myndigheter kommer tillbaka från semestern.

Att somaliska flyktingbarn redan har kommit visste inte chefen för arbetsmarknadskontoret Yvonne Thilander på onsdagen. Jag har haft semester. Men jag är inte orolig. Vi har alltid lyckats väldigt bra när det gäller anhöriginvandring och vi är hela tiden beredda.

Werner Trysberg och Mari Andersson håller med henne om att man i Norrköping är van att ta emot flyktingbarn. Men de tycker att de somaliska flyktingbarnen som väntas hit kräver extra förberedelse då de flesta har bott i flyktingläger under lång tid och aldrig har gått i skolan.

Att ta emot hundratals barn på så här kort tid är vi inte vana vid. Det har vi aldrig gjort tidigare. Det kräver förberedelse för att det ska bli så bra som möjligt för alla. Och vi har i uppdrag att sätta barnperspektivet i fokus, säger Mari Andersson och Werner Trysberg.

Det här är unikt även för andra svenska kommuner. Kommunernas uppdrag blir svårt när man på kort tid ska möjliggöra en god mottagning, tillräckligt med platser inom skola och förskola samt socialt stöd till familjer som levt åtskilda under lång tid.

Det som gör situationen unik är att det kan komma flera hundra människor till de kommuner som tagit emot många flyktingar från Somalia med mycket kort varsel, skrev kommunstyrelseordföranden i tolv olika kommuner i DN häromdagen.

I våras tillsatte kommunen en arbetsgrupp bestående av kommundirektör, socialdirektör, utbildningsdirektör samt Yvonne Thilander, chef på arbetsmarknadskontoret som är samordnare. Gruppen har träffats tre gånger men några extra satsningar på de somaliska flyktingbarnen har inte gjorts i dagsläget.

Vi har konstaterat att vi har en bra organisation och vi oroar oss inte för det här, säger Yvonne Thilander. Hon medger dock att bostadsfrågan kan bli problematisk om många flyktingbarn kommer hit samtidigt. Barnfamiljer utan bostad är självklart ett bekymmer, säger Thilander.

Det går inte längre att kommentera på Folkbladet 

Werner Trysberg och Mari Andersson

 • http://avpixlat.info/ Morningstar

  Härligt!! Mer av den varan, tack!!

 • http://www.facebook.com/people/Robert-Spannande/100001569228472 Robert Spännande

  Släppa för somalierna? Själv får jag hjärnsläpp

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K


  Barnfamiljer utan bostad är självklart ett bekymmer”.
  Det är väl inga bekymmer för er politiker? Gör som ni brukar. Sparka ut lite hyresgäster, låt renoveringsbehov på äldreboenden få vänta och renovera lite andra byggnader till de behövande.
  Bekymren lär komma när pengarna tar slut, arbetslösheten stiger och svenska skattebetalare inser vad som är på väg att ske.

  Östnytt berättade idag att Norrköping står för nästan hela befolkningsökningen i Östergötland http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/norrkoping-ater-attonde-storsta-kommun

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Har ni hört någon av de kommuner som väntas ta emot alla dessa somalier som inte talat om problem? …och detta redan innan de kommer.

 • http://twitter.com/GruvgThomas Thomas Levin

  Vi är på väg mot undergång. Sista svensken tar med sig flaggan.

 • Fryke

  Debatt/kommentarmöjligheten har stängt ner.. *surprise surprise*
  Den fanns inte ens tillgänglig i 2 timmar utan den togs bort rätt snart.
  Av inläggen att dömma så var det inget som PK-media ville ha där och det raderades inlägg hela tiden vilket gjorde att debatten lades ner…
  Vore ju tragiskt OM det kom fram vad folk tyckte om just detta med somalier :P

  • scarface_sweden

   Hej! Tack för informationen, ja, ingen är ju förvånad, det är som vanligt när befolkningen säger sitt.  Har även ändrat i texten att det inte längre går att kommentera.

