Namninsamling mot böneutrop

Namninsamling mot böneutrop

Populära artiklar

Prenumerera

Prenumerera

Senaste Kommentarer

Flest kommentarer

Äldre inlägg

Kategorier

Tio barnsfamilj vill hyra hus – med dina pengar


KRAVMASKINERIET Mustafa Mohamed Ali i Lindås är bekymrad. Jag och min fru har tio barn och det fungerar inte bra att bo som vi gör nu, säger han. I dag bor den stora familjen i två trerumslägenheter på Villagatan i Lindås.

Mustafa Mohamed Ali från Somalia kom till Sverige som flykting för några år sedan. Efter en tid kom hans fru Rooda och några av deras barn. I december kom ytterligare fem barn. Sju av barnen är våra egna, berättar Mustafa.

Tre av barnen är min brors, min systers och min frus syster. Ingen av dom lever, dom har blivit dödade i kriget. Barnen är föräldralösa och vi är deras nya familj.

Den yngsta av barnen är fem år och den äldsta 21 år. Familjen bor på Villagatan i Lindås i två trerumslägenheter som ligger på samma våningsplan och mitt emot varandra.

Vi är alltid tvungna att ha dörrarna öppna mellan lägenheterna, vi kan ju inte stänga in halva familjen, säger Mustafa. Det blir mycket spring mellan lägenheterna. Tio barn hörs, det gör dom. Dom pratar, springer, skrattar, bråkar, ja dom gör allt som barn gör och det stör grannarna, fortsätter han.

Jag förstår grannarna, det är bara tyst när vi sover. Det går inte att hålla tio barn och ungdomar tysta dygnet runt. Mustafa anser inte att det är bra för någon att familjen bor som de nu gör. Jag har försökt att hitta en större lägenhet, men jag får bara beskedet av EBA att jag ska vänta.

Det bästa hade enligt Mustafa varit om familjen kunnat hyra ett hus. Då stör vi ingen och dessutom kan familjen bo tillsammans på ett riktigt sätt.

Ett annat problem för Mustafa är busskostnaderna. Själv gör han praktik på Miljöstationen i Emmaboda. Det är mycket bra, jag trivs där, säger han.

Men varje dag får han ta bussen till Emmaboda. Det gör även tre av ungdomarna som går på SFI-undervisning i Emmaboda. Dessutom åker flera av barnen på aktiviteter i Emmaboda. Bara bussresorna kostar 2 200 kronor i månaden, det är mycket pengar och bussresorna får vi ingen hjälp med.

Drömmen vore en större bostad i Emmaboda för att slippa alla dyra resor. Men vi trivs verkligen i Lindås, skolan är jättebra och skolpersonalen fantastisk, fortsätter Mustafa.

I Somalia arbetade Mustafa som taxichaufför innan han tvingades fly landet på grund av kriget. Jag har haft körkort i trettio år, men i Sverige är mitt somaliska körkort inget värt. Jag måste ta ett nytt svenskt körkort. Men på grund av språket, kommer jag aldrig att klara av teorin. Teorispråket är alldeles för svårt för mig och jag förstår det inte. Annars hade jag kunnat köpa en billig bil för busspengarna.

Tiobarns familjen i Lindås får inga bidrag för sina barn, mer än barnbidrag och studiebidrag (snyft). Det är mycket svårt att få det att gå ihop, barnen behöver kläder, skor, dom behöver kläder till gymnastiken, till olika idrottsaktiviteter och badkläder. Det kostar mycket pengar, men vi köper allt på Miljöstationen begagnat.

Äldsta flickan är 21 år och får 1 050 kronor i månaden i studiebidrag. Jag är en vuxen människa och det kan man inte leva på, säger hon.

Stig-Ove Andersson (S) socialnämndens ordförande säger att han förstår problemet. Det är inte så svårt att sätta sig in i, det kan inte vara lätt att bo en så stor familj i två mindre lägenheter, säger han. Han är dock inte insatt i fallet, men ska nu informera sig om familjen via bland annat flyktingsenheten.

Det är svårt med stora lägenheter och har inte EBA kunnat hjälpa dom så finns det kanske andra aktörer på hyresmarknaden. Det är möjligt att detta redan utretts, det vet jag inte. Men jag ska undersöka det, det är allt jag kan säga i dagsläget.

Det går att lämna kommentarer på Östran

 • http://misslyckande.wordpress.com/ Misslyckande

  På den bostad jag sökte senast, var det 75 andra sökande, samt förvaltningen krävde över 200.000 i årsinkomst

  Hade varit intressant att veta hur många av hyresgästföreningarna i Sverige som hyr ut hyresrätter har krav på års inkomst men där ”flyktingar” särbehandlas utan motkrav?

  • scarface_sweden

   Socialbidrag = Säker och fast inkomst, hyran blir alltid betald i tid.

 • Tigeraldrig

  Mer somalier.

  http://www.expressen.se/gt/bygg-storre/

  Göteborgs kommun bygger dem, genom att slå ihop mindre lägenheter. I Majorna har kommunen skapat stora bostäder i ett före detta daghem. Kommunen upplåter också hyresvillor åt storfamiljerna.Problemet är att åtgärderna inte räcker ännu. Politikerna vet inte ens hur stort behovet är. För nya familjer kommer ständigt till.I Sverige är ju boendet vars och ens ensak. Du får själv skaffa vad du hittar och har råd med. Samma gäller flyktingarna.m Det finns visserligen en lag som stadgar att kommunerna ska planera bostadsförsörjningen så att den i stort täcker invånarnas behov. Men det finns ingen formell skyldighet för samhället att hjälpa folk som bor för trångt.Svensk lag är inte skriven för dagens invandring.

