Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

21-årig norska brutalt misshandlad och rånad av fem invandrare


DET NYA NORGE Överfallen, svårt misshandlad och rånad – på en stackars mobiltelefon. Detta hände en 21-årig kvinna under tisdagens kväll. Nu ligger hon svårt skadad på sjukhuset. Norska polisen vädjar nu om hjälp att hitta de fem gärningsmännen som gjorde detta vidriga brott – alla fem är invandrare.’

Det här är en ful sak. Flickan ligger svårt skadad på SUS. Nu efterlyser vi vittnen eller om någon har sett någonting som kan hjälpa oss i utredningen”, säger utredningschef vid Stavangers polis, Karen Marie Kjellstad. Kjellstad ber om hjälp att hitta förövarna, som beskrivs som fem unga män med utländsk bakgrund. Flickan ska nog skatta sig lycklig att hon inte blev våldtagen också, något hon säkert tänkt på själv nu.

- Detta hände mellan 02 och 03 natten mot onsdag. Flickan promenerade från stan och gick genom gångtunneln vid motorvägen – Madlaveien. Det kom fem unga män mot henne från motsatta sidan, och plötsligt attackerade de henne. Vi ber om hjälp från allmänheten som kan ha sett ett sådant gäng ungdomar i området. Det kan också vara så att förövarna har gått vidare till centrum, säger Kjellstad.

För närvarande vill hon inte säga något om rånbytet till förövarna, mer än att det var några få personliga tillhörigheter. Kvinnan har slagit ut en tand, och fördes till akuten för behandling. Om du har några tips om denna saken? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

- Vi talar om fem gärningsmän, där en var klädd i korta byxor och en vit t-shirt, säger operativ ledare Geir Gjesdal i Rogalandpolisen.

Kjellstad vid polisen vill inte associera dessa förövarna med en incident som hände förra helgen, då det var tre unga män med utländsk bakgrund som är helt oprovocerat angrepp folk på staden.

- Vi tror inte det är samma, men vi kan inte utesluta någonting, säger Kjellstad.

- Är det en slump att det finns två episoder av unga män med utländsk ursprung som angriper och slår folk i staden?

- Vi vet för lite för att kunna säga om det är en tillfällighet. Denna attack hade en annan strategi, men det är att de är i flock och attackerar en enda tjej som inte alls är bra, svarar hon.

SweCon: Återigen är det inga problem för norsk media att skriva att det handlar om invandrare. Både intervjuare och polis pratar om det som ett brott, inte som ett rasistiskt angrepp. När får vi se svensk media och polis göra samma? SUS i artikeln är Stavanger Universitetsjukhus.

Relaterat
Norsk tonårsflicka misshandlad och rånad av sju somalier

nettavisen

 • Denoroligedemokraten

  Påminner om de sju – åtta somalierna som rånade en sjuttonårig norska på en buss utan att någon vågade ingripa. När polisen kom så hånskrattade somalierna åt polisen. Pappan till dottern blev helt förstörd och började prata om att bilda ett medborgargarde eftersom han inte såg någon annan utväg.

  Där har vi Europas framtid …

  • http://www.swedenconfidential.info/ Jan Ove Allan Malmgren

    Medborgargarden är den enda vägen ut om våra barn ska kunna leva i ett tryggt samhälle. Tugnt beväpnade medborgargarden som inte tvekar att ta tll vapen. Så ser sveriges framtid ut.

   • Sanningskommision

    Det har jag sagt i flera ar.

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   http://www.swedenconfidential.info/2012/03/04/norsk-tonarsflicka-misshandlad-och-ranad-av-sju-somalier/

 • tokless

  Det är en skrämmande utveckling lite varstans i världen där det berikas för fullt. Men här i Sverige hade de väl startat en demonstration för gärningsmännen och mot rasism. 7-klövern med Expo hade hyllat GM som hjältar, polisen hade inte haft ett spår av dem och lagt ner utredningen på studs, lite som vanligt ma o.

 • RealHippo

  Man börjar få lite klarare bild på straffsatserna i deras hemländer.
  Undra om det rånas mindre i hemländerna där man blir av med handen när man blir ertapad. Borde inte finnas lika mycket åtefallsförbytare, dom får ju slut på händer att stjäla med.

 • Rolexus

  Hahaha, sa hon verkligen så… attackerar i flock. Jaja, det är ju vad som händer. Men när det är fem invandrare som överfaller en norsk tjej så är det väl ett rasistiskt brott. Eftersom MENA-flockarna fokuserar sej på europeiska människor.

  • http://swedenconfidential.info/ Kapten_Krok

   Citat:

   - ”Vi vet for lite til å si noe om at dette er tilfeldig. Dette angrepet hadde annerledes framgangsmåte, men det er at de er i flokk og angriper ei enslig jente er ikke bra i det hele tatt”, svarer hun.

   • Rolexus

    Ja milda makter… det är så ovanligt att det känns nästan onaturligt när någon beskriver något som det är på ett riktigt sätt. Inget märkvärdigt med det egentligen. En flock är en flock. Och det är ju så en del (både människor och djur) jobbar.

  • Sanningskommision

   En gammal FN-soldat som var i Gaza 1956 sa till mig nar jag var liten att alltid passa mig for araber. De ar farliga i flock men fega nar de ar ensamma sa han. En klok gammal man.

 • SM811

  När inte samhället kan skydda invånarna från dessa as så finns ingen annan utväg än att invånarna själva måste skydda sig. Skall de PK driva det så långt att invånarna tar lagen i egna händer, banne mig tror jag att det blir så.

 • Buttington

  Män från MENA/Afrika det kommer bli kul att se er massutvisas om några årtionden. Ni har öken och flyktingläger att se fram emot ^^

 • YOTHI_TARZAN

  Man kan köpa en ny mobiltelefon för 300 kr
  Man skulle kunna köpa in 2 tusen mobiltelefoner för totalt 600000 och ge till dom unga blattarna i Stavanger. Om dom sen rånade norska ungdomar på mobiltelefoner blir dom utvisade från Norge.

  • mikael2010

   Och du tror att de nöjer sig med en mobiltelefon som är värd 300 kr ????

   Glöm det !!!! MENA kräver minst en Iphone !!!

 • http://farligatankar.wordpress.com Farliga Tankar

  Det uppfattas säkert som stötande, men förutom de fem gärningsmännen så brukar medskyldiga träffas på Utöya varje sommar.

  • Oberst

   Träffas? Det var väl onödigt cyniskt?

   • Bogus

    Ha ha ha ha… good one!

 • Sanningskommision

  I Sverige saa hade det varit fem unga svenska maen som misshandlat en kvinna. Polisen ber allmanheten om tips men inga rasistiska sadana.

 • El Cid

  I Ungern har man ju lyckats få ihop ett medborgargarde mot zigenarlössen som mördar, rånar och lever rövare.

  Jag kan berätta varför det inte fungerar här, därför att majoriteten av folk som sitter och kommenterar här är ”Computer Warriors”. 
  Någon av oss är säkert ”Kampsportare” eller har ”tröttnat”. Men när ni väl själva står där mot ett gäng av dessa löss så spelar det ingen roll, man åker på stryk om man inte är några stycken. 

   ”Öh, om jag var på bussen så hade jag….” Ja du hade det va?

  En förändring kommer endast komma när man ser det med egna ögon, när 3-10 svenskar reser sig upp och tillsammans slår tillbaka. När den dagen sker, DÅ kan vi snacka förändring. 

 • kaamins

  Ja, beväpna er , Svenskar