   • Fryke

    Jag var lite ful, men kunde inte låta bli utan jag tog skärmdumpar på alla inlägg :) Anade att dom skulle raderas och att debatten skulle läggas ner..
    Klart skoj kan jag lova.. Ja eller hur dom resonerar ang nedläggandet av en debatt.. Klickar man på länken till aktuell debatt så dyker detta upp:

    ”Denna artikel är icke godkänd.Nya debattinläggInga inlägg har inkommit på Forum”

    Jag tyckte det var bra skrivet hos de flesta där. Och också så undrar man om PK-media är närvarande om vad folk tycker egentligen?Tror dessa och våra politiker lever i en skyddad miljö.

  • Mac1340

   Slog mig just, att varför inte lyfta fram problematiken, eller vad vi tycker i en ”annan artikel” i samma tidning, där möjligheten finns att kommentera?! Om vi är många som slänger in kommentarer om vad vi tycker om invandringen…så får dom moderatorer (läs DDR-censurister) ju jobba ihjäl sig på tidningarna för att försöka censurera bort oss!

  • RobertSt2

   De finns ju här! På Swedenconfidential, självklart!

 • Emse1

  ”Det går att kommentera på Folkbladet …”

  Nope,det går inte alls!

 • Emse1

  GRATTIS Norrköping… eller så kanske inte ?  ;-)

 • Tigeraldrig

  Kan vi inte göra ombytta roller några år för att hjälpa dessa somalier som inte trivs i sitt eget land.
  Vi gör såhär. Flytta hela lilla Sveige till VÄRLDSDELEN afrika och gör denna VÄRDSDEL bebolig för somalier.

  VI kan bruka den bördiga fina jorden där, vi kan ta vara på naturtillgångarna, vi kan öka turistandet och  så vidare. Olja finns också i VÄRLDSDELEN afrika.

  Sedan kan vi få flytta tillbaka till ett Sverige fritt ifrån alla dessa parasiter som är här, fy fan vilken skön känsla.
  Men det skulle ta sin tid att städa upp och reparera landet, men det kan det vara värt.

  Vilka LANDSFÖRRÄDARE de är , att dom inte skäms. De sviker sin VÄRLDSDEL detta inavel för att vara i ett pytteland som Sverige.

  Måste det bli regeringsskifte som kan hantera denna utveckling så vi blir av med patrasket.

 • SM811

  Nedmonteringen av Sverige fortsätter och bara ökar.
  Stackars alla barn och barnbarn som skall bo i detta elände.

  • Orregyllensnorre

   Vill inte tänka tanken på hur mina eventuella barnbarn kommer att ha det. Speciellt inte med tanke på det relativa paradis man själv växte upp i på 70/80-talet…
   Sett MadMax-filmerna ?

 • diskriminerad_svensk

  Fulmedia stryper alltid möjligheten att kommentera när vanligt folk vill säga vad de tycker.

  • Orregyllensnorre

   Den fria och demokratiska diskussionen som di kallar’t…

  • SveaLydig

    Nej det är en service som innebär att du ska söka på nätet då de själva inte våga lyfta fram fakta.

 • Orregyllensnorre

  Hur långt har kunskaperna om terraformering av Mars kommit ? Hoppas man har råd med en enkelbiljett i framtiden !

  • Fryke

   Jag kände just för att anmäla mig till någon resa utan återvändo.
   Men så kom jag på att det skulle väl bli fler än jag där och lovar att det skulle medfölja en somalier eller annat då det ska vara mångkulturellt överallt.
   Så var fan ska man ta vägen??
   Är döden den enda utvägen eller?

  • RobertSt2

   Vad skall du göra där? Bygga den första utomjordiska mosken?

 • El Cid

  Norrköping, kommer se ut som Detroit om 10-15 år. Kommer vara höga murar runt entniskt svenska ”bosättningar”.