  Tolkar, jurister, läkare, specialpedagoger, poliser, åklagare, kriminalvårdare, sociologer, socionomer, psykiatrier, psykologer, försäkringskassehandläggare…. Hela paketet på en gång!Somalier är, generellt sett, de allra mest kostnads och resurskrävande parasiter av alla som nu surfar in på kött-tsunamin. De är ofta analfabeter, anfäktade av psykiska åkommor, lider av diverse svårdiagnosticerade sjukdomar, begivna på missbruk av psykoaktiv narkotika, arbetslösa (oanställbara) i ständigt behov av riktat stöd och åtgärder och har familjer av storlek vi inte skådat i Sverige sedan medeltiden. Deras barn kräver ofta insatser i form av specialundervisning/anpassad undervisning i mindre grupper och pojkarna är relativt sett anmärkningsvärt brottsaktiva. Av alla ”flyktingar” är somalierna de som klarar en omställning/anpassning till ett modernt västerländskt samhälle allra sämst. Att de kostar är inget märkligt alls. Men det är vi svenskar ju givetvis skyldiga att ställa upp med, mot bakgrund av hur vi förslavat, sugit ut och förtryckt dessa ädelnegrer genom historien!

  • YOTHI_TARZAN

    Somalierna är de nya zigenarna

 • http://twitter.com/sveaisa Isa Karlsson

  Hur stor villa hade familjen i Somalia?
  Ja visst är det dyrt att åka buss, jag får inte heller mina resor betalda!
  Mina barn har heller aldrig fått andra bidrag än barnbidrag och studiebidrag. Vid 21-års ålder hade de båda skaffat sig jobb, vad är problemet??

 • kirre

  Mustafa Muhamed Ali i Lindås säger sig vara bekymrad. Ja, vem fan är inte det.

 • Tigeraldrig

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.115816-28-10-07-goteborgs-somalier-ett-folk-i-kris

  Somalier som intervjuats för den här artikeln har fått frågan om hur stor andel av somaliska män mellan 20 och 30 år som de tror missbrukar kat, alltså inte använder drogen som rekreation då och då utan flera gånger i veckan. Svaren har varierat från var tionde upp till fler än hälften.Att underhålla ett sådant missbruk kostar ett par tusen kronor i veckan.

   När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?- Men, säger han, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma.

  • Kuckuu

   Här kom den ärliga somaliern med hela sanningen! Nu gäller det bara för svenska politiker att lyssna. Det här ska absolut skickas till Ullenhag. Politiker som bor i sina vita reservat och inte vet något om den svensksomaliska verkligheten behöver få veta!
   Under tio års tid har jag iakttagit mina somaliska grannar och deras behagliga hemmafruliv. Männen sitter på caféet. Ett bekymmerslöst lyxliv, varför söka jobb? 

 • ledsenfarmor

  O käre nån. Får han ta bussen?  Oj,oj,oj så besvärligt.
  Och så är stackarn bekymrad också. Hm, tametusan det är jag också, på grund av han och hans islamistkompisar.
  Sterilisera både honom o henne. Inkl de snart vuxna ”barnen”.

 • Tigeraldrig

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.102501-23-11-07-somalier-i-protest-mot-gp

  Givetvis blir inavlet sårade för att GP skriver om dom.

 • http://www.facebook.com/people/Carl-Johan/641563881 Carl Johan

  En villa i en mindre ort kostar ungefär som en 3:a lägenhet att hyra i månaden. Så ser egentligen inget problem med det rent ekonomiskt. Dom borde kunna fixa det med 10x barnbidrag faktiskt utan bidrag tycker man.

  • Oxis

   Eftersom de inte kan läsa och skriva går det väl inte att få ett lån på banken och bomärken är väl inte juridiskt giltiga längre i Sverige. Tumavtryck kanske?

 • Tigeraldrig

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.508272-gp-s-artiklar-skickades-till-usa

  GP:s artiklar skickades till USA
  Nu läcker Wikileaks även om Göteborg. Upprinnelsen är Göteborgs-Postens artiklar om somalier.Statistiken visade på stora problem med splittrade familjer, bidragsfusk, hög kriminalitet, extremt hög arbetslöshet och andra stora bekymmer.Nu avslöjar GT att ett samtal den 24 januari 2008 mellan Bill Werngren (då chef för stadskansliets informationsavdelning) och amerikanska ambassadens tjänsteman i Stockholm Robert Silverman läckt ut genom Wikileaks.Göteborgs kommunala tjänstemän kände sig frustrerade för att integrationspolitiken inte hade fungerat, trots 30 års arbete och i samtalen betecknades svensk integrationspolitik som ett totalt fiasko.

 • http://avpixlat.info/ Berit

  Och nu fylls det på med fler 10-barnsfamiljer. Jag orkar snart inte läsa om eländet längre. 

 • Tigeraldrig

  Inför mötet skickade Bill Werngren GP:s artikelserie till Silverman.
  Denne rapporterade vidare till dåvarande ambassadören Michael Wood.
  Slutsatserna efter Silvermans besök i Göteborg kunde sammanfattas som en våldsam kritik mot svensk integrationspolitik. I utdraget från Wikileaks beskriver Bill Werngren Lövkvists artiklar som intressant och ganska förskräcklig läsning.

  Med på mötet var också Abdirisak Waberi, som rektor för Römosseskolan. Även han beskrev sina landsmäns situation i Göteborg som hopplös, där invandrade svensk-somalier aldrig kommer känna sig som svenskar.

  Enligt GT slår rapporten också fast att Bill Werngren välkomnar besök från amerikanska ambassaden, för att detta kan uppmuntra ”samhällsledare till dialog”. Officiellt skulle också besöket hjälpa Göteborg med integrationsproblem.

  Där framkom även att Washington var intresserat av andra muslimska minoritetsgrupper.
  Det gällde särskilt Bellevuemoskén med omkring 5 000 medlemmar, varav majoriteten har sitt ursprung i Somalia. Säpo har tidigare utrett moskén, för att den har tagit emot pengar från en grupp som FN klassar som en terrororganisation.

  I senare samtal mellan amerikanska ambassaden i Stockholm och Göteborgs kommun sammanfattar Werngren att besöket lett till nya samarbeten och projekt med unga muslimer, enligt GT.
  Eva Heyman 031-62 45 94 eva.heyman@gp.se

  • Oxis

   Och jag kommer aldrig att känna mig som somalier, tack och lov. Varför har de ambitionen att bli svenskar. Då måste de ju slita och släpa och arbeta för att betala skatt för att försörja sina egna landsmän och andra som släpps in i landet.
   Det är väl inget att stå efter.

 • Steenson

  Vilken tur att allihop var lediga från jobbet samtidigt när bilden skulle tas..

  • Oxis

   Ja, de är ju kända för att arbeta dygnet runt.

 • Tigeraldrig

  http://ttela.se/start/vanersborg/1.52479-hassans-trivs-bra-i-sitt-nya-hem

  Storfamiljen Hassan lämnade sin gård i Somalia för ovisshet i Vänersborg ?????????????

  Och så väntar de tillökning.
  Relaterat
  – Det här är jättebra, säger Isse Dahir Hassan och visar de många sovrummen och det stora köket i familjens hem.– Vi har två toaletter och egen tvättmaskin.För två år sedan kom Isse Dahir Hassan till Sverige som flykting från Somalia. I slutet av januari i år kom även hans familj till Sverige. Då levde Isse Dahir Hassan, hans fru, nio barn, mamma, bror och brorson i en trea på 70 kvadratmeter.I somras fick familjen en ny bostad, mer lämpad för den stora familjen och nu har de hunnit etablera sig i sitt nya hem.Vardagsrummet är stort och kvadratiskt. Det är sparsamt möblerat, men i den stora hörnsoffan får alla 14 familjemedlemmar plats.– Det är skönt att kunna sitta här tillsammans och titta på tv alla samtidigt, tycker Isse Dahir Hassan.

 • Bulldoggen

  Detta var 2 år sedan,frågan är hur det har gått?

  • MariaS64

    Här är en länk jag hittade ang boendet iaf…
   http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/familjen_stannar_kvar

 • SM811

  Flytta tillbaka om inte galoscherna passar. Först ser man till att man kan försörja sig och därefter hur många barn man kan skaffa sig.
  Men dumskallar fattar inte detta.

 • diedummenschweden

  De får boendet betalt, de får socialbidrag, de får barnbidrag och flerbarnstillägg.  De får säkert en massa andra bidrag också!
  Vanliga svenskar får betala sina bussbiljetter själva!
  Vad MER kan de begära?  Varför är de inte istället TACKSAMMA.. ??

 • Suecote

  Somalier förnekar sig aldrig:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1295601/Somali-refugee-given-2-1million-taxpayer-funded-house-owed-7-000-rent-previous-home.html

 • a128

  Har dom ingen inkomst som kan betala hela familjens uppehälle utan att man måste komplettera med bidrag så bör dessa åka hem när så föhållandet tillåter det, då talar jag om riktiga inkomster, inte nödhjälpsarbete hos kommunen som i detta fall

 • Nemasproblemas

  http://www.nordisk.nu/showthread.php?t=50017
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Det duger inte med vad som helst!
  12 min in: Vi vill inte ha ett hus som mamma INTE BESTÄLLT!!

  • Oberst

   Demonstranterna låter som vrålapor.

 • Oberst

  När jag läser detta får jag mörka tankar. Inte bra.

  • Fryke

   Kan tankar bli mörkare än det som bilden visar? LOL

 • Fryke

  ”..och det fungerar inte bra att bo som vi gör nu..” säger Mustafa Mohamed Ali
  Vad hade dom i Somalia när dom bodde där? Inte fan hade dom 2 tre-rummare alla fall, och inte heller barnbidrag x10 med flerbarnstillägg…
  Är det meningen man ska jobba och betala skatt till sånnadär? Fy fan

  • Fryke

   kom på vad dom hade i Somalia…
   Det var naturligtvis ett tvåplans slott i lera.. tänkte inte på det förut ;)

 • Brummelisa

  Ett gott råd till Mustafa (som han borde fått för längesedan): Bege dig till närmsta apotek och köp ett storpack kondomer! Man sätter inte fler barn till världen än man kan försörja.

  • BirgittaSvenne

   Om de har tänkt att ta över, vilket de har tänkt, så är ju preventivmedel ingen bra lösning för dem. De är predestinerade att ta över numerärt .Deras ideologin, vårt fall, står skrivit i deras bok.

 • Michael Sandström

  Åk hem, till enrummaren på stäppen, är den enkla lösningen.

 • nickenyfiken13

  Det här ärendet är 2,5 år gammalt!!!
  De fick en stor lägenhet för LÄNGE sedan!

  • Oxis

   Berätta mer om denna stora lägenhet och vad du vet om detta.

 • Orregyllensnorre

  Titta på killen längst till vänster med sugfiskmunnen, samt den där bak i vit tröja som står och tittar upp i skyn med pekfingret i truten… Raketforskare som kommer tillföra mycket till vårt gråa samhälle utan tvekan..

 • BirgittaSvenne

  Förväntar mig ingen som helst solidaritet från bidragstagarna med oss svenskar, vi som bekostar deras iver, att numerärt ta över det dignande, dukade svenska bordet !
   En enorm besvikelse infinner sig om vårt eget folk, som fegt låter galenskapen eskalera, arbetar idogt och betalar ännu mer skatt, för att föda och göda denna bidragshop.Tyvärr har vi bakbundna händer och kan inte lagligt undslippa att betala skatt ! För när det inte finns pengar att bekosta detta med, då är det slut, dessvärre även för den inhemska befolkningen.

 • Denoroligedemokraten

  Kommer ihåg denna artikel – det var ungefär samtidigt som en svensk ensamstående mamma i samma trakt blev utkastad från sin lägenhet eftersom hon inte kunde betala hyran.

 • PeterXXL

  Ajja, bajja för särskivning…

  ”Tio barnsfamilj” läses som ”tio stycken barnfamiljer”. Det ska skrivas…

  Tiobarnsfamilj

  • Oxis

   Alla särskrivningarna är ett gissel. T. ex. mörk hårig somalisk familj…

 • PeterXXL

  Dubbelpost!
  Hur tar man bort in egen post?!

  • ledsenfarmor

   Gör som nu. ta bort texten och skriv bara: dbl eller felpost. Går inte att ta bort helt, när man en gång har tryckt på: enter.
   Men om ngn vet hur man gör, är jag också väldigt intresserad.

 • Buttington

  Polisen bör spara bilden i sitt register så kan kommande brottsoffer peka ut vem det var. Om några år alltså, då de är könsmogna så de kan våldta och stora nog att råna.