  • Steenson

   Hoppas det, jag bor i det här jävla gettot! :/

   • RobertSt2

    Det går bra att flytta. Det gör ju de som är smarta. Resten får uppleva ‘kulturberikningen’ på nära håll: våldtäkter, bilbränder, personrån, allmänt stök, segregerad simmundervisning, slut med servering av fläskkött i skolorna, drastiskt minskade skolbetyg, inte förstå ett ord av de språk som talas nere på stan, handlarna övergår till att sälja halal-kött överallt, hundar får sten kastade efter sig, taxi tar inte emot hundar längre, sharia domstolar skapas i det fördolda, moskeer börjar dyka upp…. Ja ni fattar.

    • Steenson

     Bara att dra till Finland, den sista Nordiska bastiljonen.

 • https://me.yahoo.com/sebastianbuks#64ec8 sebastian

  Ja det är så jävla bra att försöka vara bäst i världen på allt Sverige. Man kan diskutera beslutet att ta hit fler istället för att hjälpa på plats, men än värre är att ta hit fler utan att ha beredskap (som landet aldrig haft). Grattis Norrköping!

 • Ludde73

  Det enda positiva med detta är att folk lär bli varse om hur lurade de blivit av politiker och medias propaganda och en hel del nya uppvaknanden är att vänta. Vilket är bra för SD men förödande för landets framtid. Somalier har ju inte den bästa statistiken när det gäller antalet personer i jobb.

  • RobertSt2

   Men de leder i andra statistika!

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Nilsson/100002161299559 Peter Nilsson

   

  Lite less på all desinformation från myndigheter och övriga
  angående de Somaliska flyktingar som ”måste” komma hit.

   

  Det ”måste” de inte alls. Går alldeles utmärkt att istället
  ta sig till Somaliland vilket inte bara ligger närmare än Sverige utan har sedan
  2002 byggt upp demokratiska statliga strukturer.

   

  När britterna lämnade Somaliland och man återfick sin
  självständighet 1960, har man fram till 1991 mer eller mindre tvingats vara en
  del av Somalia. Dock 1991 fick man sin självständighet även från Somalia och är
  en självständig stat, även om man inte är erkänd som sådan av världssamfundet.

   

  Det är därför mycket märkligt att våra ledande politiker som
  vurmar så mycket för diverse illegala stater (palestina), inte tar strid för
  att man skall erkänna denna stat som ett eget land.

   

  Jag länkar inte gärna till wikipedia men där finns en hel
  del matnyttigt att utgå ifrån och få en snabb överblick om hur det landet
  fungerar

   

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Somaliland

 • 585961

  Jag undrar vad de djävla politikerna ska göra när vi alla svenskar vägrar samarbeta  , då får dom ta emot  och försörja packet dom dragit hit själva eller deras barn och barnbarn, vi svenskar skiter i somalierna , dom får väl själva försörja det inavlade  dom dragit till världen

 • YOTHI_TARZAN

  Jag kollade upp Norrköping , det finns 130 tusen i kommunen
  Det ska komma 600 nya socialfall och det lär man klara hyfsat.
  Men 500 barn som ska in i skolor kommer att förstöra skolorna
  Våld och misshandel kommer att öka de närmaste åren
  Stämningen i staden blir sämre än vad den är redan och folk med någonting i skallen flyttar

 • kirre

  Det är fan hur kommunala tjänstemän hela tiden uttalar sig hur positivt och problemfritt allting är med somalisk massinvandring. Har inte dessa tjänstemän sett problemen som drabbar äldrevården och skolan, med dessa ständiga nedläggningar av omsorgsplatser och försämringar inom skolväsendet?

  Hela tiden när kommunala tjänstemän uttalar sig om massinvandring av somalier så går allt att lösa, det friden fröjden pitten i höjden hela vägen.

 • kokoo

  Idiotin i import till Sverige finns det inget stopp för. Vi har fått den mest vansinniga regering som något västland upplevt .