 • zelotai

  Denna historia hörde jag redan om i november 2010. Jag skrev då ett mail till sossen Stig-Ove  Andersson som hävdade att denna familj genererade skattintäkter på 500000 kr. Följande mail skrev jag till honom, vilket han vägrade att svara på.

  ———————————

  Jag läser två olika artiklar i Östran, den ene om en svensk kvinna med ett barn som inte får försörjningsstöd på ett år och en somalisk jättefamilj som du ordnar boende åt.

  Varför denna kvinna inte får försörjningsstöd vet jag inte. Kanske beror det på den där semesterresan, men det vet säkert du.

  Jag har några frågor.

  Skulle det kunna inträffa att en somalisk familj blev vräkt, eller skulle de bli omplacerade?

  Om svaret är nej på frågan ovan, varför kan då en svensk familj bli vräkt?

  Du talar i den ena artikeln om att denna familj på 12 personer genererar skatteintäkter på 500 000 kronor som kommunen förlorar. Vilka intäkter talar du då om? Vad jag förstår så är alla i familjen bidragsförsörjda, så hur kan detta generera skatteintäkter för kommunen?

  Betalar man kommunalskatt på försörjningstöd? I så fall måste denna familj ta emot en 1 500 000 i försörjningsstöd för att generera denna skatt.

  Kommunala avgifter för vatten och renhållning kan det väl knappast röra sig om då detta är avgifter. Nej jag kan faktiskt inte komma på några andra skatteintäkter som jag själv betalar än kommunalskatt på min inkomst, men ni i Emmaboda kanske har några andra skatteintäkter.

  Redogör gärna för dessa intäkter för jag skulle gärna vilja veta vilka de är.

  Jag vill poängtera att ingen människa är mer eller mindre värd för den mängd skatt hon betalar, alla ska givetvis ha en skälig levnadsnivå. Men ljuga ska man inte göra.

  Så jag upprepar min fråga.

  Hur genererar denna familj kommunala skatteintäkter på 500 000 kronor?

  • ledsenfarmor

   Förstår att du inte fick något svar. Det var för känsliga frågor.
   Sedan gillar inte politiker när vi vanliga ställer frågor som ”ställer dem mot väggen”.
   Det har jag märkt flera ggr. Får aldrig svar när skriver till någon.Inte fått det på flera år.

   • zelotai

     Jag fick svar av miljöpartisten som tyckte att Lars Vilks fick skylla sig själv att han blev mordhotad då han provocerat muslimer. Han svarade inte på frågorna så jag skrev tillbaka och bad honom svara på dessa istället för att blajja på, vilket han inte gjorde.

    • ledsenfarmor

     Självklart svarade han inte på din följdfråga. Han hade inget svar att ge.
     Ju fler som skriver till politikerna, desto fler kanske öppnar sina yrvakna ögon, ngn millimeter.

     • Pantertanten

      Jag skriver då och då, får heller aldrig några svar. Undrar om dom ens läser? Men att dom skulle få upp ögonen tvivlar jag på.

     • ledsenfarmor

      Tror inte jag heller. Men hoppet är det sista som lämnar en, sägs det ju.

  • Pantertanten

   Bra skrivet.

 • denaknakejsarna

  Hör med Åsa Romson, hon tar gärna emot folk.

 • Dagtingaren

  Släng ut patrasket

 • Eyes Only

  Folk som jobbat och bidragit till att Sverige rullat på, blir av med sina jobb, och kommer slutligen att få mindre i A-kassa än vad dessa parasiter kommer att få i bidrag.

  http://www.svt.se/svttext/web/pages/109.html

 • surkart

  Nästa stora projekt för att utbyta svenskar blir att jaga dem ur hus och hem vara så säkra! De här kommer ju att fullständigt gröpa ur allt vad som heter välstånd.

 • BirgittaSvenne

  Ursäkta, har ALDRIG träffat på en SVENSK familj som har skaffat fler barn att de kan föda. Sedan att det kan hända oförutseende händelser…… är undantag. TIO barn är ingen slump det är barnmisshandel ! Och sedan låter man med ett leende ANDRA ta hand om ANSVARET!!!! Dessutom i ett ett annat land på en annan kontinent!!  Om detta INTE är sjukt, ursäkta , vad är SJUKT !!

  • Brummelisa

   Vi vet ju att de kommer hit för att bli försörjda av svenska skattebetalare som tydligen gärna betalar (95% bestående av korkskallar). Det är inte med stridsvagnar utan med barnvagnar de ska erövra världen (som någon uttryckt det). Visst är det kvalificerat vansinne att tillåta detta.

 • http://www.facebook.com/ragnar.jellback Ragnar Jellback

  Om nu inte detta hemska land (sverige) kan ge dom allt dom pekar på,så finns ju möjligheten att resa hem igen(bidrar gärna till biljetterna)GOOD BYE !

 • schmupp

  Jag som svensk har bott med fru och 4 barn i 2 rum och kök utan hjälp från soc att få större och i ett område där man fick visa leg för polisen om man stog ute och rökte elr visa körkortet för att komma in på sin egna gård.

  Att aburdistans regering (iaf 7partier) tuggar catus delerius råder ingen tvekan om frågan är om inte detta fenomen spritt sig genom Sverige att politiker tuggar catus delerius för det poppar upp dummare och dummare ideer från dessa

 • BirgittaSvenne

  Brummelisa, tyvärr exakt så är det. Kvalificerat vansinne och de som står för det betalas av våra skattemedel !

 • BirgittaSvenne

  Brummelisa, Disques strular och mitt svar till dig kom inte där det skulle.

 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Det skulle vara intressant och se en lista på alla bidrag de får.  Bostadsbidrag, Barnbidrag, flerbarnstillägg, socialbidrag, studiebidrag (jag kan faktiskt inga fler av alla de bidrag som man kan få) Men jag vågar lova att det är hundratals, tusentals(?) procent mer pengar än de nånsin haft i hemlandet.

 • http://pulse.yahoo.com/_GSZACX4IJOYGXWRHLKIQVJ3UYU Kenneth

  Endast barnbidraget ger 17314:-/mån för 9 barn. Det tionde har ju studiestöd. Vad övriga bidrag ger törs jag inte ens gissa.

 • Leikin

  Ni får väl göra som de flesta andra svenskar: Arbeta för pengarna, betala skatt, och för det ni får över får ni väl ordna ert eget uppehälle i Sverige. Varför skall andra svenskar straffas för att ni producerat tio barn som ni inte själva kan försörja?

 • Dreadsfobi

  Raketforskare det där hela bunten de är ju de framtida astronauterna som kommer att vara de första på mars de har även uppfunnit astronautburqa. OBS Ironi

 • Lena2222

   Sedan etableringsreformen trädde i kraft får en nyanländ arbetslös invandrarmamma med tre barn följande bidrag varje månad.

  6 510 kr i etableringsersättning
  4 500 kr i etableringstillägg
  4 500 kr i bostadsbidrag
  3 754 kr i barnbidrag
  2 546 kr i underhållsstöd

  = 21 810 kr i månaden skattefritt.

  Utöver detta har invandraren rätt till:

  259 200 kr i retroaktiv föräldrapenning

  12 000 kr i skattefri SFI-bonus.

  Invandraren kan själv välja i vilken takt föräldrapengen ska betalas ut. SFI-bonusen betalas ut vid avklarad kurs.

  Inget av ovanstående bidrag kan dras in för att invandraren vägrar att ta ett erbjudet jobb.

  • BirgittaSvenne

   Hej, Lena du får mig att dra efter andan, tackar för informationen, men är chockad !!!!!!
   Det finns ingen återvändo för förfallet för svenskar i Sverige. Vi svenskar är i djupt förfall !!

   • Tigeraldrig

    Startbelopp Möbler

    1 person får 16,300:- + komplettering 7,800:- under 24 månader = 24,100:-
    2 person får18,900:- + komplettering 10,200:- under 24 månader = 29,100:-
    3 person får21,900:- + komplettering 12,500:- under 24 månader = 34,400:-
    4 person får 26,100:- + komplettering 14,800:- under 24 månader = 40,900:-
    5 person får28,400:- + komplettering17,000:- under 24 månader = 45,400:-
    6 person får 32,100:- + komplettering19,300:- under 24 månader = 51,400:-
    7 person får 36,700:- + komplettering 21,600:-under 24 månader = 58,300:-

    Barnbidrag
    1 barn 560:- = 560:-
    2 barn 1,120:- =1,120:-
    3 barn 1,680:- + flerbarnstillägg 280:- =1,960:-
    4 barn 2,240:- + flerbarnstillägg 1,344:- =3,584:-
    5 barn 2,800:- + flerbarnstillägg 2,688:- =5,488:-
    6 barn 3,350:- + flerbarnstillägg 3,350:- =6,934:-/månad

    Utöver socialbidrag får invandrare särskilt bidrag för:
    Glasögon Upptill 3,000:- för bågar + kostnad för glasen.
    Hushållsutrustning Upptill 2,970:- per person
    Spädbarnsutrustning Upptill 5,580:- per barn
    Fri sjuk och tandvård samt fria mediciner.
    Gratis månadskort för kollektivtrafik.
    Lägenhetshyran betald.
    Gratis installation av telefon.
    Gratis möbler (se tabell).
    Räkningar för Tele, el, TV-licens, daghem, studiemedel m.m.
    betalas av socialförvaltningen.

    Ett Räkneexempel:
    En invandrarfamilj med 2 vuxna och 5 barn kan alltså erhålla:

    Möbelbidrag: 58,000:-
    Spädbarnsbidrag: 27,900:-
    Hushållsbidrag: 19,530:-

    Summa:
    105,730:-

    Barnbidraget med flerbarnstillägg blir per månad 5,488:-
    Socialbidraget för 2 vuxna och 5 barn blir per månad 11,781:-
    Summa bidrag per månad 17,206:- utöver ett startbidrag om 122,936:- vilket kan läggas ihop med gratis sjukvård och mediciner, gratis kollektivtrafik, betald bostadshyra, teleräkningar, TV-licens mm.

    • janrickolina

     Barnbidraget är över tusen kronor i månaden.

    • BirgittaSvenne

     Dina siffror får mig att dra mycket djupt efter andan. Tack ”Tigeraldrig”, dessutom är det otroligt grymt mot de ärliga svenskar som kämpar för sin tillvaro varje dag. Blir riktigt ledsen.

  • Denoroligedemokraten

   Jag tror i och för sig inte att man kan få allt på en gång, utan något av bidragen dras in om man får ett annat bidrag. Men det blir hur som helst mycket pengar.

   Så här skrev GP 2007 i samband med sin artikelserie om somalier:

   ”En ensamstående mamma i Hammarkullen, utan jobb och med fyra
   barn födda mellan 1991 och 2004, är garanterad 19 393 kronor i månaden i
   barnbidrag, flerbarnstillägg, studiebidrag, underhållsstöd, bostadsbidrag och
   försörjningsstöd. Dessutom får hon, baserat på behov, hjälp med kostnader för
   vård och medicin, hushållsel, tandvård, förnyelse av husgeråd och utrustning i
   hemmet och ”andra godtagbara behov”. Om hon
   i stället har sex barn bidrar samhället med 23 560 kronor plus det
   behovsprövade biståndet.”Det låter som ett nettobidrag på, säg 22000 – 25000 per månad för en ensamstående trebarnsmor. Alltså måste hon ha ett jobb med en bruttolön i storleksordningen 30000 – 35000 för att erhålla dessa nettobelopp. Lägg därtill att utan jobb så behöver hon inte betala lika mycket för resor och andra eventuella utgifter, till exempel att för att äta lunch på jobbet eller på restaurang.

  • hasseboy

   Nu skojar du med mig aprillo….

 • NE_Mannen

  Jag njuter verkligen av att betala skatt, nu när jag vet att det går till ‘RÄTT’ saker…    :-(

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Större lägenheter drömmer många om. T.o.m. egna lägenheter står på många ungdomars önskelista.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Stefan K

  Ett minus i kanten SC
  Artikeln är två år gammal, så att kommentera är inte lönt.
  Intressantare vore att få veta hur det gått för familjen? Bor de kvar i treorna eller har skattebetalarna fixat en stor villa åt dom?