 • ledsenfarmor

  Men så ”trevligt” då. Werner Trysberg och Mari Andersson har väl några av dem boende hos sig själva, eller i samma område. Eller inte? Varför inte det, i såfall?
  De verkar behöva lite berikning.

  • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

   Man ser ju för f.n på dem hur korkade och pk de är. Sånt sätter sig i anletet.

   • ledsenfarmor

    Jag vet. Lätt att läsa av dem.

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  Det ska bli jäkligt intressant hur de ska fixa bostäder, jobb, dagis och skola

  Detta är extremism! 

 • RobertSt2

  Dags att kasta ut lite fler Svenskar så att ni får plats?

 • Pingback: Ung vänster erbjuder gratis feministisk självförsvar för tjejer « Sweden Confidential

 • Oberst

  Det pågår ett långsamt sociopolitiskt folkmord på den etniskt svenska befolkningen.

 • http://twitter.com/MattiasStanton Mattias Stanton

  Fyll på! In med alla! Håll inte igen! Dra inte ut på lidandet. Gör en snabb skonsam död av Sverige.

 • Brossan

  Grattis.

 • http://pulse.yahoo.com/_QCW52FUFBEK33ETCCCODKX2H3A Västanfläkt

  Lilla Peking kallades Norrköping för att östgötarna blev snedögda av att Kisa mot solen. Nu kallas det Lilla Somalia för att de blickar rakt in i kolmörkret.

 • Oxis

  Det här visar väl vilka stolpskott Moderaterna och Miljöpartisterna är. Var för sig är de farliga, tillsammans en katastrof.

 • Nemasproblemas

  Jag noterade i Folkbladet att ett par grabbar hade stulit massor med gosedjur. Det är väl till de stackars baaaarnen kantänka.
  Får se hur länge kommentaren ligger kvar.
  Moderatorn kanske hade kafferast…
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=6123252

 • NE_Mannen

  Att de ler på bilden är ju ett i mängden av bevis att de är lobotomerade

 • Swemyth

  Grattis Norrköping! Vinstlott!

 • http://www.facebook.com/votealwayssd Billy Jones

  Kan vi svenskar resa till något annat land i världen t.ex Thailand och säga, ”Ge oss nu försörjningsstöd, språkundervisning och bostad”? Den Thailändska immigrationsmyndigheten skulle säga. ”Har ni svenskar blivit tokiga här i Thailand gäller inte svensk bidragsmentalitet, har ni inte bostad och arbete ordnat innan ni kommer hit får ni åka hem till Sverige igen!” 

  Varför ska vi i Sverige hela tiden ställa upp för alla stackars människor i världen när vi inte får så mycket som ett tack 
  för det? De som flyr till Sverige gör det för 
  att islam har skapat ett sådant kaos i deras hemländer. De måste 
  alltså omvända sig till den kristna tron och sluta upp med Muhammeds lögner. 

  Hur många ambassadörer från de länder som vi tar emot flyktingar ifrån kommer upp på svenska UD och tackar oss för att vi tagit emot deras landsmän?

 • nilsanders

  500 somaliska flyktingbarn, de flesta mellan två och nio år, och cirka 100 vuxna väntas till Norrköping inom kort(600 vinstlotter på ett bräde!), kOstnaderna för denna ”berikning hur stora blir dom??  Allting skall betalas av Kommunen hehehehe

 • Svenskare

  I framtiden så kommer vi att ta bort dessa” nya svenska medborgare” då stryper vi bidragen så drar dom vidare som en enda lång zigenarkaravan….
  Brukar lugna ner mej så,för det ser svart ut.
  Annars kan vi ju fylla falu koppargruva det blir ett roligare världsarv för Unesco
  ungefär som pol-pots museum   : )

 • http://pulse.yahoo.com/_YSQ4Y2GUMAM4VDISWA7D4MY6LM Annacarin

  Visst är det bäst för somalierna att återförenas i Sverige, men är det bäst för svenskarna?

 • Pingback: Nu har hennes man och åtta barn kommit « Sweden Confidential