  • MariaS64

    Stig-Ove Andersson (S), ordförande i socialnämnden ordnade ett annat boende åt dem i centrala Emmaboda.
   Inte bara trångboddheten och trakasserierna spelade in utan detta:
   ”- Kommunen slåss med en befolkningsminskning, nu försvinner tolv
   innevånare och det innebär en halv miljon kronor i skatteintäkter som
   kommunen nu förlorar”.

   Jamenellerhur…man kan ju undra hur mycket utgifterna var på då och fortfarande tickar vidare på.
   Slänger in två länkar till de senare artiklarna i följetongen:
   http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/tiobarnsfamiljen_flyr_fraan_emmaboda
   och
   http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/familjen_stannar_kvar

 • YOTHI_TARZAN

  Finns inte dom gamla miltärtälten kvar. ???

  • Oberst

   De är slut.

   • NE_Mannen

    Läckö slott vore de väl värda, som neger i Sverige ska man endast nöja sig med det bästa, här duger det inte med någon ‘svenne’ standard inte, inte ens om den är gratis och alla flerbarnstillägg..osv.. tänk vad negrerna sliter för sitt uppehälle !!!!!!

    • Oberst

     Varför inte Kungliga slottet? Det står ju tomt.

   • NE_Mannen

    Hjärncellerna på sjuklöver är åxå slut.

    • Oberst

     Sjuk-klöver.

  • Tigeraldrig

   Det duger inte. Det duger inte ens med fina gamla hederliga militärförläggningen i Boden.
   Då strejakar inavlet.

   Läs detta.

   Min vän i Boden som varit YrkesOfficer i 35 år. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

   Det är märkligt att inte kaserner duger till dessa berikande mångkulturella invandrare.
   Där har vi huserat våra söner sedan 1900-talets början när de gjort lumpen i Boden.

   Skillnaden mot våra pojkar var att de var minst 18 oftast fler boende i dessa kasernrum.
   Jag vet det eftersom jag arbetat som yrkesofficer i 35 år.
   Jag hörde aldrig en soldat någonsin klaga på vare sig boendet eller längden in till stan.
   Det är inte ens som det stod i artikeln 1½ km till city. Det är mindre än en km.

   Idag skall de husera en invandrare och är renoverade och ombyggda så de mer liknar en stor etta ute på stan.
   De bor dessutom gratis.
   Förstörelsen är mindre där än nere på ”Pakistan” (vi kallar Prästholmens boområde så i folkmun, det var därifrån Iduns väg bilden på ytterdörren fanns). Kanske beror det på att väggarna i kasernerna är av en meter tjock betong och kompakta ekdörrar.

   Jag tycker våra politiker beter sig huvudlöst skamligt mot oss vanligt folk.

   För dessa mångkulturella individer är det stora famnen.

   Politikerna springer omkring med hög svansföring och vet inte till sig hur mycket service de skall ge.
   Samtidigt med den andra handen låser man in åldringar och lämnar dem utan tillsyn från 19.00 på kvällen till 06.00 på morgon.
   Man drar in deras kafferanson till max 1 kopp/dag och födan de får är så hårt nedbantad och utspädd att den bara kostar 6.30/portion att framställa.

   Men de drar av från åldringens pension 70:- för ett middagsmål och 50:- för en lunch.
   Men det är klart, mellanskillnaden går väl till att göda upp dessa invandrare och framför allt ge generösa bidrag till de affärsidkare som specialiserar sig på import av märklig mat från utlandet.
   Den affärsidkaren slipper hyra för lokalen medan en annan som driver butik vägg i vägg vackert får slanta upp full hyra, eftersom han säljer det vanligt folk behöver.

   Ungarna som går i skola har fått siina gympatimmar indragna då de mångkulturella skall ha fri tillgång till lokalen när det passar dem.
   Det kan vara så sjukt här i Boden, att en matrona någonstans från Afrikas inland lägger ut en filt mitt på golvet och sitter och mediterar.
   Men hon får inte störas av våra egna skolbarn för hon söker inre frid.

   De är dessutom hur fräcka som helst.
   På stans skolor vet man ju exakt hur många ungar som skall äta lunch och planerar för detta.
   Det har visat sig att maten inte räcker till, eftersom de mångkulturella av yngre generation snyltar in sig i matkön.
   Så idag har man överproduktion på skolluncher.

   Jag kan inte hjälpa det, men jag ser de här människorna i ett bibliskt perspektiv.
   Där skriver man ju om hur gräshopporna sprids i jättelika mängder och äter upp all gröda för jordbrukarna.
   Det skedde och berättades om för flera tusen år sedan.
   Idag är Sverige nerlusat av mångkulturella från världens alla hörn.
   Det första de får (här i Boden i vart fall) är en mobiltelefon av sista skriket med uppkoppling direkt på internet för att kunna komminicera med de som är kvar i sitt hemland, heter det.

   Vem betalar det, jo jag och andra på skattsedeln.

   Flera av dessa mångkulturella har satt i system att hämta en sådan telefon en till två gånger i veckan på Migrationskontoret.
   Väl medvetna om att en svensk inte ser någon skillnad på den ena eller andra av deras folkgrupp.

   Sedan står de på stan och säljer dessa telefoner till en tredjedel av vad de kostar.

   Det är så klart bra för stans enda säljare av mobiltelefoner, men mindre bra för oss som får stå för notan.
   Jag har själv blivit erbjuden en telefon värd 6500:- för 2000:-
   Den var inte ens uppackad från kartong.
   Jag avböjde och hörde några fräsande kommentarer på ett språk jag inte förstår.
   Vi hade ju en period med minus 30-35 grader här i Boden.
   Köldknäppen höll i sig i nästan åtta veckor och äntligen kunde man gå på stan, in i affärer utan att höra ett jävla kacklande på 17 olika språk.
   De är ju inte särskilt diskreta heller.
   De har samma tonläge som när jag själv stod på skjutbanan och drillade soldater.
   Jag instämmer helt i den artikel du hade länk till. Skillnaden är, att det bara är ännu värre!

 • Avpixlat1987

  Jag vet vem det är… Är själv bosatt i Emmaboda. Man brukar se fattiga Mohamed, på pizzan, vid Jack vegas-maskinerna. Mata in hundring efter hundring av våra skattepengar rätt in i apparaten. Inte konstigt att hans ekonomi är dålig

  • Tigeraldrig

   http://www.familjeliv.se/Halsa_och_skonhet/Forum-4-121/m48586265-4.html

   Vad av detta kan man få bidrag för av socialen och vad är normen för det?Säng(vuxen)MikrovågsugnBarnvagnSkötbordOverall till barnMatbord och stolarBarnmatsstolTextilier (täcke, kuddar, gardiner etc)Flytthjälp (Flyttbil)MobilLegitimationBabyvaktBehöver nämligen alla dessa saker eftersom jag inte har något utav det. Förutom att mitt barn har overall men behöver ny storlek och har barnvagn, men den har gått sönder och blir inte bättre för var dag som går (är begagnad sedan innan)Har själv sovit på soffan tills nu, då vi ska flytta till större och vill då gärna sova i en säng.Mobilen var även den begagnad och dog för några veckor sen. Legitimationen gick ut för några månader sen men har inte haft råd att fixa nytt.Är mammaledig (ensamstående) och får för lägstanivå.Lägenheten vi flyttar till går på 4700kr.Jag har bostadsbidrag.Men får jag söka av socialen, eller kommer de säga att jag är självförsörjande och inte får någon hjälp? Är lägenheten för dyr(3a)?Och som sagt; ungefärlig norm för de sakerna som jag FÅR söka bidrag till, så man kan kolla runt för vad som finns i de prisklasserna.

   Det finns ju s.k spädbarnsutrustningsbidrag. Hur mycket det är på det är olika från kommun till kommun men jag har hört att ”normen” brukar ligga på 5000 men det kan som sagt vara bra mkt mindre eller mer.

   nej tyvärr inte. eller hur man ska se det.Min sambo jobbar med det bland annat. han sitter o beviljar o beslutar (i samråde med andra förstås) samt ibland får följa med dom till banken om dom inte har ett svenskt bankkonto ännu.vet dock inte hur det ser ut på den ”svenska” sidan, för han är inte på den avdelningen

   Detta är utdraget från rapport 2007, så det ligger strax över nu. (speciellt barnbidrag osv)Startbelopp Möbler1 person får 16,300:- + komplettering 7,800:- under 24 månader = 24,100:-2 person får18,900:- + komplettering 10,200:- under 24 månader = 29,100:-3 person får21,900:- + komplettering 12,500:- under 24 månader = 34,400:-4 person får 26,100:- + komplettering 14,800:- under 24 månader = 40,900:-5 person får28,400:- + komplettering17,000:- under 24 månader = 45,400:-6 person får 32,100:- + komplettering19,300:- under 24 månader = 51,400:-7 person får 36,700:- + komplettering 21,600:-under 24 månader = 58,300:-Barnbidrag1 barn 560:- = 560:-2 barn 1,120:- =1,120:-3 barn 1,680:- + flerbarnstillägg 280:- =1,960:-4 barn 2,240:- + flerbarnstillägg 1,344:- =3,584:-5 barn 2,800:- + flerbarnstillägg 2,688:- =5,488:-6 barn 3,350:- + flerbarnstillägg 3,350:- =6,934:-/månadUtöver socialbidrag får invandrare särskilt bidrag för:Glasögon Upptill 3,000:- för bågar + kostnad för glasen.Hushållsutrustning Upptill 2,970:- per personSpädbarnsutrustning Upptill 5,580:- per barnFri sjuk och tandvård samt fria mediciner.Gratis månadskort för kollektivtrafik.Lägenhetshyran betald.Gratis installation av telefon.Gratis möbler (se tabell).Räkningar för Tele, el, TV-licens, daghem, studiemedel m.m.betalas av socialförvaltningen.Ett Räkneexempel:En invandrarfamilj med 2 vuxna och 5 barn kan alltså erhålla:Möbelbidrag: 58,000:-Spädbarnsbidrag: 27,900:-Hushållsbidrag: 19,530:-Summa:105,730:-Barnbidraget med flerbarnstillägg blir per månad 5,488:-Socialbidraget för 2 vuxna och 5 barn blir per månad 11,781:-Summa bidrag per månad 17,206:- utöver ett startbidrag om 122,936:- vilket kan läggas ihop med gratis sjukvård och mediciner, gratis kollektivtrafik, betald bostadshyra, teleräkningar, TV-licens mm.

   • modernghost

    Kan en svenne-svensk verkligen få bidrag till allt ovannämnda???!!! Lyckans ostar, ni svennar, jag känner hur avundsgrönskan sprider sig här… ;)

 • jannejakan

  Jag vill också ha en större lägenhet!

  Sedan är det faktiskt gångavstånd till Emmaboda från Lindås om man inte har råd med busspengar, 3 km, perfekt motion. Bara att stiga upp lite tidigare på morgonen.

  • modernghost

   Vill inte du ha ett hus mitt i stadens villa område? Och bärstol till jobbet?

 • kaamins

  Den enda hjälp dom behöver , är hjälp att ta sig på fraktbåt till Somalia. Vi orkar inte se fler kravmaskiner här.
  Om dom blir kvar , så kan Mulla Paifeldt betala för dom.

 • Katten Kattsvans

  Fy fan vilka inavel

 • nickenyfiken13

  Detta är ju en gammal artikel från april 2010 och har varit uppe på olika sidor: Flyr pga av trakasserier: http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/tiobarnsfamiljen_flyr_fraan_emmaboda/(comment)/view
  stannar kvar för man får lägenhet centralt i Emmaboda tack vara politiker http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/familjen_stannar_kvar
  Manifestation mot rasism http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/manar_till_kamp_foer_tiobarnsfamiljen Fria Tider: http://www.friatider.se/emmaboda-somalier-kraver-hus-av-skattebetalare http://www.friatider.se/somalisk-jattefamilj-far-central-lagenhet-ensamstaende-svensk-mamma-vraks

  • ledsenfarmor

   Tror det är bara bra att bli påmind ibland om allt vansinne som förekommer. Ungefär som den här länken, kan aldrig publiceras för mycket:   http://www.rod.se/tillf%C3%A4llig-lag%C3%A4ndring-f%C3%B6r-somalier

   Från Riksdag & Departement.

   • Tigeraldrig

    Ja vi behöver påminnas gång på gång så ingen tappar greppet.
    Jag kanske blir utsparkad från forumet för att jag spammar på nu, men jag är helt inne på din linje där om påminnelser.

    • ledsenfarmor

     Det är lätt att glömma, i allt nyhetsflöde. Jag gör det.
     Varför skulle du bli utsparkad? Har inte jag blivit än. Fniss.

     • Tigeraldrig

      Nej vi håller oss allt kvar :)

     • ledsenfarmor

      Kram

     • Tigeraldrig

      Kram tillbaka :)

     • ledsenfarmor

      Ha en skön helg UTAN dator. Jag ska försöka. Men ska bli regn här. så det spricker nog.

     • Tigeraldrig

      Jag får ta mina datapausar emellanåt så jag inte får hjärnblödning.
      Men det gäller att ligga i och visa vänner och bekanta vad som sker i detta land.
      När jag visar på SweCon m.m. och siffror så slår folk baklänges, därför håller jag mig ajour konstant.
      Jag ska göra ALLT jag kan för att hjälpa till med utrotning av bidragspack.

      Ha det fint farmor, det är tur att vi finns :) ))))))

     • ledsenfarmor

      Ja, jag gör allt med. Ja, det är tur vi finns.
      Kram

 • nickenyfiken13

  I dag vräks mamman:http://www.ostran.se/NYHETER/Emmaboda/i_dag_vraeks_mamman
  Är man svensk så får man inte mycket hjälp

  • modernghost

   Skandal!

 • El Cid

  Fan dom ynglar av sig som ohyra.

  Kan någon utmana mig genom att hitta på en enda orsak, till vad om kan bidra med i Sverige?

 • 585961

  Helt otroligt att detta tiggeri får förkomma på skattebetalarnas bekostnad , vad skulle politikerna göra om vi alla slutade jobba och krävde bidrag för att överleva , dessutom borde svenska politiker se till att svenska ungdomar fick nånstans att bo i första hand , dom som vill komma hit får väl för f-n försörja sig själva eller vad tänker dom med de tomhuvudena, är dom helt utblåsta ,skicka ut patrasket omgående

 • 585961

  Ta för fan unghögen och stick  UT UR Sverige

 • Tigeraldrig

  Mer om Boden.
  http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=5671897

  Asylsökande sittstrejkade
  Boden. De får dela rum, toaletter, kök och dusch med andra asylsökanden. Det finns också en språkbarriär som för en del är omöjlig att tas sig över, vilket gör situationen otrygg. Det här var grunden till gårdagens sittstrejk på Migrationsverket.

  Iziogbe Adodo är ensamstående mamma från Nigeria. Hon bor med sin flicka som är tre månader gammal.

  - Jag känner mig isolerad där jag bor. Jag är inte rädd för andra asylsökande, men det känns otryggt att i mörker och kyla ta sig till en affär för att handla. Vi kan inte leva så här.

  • jannejakan

   Mörker och kyla? Det är för f-n sommar ännu även i Norrland.
   Kanske inte var så smart att ta sig ända till ett avlägset land långt uppe vid polcirkeln när man börjar klaga på att det är kallt och mörkt. Om hon tycker det är mörkt och kallt nu, vänta till vintern.

 • Tigeraldrig

  Jag finner inga ord över det krävande och otacksamma beteende dessa invandrare och många andra runtom i vårt avlånga land visar oss och framförallt våra äldre och bortgångna som gjort det möjligt för i detta fall somalierna i Borlänge och de asylsökande i Boden att överhuvudtaget få mat på tallriken, tak över huvudet och en i internationella sammanhang högklassig utbildning. De borde alla skämmas, men jag antar att ingen av dem har förstånd nog att visa någon som helst skam eller tacksamhet över den utarmning av svensk välfärd de i allra högsta grad bidrar till. Vad jag känner för dessa depraverade individer när jag tänker på farfars hårda och kärva uppväxt lämpar sig inte i skrift, jag är dock säker på att ni alla förstår budskapet jag försöker förmedla och hoppas innerligt att mina tankar delas av er läsare. Om inte livet i Sverige duger åt den nya adeln får de gärna åka hem igen. Ingen av oss har någonsin bett dem komma! Min farfar slöt upp under parollen Finlands sak är vår. Nu är timmen slagen för oss att sluta upp under parollen Sveriges sak är vår!
  http://vgnt.se/sverige-da-och-nu-%E2%80%93-vad-har-hant/

  • svenska12

    Jag är emsamstående med  1 ! !!! OBS ett barn, jobbar heltid,jag har det inte så gott ställt, men jag kan inte kräva och kräva att staten ska betala….jag har ingen lust att sitta och betala för såna som INTE vill jobba….kan man inte försörja sig själv, då får man åka hem igen, hade han inte jobb där hemma?

 • Tigeraldrig

  APADJÄVLAR titta här hur de förstört inredningen.

  http://www.friatider.se/asylsokare-missnojda-med-sverige

  Asylsökare missnöjda med Sverige
  Publicerat den 4 december 2010 kl 18:17
  Boden.I Boden ockuperar asylsökare Migrationsverkets lokaler. De är missnöjda med klimatet och hur de blir bemötta av svenska myndigheter.

 • janrickolina

  Bekymrad? ?det skulle han väl tänkt på innan han fixade tio ungar, idiot muslimer.

 • martinolsson222

  hur fan bodde dom hemma i somalia i en jävla hydda så kommer dom hit får allt serverat och klagar… Jävla pack hem med dom igen

 • martinolsson222

  Vi svenskar har knappt råd att ha 2 barn för vi måste jobba för våra pengar

 • Pingback: Nu har hennes man och åtta barn kommit « Sweden Confidential

 • cghansson

  Ta det lugnt Mustafa Mohamed Ali, du kommer säkert att få ett hus! Ett fint hus!